ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

  • Notice: Undefined offset: 0 in user_node_load() (line 3682 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Trying to get property 'name' of non-object in user_node_load() (line 3682 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 in user_node_load() (line 3683 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Trying to get property 'picture' of non-object in user_node_load() (line 3683 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 in user_node_load() (line 3684 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Trying to get property 'data' of non-object in user_node_load() (line 3684 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

2 May, 2023 - 23:49

Categories: 

Με φοβερούς Ταβάρες και Γκος η Ρεάλ έμεινε ζωντανή!

 

Με τους Έντι Ταβάρες και Γουίλιαμς Γκος να πραγματοποιούν απίθανη εμφάνιση, η Ρεάλ πήρε το θρίλερ με την Παρτιζάν, επικρατώντας 82-80 στην κατάμεστη «Stark Arena» και έμεινε ζωντανή για την πρόκριση στο Final 4 της Ευρωλίγκας, μειώνοντας σε 2-1 τη σειρά!

 

Με την «Stark Arena» να... κοχλάζει και τους φίλους της Παρτιζάν να δημιουργούν μια ονειρική ατμόσφαιρα, οι γηπεδούχοι μπήκαν με τρομερή διάθεση στο παρκέ, την ώρα που η Ρεάλ εμφανώς επηρεασμένη από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο. Με τους Σμάιλαγκιτς και Μάνταρ σε πρώτο πλάνο, η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς προηγήθηκε 12-0 στο 2' και 28-13 στο 8', με τους Ισπανούς να μειώνουν στους 13 πόντους για το 32-19 του πρώτου δεκαλέπτου.

 

Στις αρχές της δεύτερης περιόδου, οι Νάναλι και Σμάιλαγκιτς έστειλαν εκ νέου τη διαφορά στο +15 (41-26) για τους γηπεδούχους δείχνοντας να ελέγχουν πλήρως το ματς. Κάπου εκεί, η Ρεάλ Μαδρίτης ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της, και με τον Ταβάρες να κάνει θραύση σε άμυνα και επίθεση πετυχαίνοντας 8 πόντους σε αυτό το διάστημα, οι Ισπανοί έτρεξαν ένα σερί 11-0 μειώνοντας στους 4 (41-37) στο 17'. Μάλιστα, λίγο αργότερα, οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στον πόντο, με το Έξουμ στο φινάλε να στέλνει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια και την Παρτιζάν στο +3 για το 48-45 του ημιχρόνου.

Μετά και τη μεγάλη επιστροφή της Ρεάλ Μαδρίτης στο δεύτερο δεκάλεπτο, ήταν δεδομένο πως το ματς θα εξελιχθεί σε θρίλερ μέχρι το φινάλε του, κάτι που αποτυπώθηκε πλήρως και από την εξέλιξη του ματς. Με τον Γουίλιαμς-Γκος να πετυχαίνει εννέα μαζεμένους πόντους και τον Χεζόνια να ευστοχεί σε ελεύθερο τρίποντο, οι «μερένχες» πέρασαν μπροστά με 54-53 στο 26' για πρώτη φορά στο ματς!

 

Ο αγώνας ξεκίνησε με την Ρεάλ Μαδρίτης να τα έχει χαμένα. Οι Μαδριλένοι κατάφεραν να βρεθούν πίσω στο σκορ με 9-0 και να έχουν κάνει 3 λάθη σε λιγότερο από 2΄, κάτι που προκάλεσε την οργή του Ματέο, ο οποίος αποφάσισε να πάει με ένα αρκετά κλειστό ροτέισον στο συγκεκριμένο ματς και τον Ταβάρες να παίζει εμφανώς με πρόβλημα στα κόκκινα.

Μάλιστα η Παρτιζάν προηγήθηκε και με 13-2 και εκεί ξεκίνησαν να προσπαθούν κάπως οι Μαδριλένοι να δικαιολογήσουν την παρουσία τους σε μια καυτή έδρα. Μάλιστα κατάφεραν να κάνουν το 15-11 με τον Γκος, ωστόσο μπορεί να έδειχναν ότι πατούν καλά, ωστόσο κόλλησαν εκ νέου στο σκορ. Κάπως έτσι η Παρτιζάν με τους Μαντάρ και Σμαϊλάγκιτς εκτόξευσαν τη διαφορά στο 32-17 για να μειώσουν οι Ισπανοί στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου σε 32-19.

 

 

 

Πολλοί θα περίμεναν να αντιδράσει η ισπανική ομάδα με την έναρξη της 2ης περιόδου, ωστόσο ο Νάναλι και ο Σμάιλαγκιτς εκτόξευσαν την διαφορά στους 15 με διαδοχικά τρίποντα για το 37-22. Έξουμ και Τριφούνοβιτς έδιναν λύσεις για τους Σέρβους με τον δεύτερο να κάνει το 41-26, ωστόσο εκεί ξύπνησε η Ρεάλ και έκανε σερί 11-0 με τον Ταβάρες να κυριαρχεί. Το σερί διακόπηκε με τον Λεντέι για το 43-37 και το πρώτο μέρος τελείωσε με καλάθι του Έξουμ για το 48-45.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δίποντο του τρομερού Σμαϊλάγκιτς για το 50-45, ωστόσο εκεί ανέλαβε δράση ο Γκος για το 50-48. Το προσπέρασμα για τους Ισπανούς ήρθε με το 55-58 του Χεζόνια και το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με καλάθι του Βούκσεβιτς για το 63-66.

 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ρεάλ είδε τους Γκος και Ταβάρες να δίνουν λύσεις, ενώ ο Έξουμ ισοφάρισε σε κρίσιμο σημείο για το 72-72 και ενώ απέμεναν 5.40 για τον αγώνα.

Οι Σέρβοι προσπέρασαν μετά από αρκετή ώρα, με 77-75, έπειτα από τρίποντο του Τζέιμς Νάναλι, στα τρία λεπτά πριν το τέλος. Ο Έντι Ταβάρες ήταν εκείνος που ισοφάρισε σε 77-77 στα 2'18" για το φινάλε και ο Νάιτζελ-Γουίλιαμς Γκος, που αναδείχθηκε σε X-factor του ματς, έβαλε ένα εντυπωσιακό τρίποντο με καμπύλη από την κορυφή για το 77-80 με 24" να μένουν για το φινάλε. Ακολούθησε ένα σετ βολών από τον Χεζόνια (78-82) κι ένα καλάθι του ΛεΝτέι στα 3" πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης (80-82).

 

Τα δεκάλεπτα: 32-19, 48-45, 63-66, 80-82.