ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

12 May, 2023 - 14:46

Categories: 

Μαρινάκης: «Είμαι κάθετα αντίθετος σε απόφαση μη συμβατή με την προκήρυξη - Περίγελος η ΕΠΟ»

Την ολοφάνερη δυσφορία του σε όλα όσα ευτράπελα συμβαίνουν σχετικά με την απόφαση για την έδρα του … περιφερόμενου τελικού του Κυπέλλου Novibet ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ εξέφρασε ο Βαγγέλης Μαρινάκης με επιστολή του προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ η οποία συνεδριάζει για να λάβει απόφαση για το γήπεδο που θα γίνει το παιχνίδι.

Ο Πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας επισημαίνει την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί που δεν θα είναι συμβατή με την προκήρυξή του Κυπέλλου, ενώ -την ίδια στιγμή- ασκεί έντονη κριτική προς την ΕΠΟ.

 

 

 

 

Αναλυτικά αναφέρει στην επιστολή του ο Βαγγέλης Μαρινάκης:

Κύριοι,

Αναφορικά με την υπ’ άριθμ. 50 συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ θα ήθελα να θέσω υπόψη σας και υπόψη των λοιπών Μελών της ΕΕ/ΕΠΟ τα εξής:

Εισάγεται για άλλη μια φορά ως θέμα προς συζήτηση ενώπιον της ΕΕ ο Τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος. Έχει πλέον χαθεί το μέτρημα σχετικά με το πόσες συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής έχουν πραγματοποιηθεί για τον συγκεκριμένο αγώνα, ενώ μόλις την προηγούμενη Παρασκευή 5 Μάϊου 2023 πραγματοποιήθηκε (?? και μια -δια περιφοράς- συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων με βάση μια εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων το περιεχόμενο της οποίας ήταν αντίθετο στην Προκήρυξη του Κυπέλλου αναφορικά με την διεξαγωγή του Τελικού στο Αγρίνιο !!!

Το αποτέλεσμα της συνεδρίασης αυτής ουδέποτε έγινε γνωστό (!!!) και προσωπικά δεν πληροφορήθηκα αν υπήρξε η παραμικρή τοποθέτηση από τα λοιπά Μέλη της Ε.Ε.Θ. επί του θέματος. Είναι απολύτως απαράδεκτο και αντίθετο με κάθε έννοια χρηστής διοίκησης και πρακτικής να συγκαλούνται συνεδριάσεις Οργάνων της Ομοσπονδίας με αποφασιστική αρμοδιότητα – όπως είναι η ΕΕΘ – και να μην υπάρχει καμία ενημέρωση ούτε για την πρόοδο της συζήτησης ούτε για τα αποτελέσματά της, ως εάν τα Όργανα της Ομοσπονδίας να είναι υπόθεση διάφορων αργόσχολων για να περνάνε την ώρα τους στο καφενείο.

Είναι πρωτοφανές το γεγονός ότι ενώ ο Τελικός Κυπέλλου είναι ο πλέον σημαντικός αγώνας που διοργανώνει η ΕΠΟ και είναι γνωστός ως υποχρέωση από την έναρξη της περιόδου, φθάσαμε σήμερα ελάχιστες ημέρες πριν την (αναμενόμενη) διεξαγωγή του να συζητάμε ακόμα που, πως και πότε θα διεξαχθεί , και μια Επιτροπή της Ομοσπονδίας που πρέπει να έχει διευθετήσει το θέμα εδώ και μήνες να εισηγείται την παραβίαση της Προκήρυξης.

Ως προς το θέμα συζήτησης, η Προκήρυξη του Κυπέλλου έχει συγκεκριμένες προβλέψεις αναφορικά με την διεξαγωγή του Τελικού οι οποίες είναι γνωστές εδώ και μήνες και θα έπρεπε να έχει ληφθεί η πρόνοια ώστε να έχουν εξασφαλιστεί όλοι οι αναγκαίοι όροι και προϋποθέσεις για την διεξαγωγή του Τελικού όπως η Προκήρυξη επιτάσσει. Η αβελτηρία δεν συνιστά «ανωτέρα βία» ούτε απρόβλεπτη συνθήκη – αντιθέτως φαίνεται πως στην περίπτωσή σας είναι ο κανόνας.

Ούτε ασφαλώς η τήρηση της Προκήρυξης επαφίεται στην συγκατάθεση ή την συναίνεση των ομάδων που εμπλέκονται στην διεξαγωγή ενός αγώνα , οποιοσδήποτε και αν είναι αυτός και πολύ περισσότερο ένας Τελικός Κυπέλλου.

Προσωπικά είμαι κάθετα αντίθετος σε οποιαδήποτε απόφαση που δεν θα είναι συμβατή με την Προκήρυξη του Κυπέλλου: δηλαδή με οποιαδήποτε απόφαση για την διεξαγωγή του Τελικού σε γήπεδο άλλο πλην του Πανθεσσαλικού Σταδίου ή σε γήπεδο ξένης Ομοσπονδίας και επιφυλάσσομαι για την άσκηση κάθε νόμιμης ενέργειας σε περίπτωση απόφασης που αντιβαίνει στις προβλέψεις της προκήρυξης.

Επισημαίνω ότι η Προκήρυξη είναι Κανονισμός Διοργάνωσης και η τροποποίηση κανονισμού διοργάνωσης της ΕΠΟ εντός της περιόδου απαγορεύεται επί ποινή έκπτωσης οποιουδήποτε συμμετάσχει στη λήψη της απόφασης αυτής σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Α.Π.

Τέλος, δεν μπορώ παρά να τονίσω ότι οι αδιανόητες παλινωδίες , η πρωτοφανής ανικανότητα και η εγκληματική επιπολαιότητά σας έχουν μετατρέψει την ΕΠΟ σε περίγελο τόσο των ανά την Ελλάδα Δήμων και Αστυνομικών Διευθύνσεων όσο και των ξένων Ομοσπονδιών στις οποίες έχετε αποτανθεί. Τα αποτελέσματα της πλήρους απαξίωσης και του ευτελισμού του θεσμού αλλά και του Τελικού ως εμπορικών προϊόντων θα γίνουν ορατά στο άμεσο μέλλον με την απόλυτη απομείωση της εμπορικής αξίας της διοργάνωσης , την οποία έχετε ήδη καταβαραθρώσει με τις αξεπέραστες οργανωτικές επιτυχίες των Τελικών των παρελθόντων ετών.

Δεν είναι μακριά η στιγμή που όπως παρακαλάτε για γήπεδο στην Ελλάδα ή το εξωτερικό θα παρακαλάτε και κανάλια για να μεταδώσουν το Κύπελλο Ελλάδας τσάμπα. Για όλη αυτή την οικονομική βλάβη που με τις επιλογές σας και την απόλυτη ανικανότητα διοίκησης επιφέρετε στην ΕΠΟ επιφυλασσόμαστε για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός μας .