ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

4 December, 2023 - 23:16

Categories: 

Λύτρωσε ξανά την ΑΕΚ ο Βίντα

Στον δρόμο των επιτυχιών επανήλθε η ΑΕΚ βγάζοντας αντίδραση μετά την ήττα από τη Μπράιτον. Με γκολ του Βίντα στο 59’ η «Ένωση» υπέταξε τον πολύ ανταγωνιστικό Άρη με 1-0 στην «OpapArena» στο ματς που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής της SuperLeagueκαι πλησίασε στον ένα βαθμό τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό προσπερνώντας στην δεύτερη θέση. Με τον Κροάτη στόεπρ για ακόμη μια φορά να αποδεικνύεται ιδιαίτερα καθοριστικός  σκοράροντας από στημένες φάσεις.

Στο 6ο λεπτό ο Άρης λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει, όταν ο Φαμπιάνο με φοβερή κάθετη βρήκε τον Οντουμπάτζο στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, αλλά το πλασέ του τελευταίου από καλό σημείο δεν βρήκε εστία.

Η ΑΕΚ προϊόντος του χρόνου βρήκε τα πατήματα της και στο 19’ έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Η Ένωση, πίεσε ψηλά τον Άρη με τον Τσούμπερ να παίρνει την μπάλα και να βγαίνει στο τετ-α-τετ με τον Κουέστα που απέκρουσε, ο Πινέδα ακολούθησε τη φάση και σούταρε, όμως ο Μπράμπετς ανέκοψε την πορεία της μπάλας!

Στο 38’ οι γηπεδούχοι έχασαν τη σημαντικότερη φάση τους να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Μάνταλος με ευθύβολο σουτ έξω από την περιοχή απείλησε, με τον Κουέστα να ακουμπάει ελάχιστα την μπάλα και να την στέλνει στο δεξί δοκάρι. Με φουλ επιθετικές επιδιώξεις μπήκε στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ και στο 48’ το σουτ του Πινέδα έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

«Μίλησε» ο Βίντα

Η υπεροχή της ΑΕΚ απέφερε καρπούς στο 59΄. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου από δεξιά, ο Βίντα πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα. Το γρήγορο γκολ απελευθέρωσε τους παίκτες του Αλμέιδα, που έψαξαν τις προϋποθέσεις για το 2-0, ώστε να καθαρίσουν την υπόθεση- νίκη. Στο 62’ ο Μανταλος βγήκε σε θέση βολής, όμως το τελείωμά του δεν ήταν το ιδανικότερο. Στο 63΄ήτανη σειρά του Ελίασον να απείλησε αλλά το σουτ του εξαπέλυσε ήταν άστοχο, ενώ στο 65΄η κεφαλιά του Πόνσε ανάγκασε σε δύσκολη επέμβαση τον Κουέστα. Στην συνέχεια ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει και στο 75΄το σουτ του Οντουμπάτζο έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Αθανασιάδη.

Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 31, ΑΕΚ 30, ΠΑΟΚ 29, Ολυμπιακός 28, Άρης 20, Αστέρας Τρίπολης 17, Λαμία 16, ΟΦΗ 15, Πανσερραϊκός 13, Ατρόμητος 12, Βόλος 11, Παναιτωλικός 9, ΠΑΣ Γιάννινα 8, Κηφισιά 8.

Ομάδα: