ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

5 May, 2023 - 18:37

Categories: 

Μαυροειδής: «Με παίρνουν τηλέφωνο και με κάνουν να κλαίω»

Ο Δημήτρης Μαυροειδής πήρε την απόφαση να βάλει τέλος σε μια μεγάλη και επιτυχημένη καριέρα του στα παρκέ, με τον 37χρονο βετεράνος σέντερ λίγο αργότερα να ανακοινώνεται από την ΚΑΕ ΑΕΚ ως ο νέος γενικός αρχηγός της ομάδας!

Μιλώντας στο web radio της ΕΟΚ, αναφέρθηκε στην απόσυρσή του από την ενεργό δράση, για τις μεγάλες στιγμές της καριέρας του, αλλά και για το γεγονός πως ανέλαβε πόστο στην αγαπημένη του «Ένωση».

 

 

 

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Μαυροειδή:

Για το αν έχει συνειδητοποιήσει ότι σταματάει: «Τώρα με το βίντεο το κατάλαβα, άρχισαν να περνούν οι στιγμές. Μου στέλνουν και πάρα πολλοί φίλοι, συγγενείς, με παίρνουν τηλέφωνα και μέχρι κι αυτοί έκλαιγαν και με κάνουν και κλαίω κι εγώ. Βλέπω γενικά να μη σταματάει να χτυπάει το τηλέφωνο λόγω και της θέσης μου πια».

Για το από πότε είχε αποφασίσει να σταματήσει: «Πάντα υπήρχε τα τελευταία χρόνια. Μιλήσαμε με την ομάδα και αποφασίσαμε ότι έχει φτάσει η διαδρομή σε ένα τέλος. Επειδή υπάρχει όλη αυτή η σχέση με την ομάδα, δε θέλω να φύγω από εδώ, θέλω να είμαι εδώ και να βοηθάω την ομάδα από ένα άλλο πόστο. Να είμαι πάντα δίπλα της, γιατί πάντα δίνω και υπερασπίζομαι αυτήν την ομάδα, τις αρχές της, τα ιδανικά της και ό,τι πρεσβεύει».

Για το τι ξεχωρίζει από την καριέρα του: «Είναι πάρα πολλές οι στιγμές, πάρα πολλές οι ομάδες, πολλές οι καλές και οι κακές στιγμές και χρονιές. Ίσως να ξεχωρίσω την κατάκτηση του BCL στην Αθήνα το 2018, όπου ήταν όλα φτιαγμένα σαν παραμύθι τότε. Ήταν μια ξεχωριστή στιγμή και για εμένα και για την ΑΕΚ και με τον κόσμο μας μαζί. Ήταν μια τρομερή στιγμή που αυτή μπορώ να ξεχωρίσω ως μία σε όλη μου την καριέρα. Υπάρχουν όμως πάρα πολλές από την αρχή της καριέρας μου».

Για το λόγο που συνέχισε να παίζει μέχρι και φέτος: «Πίστευα πολύ στον εαυτό μου. Η χειρότερη στιγμή ήταν ο τραυματισμός μου τότε στον Ολυμπιακό, όπου μου έλεγαν οι γιατροί ότι μπορεί να μην ξαναεπιστρέψω σ’ αυτό το επίπεδο. Από τότε πίστευα πάρα πολύ στον εαυτό μου, δεν τα παράτησα ποτέ, δούλευα, ήθελα να γυρίσω και ουσιαστικά αυτή η «δίψα» μου μ’ έκανε να επιστρέψω. Στο μπάσκετ μετράει πολύ η ψυχολογία, το πόσο δουλεύεις για τον εαυτό σου και το πόσο σίγουρος είσαι γι’ αυτόν».

Για το λόγο που «δέθηκε» με την ΑΕΚ: «Νομίζω ότι είναι η αγάπη του κόσμου, την οποία μού έδειχνε συνέχεια και η αναγνώριση της προσφοράς μου. Από ‘κει και πέρα και η αναγνώριση απ’ τον πρόεδρο και όλο τον οργανισμό της ΑΕΚ. Αυτό ουσιαστικά έφτιαξε αυτόν το “δεσμό” που έχω με την ομάδα και τη χαρά που νιώθω να είμαι εδώ και να την υπηρετώ».

Για το ότι αναλαμβάνει πλέον γενικός αρχηγός στην ΑΕΚ: «Περικλείει πάρα πολλές αρμοδιότητες, απ’ τον team manager, τον sports director, για τη σχέση των παικτών με τη διοίκηση, την επιλογή των παικτών, τις διοργανώσεις και το μάρκετινγκ της ομάδας. Δεν είναι κάτι συγκεκριμένο, γι’ αυτό έχουμε έναν πιο γενικό τίτλο. Απλά έχουμε το “αρχηγός” γιατί όλοι με φωνάζουν έτσι και ήθελα να το κρατήσω αυτό».

Για τη φετινή πορεία της ΑΕΚ: «Ήταν τελείως διαφορετικά στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Στην Ευρώπη κάναμε μια πολύ καλή πορεία, φτάσαμε ένα παιχνίδι μακριά απ’ το Final-4. Στην Ελλάδα δεν είχαμε ακριβώς τ’ αποτελέσματα που θέλαμε και στο Κύπελλο και στο πρωτάθλημα. Ήταν μια περίεργη χρονιά, σαν δύο διαφορετικά πρόσωπα αυτής της χρονιάς. Πρέπει να έχουμε μια καλύτερη και ανάλογη πορεία και στα δύο στο μέλλον και νομίζω θα το πετύχουμε». 

 

Ομάδα: