ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Σπύρος Παράσχης

12 May, 2023 - 00:15

Categories: 

Λύτρωση στο τέλος για την Γιουβέντους, μικρό προβάδισμα η Ρόμα

Στην Ισπανία θα κριθεί ο φιναλίστ του πρώτου ζευγαριού, αφού η Γιουβέντους βρήκε γκολ στις τελευταίες στιγμές του αγώνα, σώζοντας, έτσι, την ισοπαλία με 1-1 απέναντι στην Σεβίλλη.

Οι Ανδαλουσιανοί πατούσαν καλύτερα στην αρχή και έδειξαν τις προθέσεις τους, απειλώντας την εστία του Σέζνι δύο φορές στο πρώτο εικοσάλεπτο.

Το γκολ δεν άργησε, αφού στο 26' ο Ελ-Νεσύρι βρέθηκε μόνος με χώρο στην περιοχή της Γιούβε και άνοιξε το σκορ με ψύχραιμο πλασέ.

Αλλαγή σκηνικού μετά την ανάπαυλα, με τους «Μπιανκονέρι» να ανεβάζουν στροφές και να πολιορκούν τα καρέ της Σεβίλλης.

Τελικά, στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων, μετά την εκτέλεση κόρνερ του Κιέζα και δύο διαδοχικές κεφαλιές, ο Φεντερίκο Γκάτι πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-1.

 

Στο «Ολίμπικο», αντιθέτως, η Ρόμα αξιοποίησε την δύναμη της έδρας της και επικράτησε της Μπάγερ Λεβερκούζεν με 1-0, περνώντας μικρό προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό.

Ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, με τις «ασπιρίνες» να απειλούν μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά την σέντρα με τον Άντριτς και τους «τζιαλορόσι» να φτάνουν κοντά στο γκολ με την κεφαλιά του Ιμπάνιεζ στο 19'.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά ο Μουρίνιο εφάρμοσε την πετυχημένη του συνταγή, με την Ρόμα να χτυπά τους κενούς χώρους που άφηναν πίσω τους οι Γερμανοί και να δημιουργεί τις καλύτερες φάσεις.

Στο 63', ο Εντουάρντο Μποβέ πήρε το «ριμπάουντ» από το σουτ του Έιμπραχαμ και έβαλε μπροστά τους «τζιαλορόσι».

Η Λεβερκούζεν πίεσε για να βρει το γκολ της ισοφάρισης, όμως οι Ρωμαίοι αμύνθηκαν σθεναρά και κράτησαν ανέπαφη την εστία τους, παίρνοντας έτσι την νίκη και το προβάδισμα.

 

Την επόμενη Πέμπτη στις 18/5 το δεύτερο σκέλος των ημιτελικών σε Σεβίλλη και Λεβερκούζεν αντίστοιχα.

Στις 31/5 στην «Πούσκας Αρίνα» της Βουδαπέστης ο τελικός της διοργάνωσης.