ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Σπύρος Παράσχης

20 September, 2023 - 00:19

Categories: 

Με το δεξί η Παρί, όρθια στο «Σαν Σίρο» η Νιούκαστλ

Πιο εύκολα από ότι μάλλον θα περίμενε πήρε την νίκη η Παρί Σεν Ζερμέν, που επικράτησε με 2-0 της Ντόρτμουντ στο «Παρκ Ντε Πρενς» και άρχισε θετικά τις υποχρεώσεις της στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το γήπεδο «έγερνε» στο πρώτο μέρος, με τους Παριζιάνους να έχουν κατοχή που έφτανε και το 80% και αρκετές καλές στιγμές, ενώ οι Βεστφαλοί περίμεναν τους γηπεδούχους στο δικό τους τρίτο του γηπέδου.

Οι παίκτες του Ενρίκε έφτασαν δύο φορές μια ανάσα από το γκολ στο πρώτο 45λεπτο, αρχικά στο 19', όταν ο Βιτίνια σημάδεψε το δοκάρι και είκοσι λεπτά αργότερα με τον Ντεμπελέ να μην νικάει τον Κόμπελ.

Οι προσπάθειες των Παριζιάνων ανταμείφθηκαν στην αρχή του δεύτερου μέρους. Στο 49', μετά από προσπάθεια του Μπαπέ, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Σούλε και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Ο Γάλλος σουπερστάρ ήταν ψύχραιμος από τα έντεκα μέτρα και άνοιξε το σκορ.

Στο 58', οι γηπεδούχοι γύρισαν όμορφα την μπάλα, Βιτίνια και Χακίμι συνεργάστηκαν άψογα στην περιοχή και ο Μαροκινός τελείωσε ιδανικά την φάση για το 2-0, που έμεινε ως το τέλος του αγώνα.

 

 

Με τον πόντο κατάφερε να φύγει από το «Σαν Σίρο» η Νιούκαστλ στην επιστροφή της στα «μεγάλα σαλόνια» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αφού απέσπασε ισοπαλία με 0-0 από την ανώτερη Μίλαν.

Οι «ροσονέρι» είχαν σαφώς τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά η ομάδα του Έντι Χάου ήταν προετοιμασμένη και καλά οργανωμένη στο χορτάρι. Η πιο αξιόλογη στιγμή του ημιχρόνου ήρθε με την χαμένη κεφαλιά του Τέο Ερνάντεζ στο 19'.

Ίδια εικόνα και μετά την ανάπαυλα, με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν την «πολιορκία», χωρίς, όμως, να καταφέρνουν να νικήσουν τον Νικ Πόουπ, που ήταν σε ετοιμότητα οπότε χρειάστηκε να επέμβει.

Οι «καρακάξες», μάλιστα, παραλίγο να «κλέψουν» το τρίποντο στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων. Στην πρώτη τους προσπάθεια στον στόχο, ο Λόνγκσταφ σούταρε από μακριά και ανάγκασε τον Σπορτιέλο (που αντικατέστησε τον τραυματία Μενιάν) σε ενστικτώδη επέμβαση για να κρατήσει το διπλό μηδέν.