ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

6 June, 2023 - 15:43

Categories: 

Μαλακατές: «Ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει τις εγκαταστάσεις που αρμόζουν στο μέγεθος και την ιστορία του»

 

Η παρουσίαση των οριστικών μελετών για τις εγκαταστάσεις που θα έχει ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός στον Βοτανικό ολοκληρώθηκε, με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και την διοίκηση του Αθλητικού Ομίλου να δηλώνουν ευχαριστημένοι και περήφανοι για το αποτέλεσμα.

Με μία λαμπρή εκδήλωση, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης παρουσίασε μέσω βίντεο τις οριστικές μελέτες, που εγκρίθηκαν από την ΓΓΑ, για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στον Βοτανικό στο δημαρχιακό μέγαρο της Αθήνας.

 

Η εισαγωγή του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη:

 

«Σήμερα δίνουμε μία πάσα στο μέλλον, αφού οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που θα αποκτήσει ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός θα δώσουν την ευκαιρία άθλησης για χιλιάδες νέους. Είμαστε περήφανοι και θα μπορούσα να πω έως και συγκινημένοι. Είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα μπορώ να μοιραστώ μαζί σας το αποτέλεσμα μία πολύ καλής δουλειάς, που έχει γίνει όλους αυτούς τους μήνες. Ευχαριστώ και πάλι την διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκου και της ΠΑΕ, τους συμπαίκτες, τις τράπεζες για την συνεργασία, τους μελετητές μας, θα καταλάβετε σε λίγο γιατί, αλλά και στην ομάδα του Δήμου Αθηναίων για την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει μέχρι σήμερα»

 

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Μαλακατές:

 

 

«Πολύ μεγάλη μέρα σήμερα. Είμαστε χαρούμενοι που θα παρουσιάσουμε τις νέες εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού στα πλαίσια της Διπλής Ανάπλασης. Είναι ότι καλύτερο θα υπάρχει στο μέλλον της Ελλάδας. Δύσκολα το συναντάς αυτό το πράγμα ακόμα και στο εξωτερικό. Σε συνδυασμό με την ποδοσφαιρική αρένα και την παραχώρηση του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ, ο Παναθηναϊκός αποκτά αυτά που αρμόζουν στην ιστορία του. Ευχαριστώ τον Δήμα Αθηναίων, τον κ. Αλαφούζο και τον κ. Γιαννακόπουλο, που συνέβαλαν στο να γίνουν τα όνειρα χιλιάδων Παναθηναϊκών πράξη».

 

Στην συνέχεια ακολούθησε η προβολή του βίντεο με την παρουσίαση των εγκαταστάσεων. Τον λόγο έπειτα πήρε ο επικεφαλής της ομάδας αρχιτεκτόνων που δούλεψε για το έργο, κ.Κούρτης αναλύοντας κάποια επιμέρους στοιχεία του έργου μέσω φωτογραφιών και μεταξύ άλλων είπε:

 

«Δεν υπάρχει αντίστοιχο παράδειγμα με τόσες πολλές προπονητικές εγκαταστάσεις να περιλαμβάνονται μόνο σε ένα έργο. Ούτε και οι εγκαταστάσεις που φτιάχτηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στον Άγιο Θωμά.

 

Το έργο αυτό πρόκειται για μία τεράστια αστική παρέμβαση. Σε μία προβληματική περιοχή, όπως η Λεωφόρος Αλεξάνδρας. Και ο Βοτανικός όμως είναι μία περιοχή ιδιαιτέρως υποβαθισμένη στην οποία χρειάζεται αρκετή δουλειά και παρεμβάσεις για να γίνει το τεράστιο αυτό εργό. Θα δημιουργηθεί ένα ενιαίο συγκρότημα με έξι αυτόνομες χρήσεις. Δύο γήπεδα, επτά προπονητήρια, προπονητήριο ΑΜΕΑ, αίθουσες ενδυνάμωσης, ανοιχτό κολυμβητήριο και οι ενότητες που αφορούν τους χώρους της διοίκησης το αναψυκτήριο, το πάρκινγκ κλπ.

 

 

Η έγκριση της ΓΓΑ είναι πολύ σημαντική, γιατί δεν επρόκειτο για ένα εύκολο έργο. Θέλουμε να πιστεύουμε πως το έργο θα προχωρήσει ομαλά στην αδειοδοτική διαδικασία. Η άδειας της ΓΓΑ που έχουμε εξασφαλίσει είναι το 80% αυτής».

 

Μετά το μέρος της ανάλυσης αυτής, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, η διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και ο αρχιτέκτονας κ. Κούρτης απάντησαν στις ερωτήσεις του Τύπου.

 

Για το έργο, το πότε θα είναι έτοιμο και την ονοματοδοσία:

 

Δήμαρχος: «Είναι όντως ένα παλάτι. Μέχρι στιγμής έχουμε πέσει μέσα στο χρονοδιαγράμματα. Εκτιμούμε πως θα ξεκινήσουμε το επόμενο έτος και θα είναι έτοιμες μαζί με το γήπεδο το 2026. Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια υποψήφια ονομασία»

 

Μαλακατές: «Το συγκεκριμένο θέμα αφορά τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο και θα προκηρύξει όταν έρθει η ώρα κάποια διαδικασία για να γίνει αυτό».

 

 

Για τον προϋπολογισμό του έργου:

 

Δήμαρχος:«Περιμένουμε την μελέτη εφαρμογής ώστε να έχουμε εικόνα για το τελικό κόστος. Δεν υπάρχει καμία ανησυχία. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη».

 

Για το πόσο «πράσινο» θα έχει η περιοχή μετα το έργο:

 

Δήμαρχος: «Στην αρχή της παρουσίασης είδατε το Master Plan όπως ακριβώς αποτυπώνεται στο προεδρικό διάταγμα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το πράσινο στην συνολική περιοχή θα αγγίζει το 50% του έργου στον Βοτανικό»

 

Για την μετακίνηση των φιλάθλων και αν χρειάζεται να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των κοινοπραξιών που έχουν αναλάβει το έργο για να γίνει αυτό:

 

Κούρτης: «Υπάρχει πρόβλεψη για την ασφαλή διακίνηση του πλήθους των φιλάθλων, όταν υπάρχουν παραπάνω του ενός αγώνες».

 

Ομάδα: