ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

26 April, 2023 - 17:56

Categories: 

Μπρέικ στο μπρέικ για τον Παναθηναϊκό και τελικοί!

 

Το εισιτήριο για τους τελικούς των Volley League Γυναικών τσέκαρε ο Παναθηναϊκός. Με νέο break στην έδρα της Κυπελλούχου ΑΕΚ, οι Πρωταθλήτριες Ελλάδας πήραν την πρόκριση (3-1 σετ) καταθέτοντας ποιότητα και καρδιά και πάει στους τελικούς κόντρα στον Ολυμπιακό με αβαντάζ έδρας για το repeat.

 

Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυναμικά την αναμέτρηση αποκτώντας προβάδισμα τριών πόντων (4-1), με την Νίζετιχ να βάζει δύσκολα στην υποδοχή των «πράσινων». Ο Παναθηναϊκός έφερε το παιχνίδι στα ίσα (7-7) και με την Παπαφωτίου στο σερβίς πήρε προβάδισμα δύο πόντων (12-14), το οποίο στη συνέχεια διεύρυνε φτάνοντας έως το +8 (14-22). Η διαφορά ήταν μη αναστρέψιμη για την γηπεδούχο, με τις «πράσινες» να ανοίγουν το σκορ στα σετ με σκορ 19-25.

 

Το ρυθμό της από το εναρκτήριο σετ εκμεταλλεύτηκε η ομάδα του Παναθηναϊκού, η οποία βρέθηκε σε θέση οδηγού (6-9). Βέβαια, η Ένωση ανέτρεψε το σκορ και πήρε προβάδισμα τριών πόντων (15-12). Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη ισοφάρισε εκ νέου (17-17), ωστόσο η γηπεδούχες βρέθηκαν ξανά στο +3 (20-17). Το τέλος του σετ πήγε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο - πόντο. Με το σκορ στο 23-23 η ΑΕΚ έκανε το σερί που χρειάστηκε για να πάρει το σετ και να ισοφαρίσει.

 

Στο τρίτο σετ, η ΑΕΚ ξέφυγε από πολύ νωρίς στο σκορ (6-1), διατηρώντας μία καλή διαφορά έως τα μέσα του σετ. Μετά από τη διακοπή, λόγω υβριστικών συνθημάτων, οι παίκτριες του Γιάννη Καλμαζίδη ροκάνισαν τη διαφορά για να φέρουν το σετ στα ίσα (16-16). Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός απέκτησε καλό ρυθμό, φτάνοντας σε θέση set ball με τέσσερις ευκαιρίες. Οι «πράσινες» έκλεισαν το σετ, παίρνοντας ξανά προβάδισμα στα σετ.

 

Μετά την ανατροπή και το 2-1, οι φιλοξενούμενες μπήκαν με το πόδι στο γκάζι στο τέταρτο σετ. Βρέθηκαν στο +7 (3-10) και βρήκε απαντήσεις όταν η ΑΕΚ μείωσε τη διαφορά. Στην τελική ευθεία μπήκε, με την ίδια διαφορά (13-20) και έναν πόντο μακριά από το κλείσιμο του σετ είχε διαφορά τεσσάρων πόντων. Μετά από δύο επιτυχημένες επιθετικές προσπάθειες της ΑΕΚ, ένα λάθος της Καλντερόν έκλεισε το σετ (22-25), με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη νίκη με 3-1 σετ και συνάμα την πρόκριση στους τελικούς της διοργάνωσης.

 

Τα σετ: 19-25, 25-23, 25-22, 22-25

 

Ομάδα: