ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

21 October, 2023 - 19:20

Categories: 

Με ευρωπαϊκό «αέρα» πέρασε από την Μίκρα ο Παναθηναϊκός

Με αέρα πρωταθλητή στην πρεμιέρα της Volley League ο Παναθηναϊκός! Οι «πράσινες» τρεις ημέρες μετά την πρόκριση του στoυς «32» του Challenge Cup γυναικών, πέρασαν άνετα από τη Μίκρα επικρατώντας του Άρη 3-0 σετ για την 1η αγωνιστική. Κορυφαίες για την ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη, η Σέρινταν Άτκινσον και η Μαρία Γενιτσαρίδη, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Καρκάσες.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι «πράσινες» κατάφεραν να ξεφύγουν γρήγορα στο πρώτο σετ, με την Άτκινσον, την Καρκάσες και τη Μεταξά να φέρνουν το ματς στο +7 (16-9). Ο Άρης μείωσε με τη Σάβαρ και την Σέντιλ σε προσωρινά στους τέσσερις (14-18), αλλά η εξαιρετική στο μπλοκ Γενιτσαρίδη, μαζί με την Καρκάσες και το λανθασμένο σερβίς της Λεγκβάιλερ πήρε το πρώτο σετ με 25-20.

Με μεγαλύτερη ισορροπία η εκκίνηση του δευτέρου σετ, με τον Άρη να βρίσκει λύσεις στο σερβίς του Παναθηναϊκού με την Σαβάρ και την Καλαποδά να διατηρούν το ματς στην ισοπαλία. Ωστόσο από το σημείο εκείνο και έπειτα η Σάμανταν, μαζί με την Άτκινσον και τη Μεταξά έφεραν το σκορ στο +5 (16-11). Οι «πράσινες» δεν έχασαν στιγμή το προβάδισμα τους και μάλιστα το διεύρυναν (22-14) φτάνοντας σΆρης-Παναθηναϊκός 0-3 σετ

To τρίτο σετ ξεκίνησε με τον Άρη να αιφνιδιάζει τον Παναθηναϊκό παίρνοντας προβάδισμα 4-0 και αναγκάζοντας τον Γιάννη Καλμαζίδη να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Ο Παναθηναϊκός με την επιστροφή του στο τάραφλεξ βρήκε αντίδραση και με τον άσο της Παπαφωτίου, αλλά και την παράβαση τριών μέτρων από τις παίκτριες του Άρη το σκορ έφτασε στο 6-4. Η Καρκάσες, έκανε αρκετά λάθη, αλλά το σερβίς της Μεταξά και το φιλέ, έφεραν τον Παναθηναϊκό στο 7-7.

Οι «πράσινες» από το σημείο και έπειτα πάτησαν γκάζι και με τους άσους από Σάμανταν και Παπαφωτίου, αλλά και τα άστοχα χτυπήματα της Καλαποδά και της Στέντιλ έφτασαν στο 14-10. Το σερβίς των φιλοξενούμενων έγινε ακόμη πιο πιεστικό με αποτέλεσμα η υποδοχή από τις παίκτριες του Άρη να σπάει συχνά, γεγονός το οποίος βοήθησε τον Παναθηναϊκό να φτάσει στο +7 (21-14). Οι «κίτρινες» μείωσαν σε 23-19, όμως το μπλοκ της Κελεσίδη και το μπλοκ άουτ της Καρκάσες έδωσαν την πρώτη νίκη στον Παναθηναϊκό. (25-19).

Ομάδα: