ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

19 May, 2023 - 22:42

Categories: 

Μπαρτζώκας: «Ήταν κυρίαρχη η εμφάνισή μας δεν επιτρέψαμε τίποτα στην Μονακό!»

 

O Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε ένα μίνι απολογισμό του αγώνα με τη Μονακό ,το κακό πρώτο ημίχρονο και τους πρωταγωνιστές της ανατροπής.

 

Αναλυτικά οι  δηλώσεις του

 

«Δεν έχω πολλά να πω για αυτό το ματς. Είναι προφανές τι συνέβη. Χάσαμε 9 βολές. στο πρώτο ημίχρονο, χάσαμε 3-4 λέι απ και ανοιχτά σουτ. Κάποιες φορές βιαστήκαμε και δεν διαβάσαμε τις καταστάσεις όπως θα έπρεπε. Η Μονακό επιτέθηκε στη ρακέτα μας, κάναμε το ίδιο λάθος πολλές φορές. Στην ανάπαυλα συζητήσαμε στα αποδυτήρια, κάναμε κάποιες αλλαγές, είπαμε πως πρέπει να ηρεμήσουμε. Είπα στους παίκτες ότι πρέπει να κλείσουμε το σκορ στην 3η περίοδο για να έχουμε ελπίδες στο 4ο δεκάλεπτο. Όμως, ήταν κυρίαρχη η εμφάνισή μας, με σκορ 27-2. Δεν επιτρέψαμε τίποτα εύκολο στην Μονακό. Πήραμε τα ριμπάουντ, κυκλοφορήσαμε την μπάλα και βρήκαμε τον ελεύθερο παίκτη. Μόλις βάλαμε 2-3 σουτ βάλαμε την πίεση στην Μονακό. Κάναμε όσα έπρεπε για να κερδίσουμε ένα τόσο δύσκολο ματς και προκριθήκαμε στον τελικό. Η στήριξη του κόσμου ήταν φανταστική και θέλω να τον ευχαριστήσω. Θέλουμε να τους κάνουμε χαρούμενους στον τελικό. Επίσης, συγχαρητήρια στην Μονακό, ήταν δύσκολο να την κερδίσουμε».

 

Για αυτά που άλλαξε ο Ολυμπιακός αμυντικά στην επανάληψη: «Βασικά, τίποτα. Για εμάς είναι σημαντική η παρουσία του Τόμας Ουόκαπ. Βάζει πίεση στους αντίπαλους χειριστές. Έκανε 2φ. και βγήκε εκτός στο πρώτο ημίχρονο, τον προστατεύσαμε. Ήταν «φρέσκος» και έτοιμος στην 3η περίοδο. Επίσης, ο Φαλ προστάτευσε το στεφάνι. Ο Παπανικολάου, ο Κάνααν και ο Βεζένκοφ έκαναν όσα έπρεπε να κάνουν για να κυριαρχήσουν αμυντικά. Στην επίθεση έχουμε μια καλή ομάδα, το ξέρετε αυτό. Θέλαμε να μην αφήσουμε τους αντίπαλους χειριστές να πατήσουν το ζωγραφιστό. Βρίσκουν καλές επιλογές από εκεί. Αυτή ήταν η βασική οδηγία».

 

Για το αν αυτή η 3η περίοδος ήταν η καλύτερη ever στην πορεία του με τους «ερυθρόλευκους»: «Θα πρέπει να σκεφτώ. Αν συνυπολογίσουμε τη σημασία αυτού του αγώνα, αυτό το 3ο δεκάλεπτο ήταν από τα καλύτερα, γιατί ήταν αποδοτικό και στις δύο πλευρές του παρκέ. Θυμάμαι και τον τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2013. Είναι δύσκολο να κάνεις συγκρίσεις, το μπάσκετ αλλάζει κάθε μέρα. Είναι διαφορετικό το μπάσκετ σήμερα σε σύγκριση με 10 χρόνια πριν».

 

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός βρήκε ρυθμό στην επίθεση όταν έπαιξε καλή άμυνα: «Είναι σωστό αυτό, 100%. Πάντα πιστεύω πως ό,τι κάνεις στο ένα μέρος του παρκέ επηρεάζει και το άλλο. Αν δεν είσαι καλός στην άμυνα, δεν βρίσκεις ρυθμό στην επίθεση. Παίρνεις αυτοπεποίθηση σε κάθε κατοχή. Σε αυτά τα ματς πρέπει να είσαι παραπάνω από συνεπής και στις δύο πλευρές. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί και στην άμυνα και στην επίθεση».

 

Για τον Τόμας Γουόκαπ και το κατά πόσο είναι ο παίκτης που θέλει κάθε προπονητής στην ομάδα του: «Είναι ο ιδανικός παίκτης για κάθε προπονητή, 100%. Κάνει αυτά που χρειάζεται η ομάδα και αυτά που του ζητάει ο προπονητής του».

 

Για το γεγονός πως ο Σάσα Ομπράντοβιτς αποθέωσε τον Γουόκαπ, λέγοντας πως ήταν κυρίαρχος, παρά το γεγονός πως τελείωσε το ματς με 0π.: «Συμφωνώ απόλυτα, ήταν ένας από τους λόγους που γυρίσαμε το ματς. Ήταν εξαιρετικός στην άμυνα. Επίσης, πάντα βρίσκει τον κατάλληλο παίκτη στην επίθεση. Είναι ο ιδανικός πόιντ γκαρντ, όταν βλέπει πως κάποιος συμπαίκτης του δεν έχει ρυθμό τον βάζει στο ματς».

 

Για τον αρχηγό Κώστα Παπανικολάου: «Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Άλλος είναι πιο vocal, άλλος δίνει το παράδειγμα με τον τρόπο που αγωνίζεται. Σε γενικές γραμμές, ο Κώστας μεγάλωσε δίπλα στον Σπανούλη για χρόνια. Τώρα είναι 33 ετών. Κατά την άποψή μου κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Όποτε παίζει καλά, νικάμε. Είναι ηγετικός, βοηθάει όποιον δεν νιώθει καλά