ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

  • Notice: Undefined offset: 0 in user_node_load() (line 3682 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Trying to get property 'name' of non-object in user_node_load() (line 3682 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 in user_node_load() (line 3683 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Trying to get property 'picture' of non-object in user_node_load() (line 3683 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 in user_node_load() (line 3684 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Trying to get property 'data' of non-object in user_node_load() (line 3684 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

16 March, 2023 - 18:59

Categories: 

Μουντιάλ 2030: Ο βασιλιάς του Μαρόκου ανακοίνωσε τη συνυποψηφιότητα της χώρας με Ισπανία-Πορτογαλία

Μετά από πέντε αποτυχημένες υποψηφιότητες, το Μαρόκο ξανά υποψήφιο για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2030, αυτή τη φορά στο πλευρό της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Με την ευκαιρία της απονομής του Βραβείου Αριστείας 2022 της Συνομοσπονδίας Αφρικανικού Ποδοσφαίρου (CAF) στο Κιγκάλι της Ρουάντα, όπου φιλοξενείται το 73ο συνέδριό της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIFA), ο βασιλιάς του Μαρόκου Μοχάμεντ ΣΤ’ ανακοίνωσε επίσημα την απόφαση του Μαρόκου να υποβάλει κοινή υποψηφιότητα με Ισπανία/Πορτογαλία για τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2030.

 

 

 

Σε επιστολή που διάβασε στις 14 Μαρτίου ο μαροκινός υπουργός Εθνικής Παιδείας και Αθλητισμού, Σακίμπ Μπενμουσά, ο μαροκινός ηγεμόνας τόνισε ότι «αυτή η πρωτοφανής στην ιστορία του ποδοσφαίρου κοινή υποψηφιότητα, θα είναι αυτή της σύνδεσης μεταξύ Αφρικής και Ευρώπης, μεταξύ μεσογειακού Βορρά και Νότου, μεταξύ αφρικανικού, αραβικού και ευρωμεσογειακού κόσμου», καθώς και «της συνάντησης γύρω από τους καλύτερους και από τις δύο πλευρές και η παρουσίαση μιας συμμαχίας ευφυΐας, δημιουργικότητας, εμπειρίας και μέσων».

 

Ως επιβράβευση για τα εξαιρετικά επιτεύγματα της περασμένης χρονιάς, το Βραβείο Αριστείας CAF 2022 απονεμήθηκε στον μαροκινό βασιλιά Μοχάμεντ ΣΤ’ και στον πρόεδρο της Ρουάντα, Πολ Καγκάμε.

 

Την επομένη της ανακοίνωσης, οι αρχηγοί της ισπανικής και της πορτογαλικής κυβέρνησης, Πέδρο Σάντσεθ και Αντόνιο Κόστα, δήλωσαν στο πλαίσιο διμερούς συνόδου κορυφής στο Λανθαρότε των Καναρίων Νήσων, ότι η ένταξη του Μαρόκου «βελτιώνει» την κοινή τους υποψηφιότητά για τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2030 και ότι στέλνει ένα μήνυμα ενότητας μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής.

 

Ο ισπανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η μαροκινή συμμετοχή «δημιουργεί τις βέλτιστες συνθήκες για τη συνυποψηφιότητα Ισπανίας και Πορτογαλίας, ώστε να κερδίσουν αυτόν τον αγώνα», ενώ ο πορτογάλος ομόλογός του, ότι «η υποψηφιότητα της Ιβηρικής Χερσονήσου με το Μαρόκο έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για τον κόσμο και ειδικότερα για την Ευρώπη και την Αφρική».

 

Υπενθυμίζεται ότι είναι η έκτη φορά που το Μαρόκο θέτει υποψηφιότητα για τη φιλοξενία του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, όπως είχε κάνει στο παρελθόν για τις διοργανώσεις του 1994, του 1998, του 2006, του 2010 και του 2026.

 

Η επίσημη συνυποψηφιότητα Μαρόκου/Ισπανίας/Πορτογαλίας για το Μουντιάλ 2030 προστίθεται, μέχρι σήμερα, σε αυτή των Αργεντινής/Ουρουγουάης/Παραγουάης/Χιλής. Η απόφαση θα ληφθεί στο συνέδριο της FIFA που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του 2024.