ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

30 April, 2023 - 23:09

Ξέσπασε με πεντάρα στον Βόλο ο Ολυμπιακός

Kυριακάτικος περίπατος για τον Ολυμπιακό κόντρα στον Βόλο. Επιστροφή στις νίκες με το εμφατικό 5-0 για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι μετρούσαν τρεις διαδοχικές ήττες (από Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Άρη) στα playoffs της Stoiximan Super League.



Ο Ντόη με το πρώτο του επαγγελματικό γκολ, πλασάροντας μετά από φάουλ του Φορτούνη, άνοιξε το σκορ 19’, ενώ έπειτα από ωραία προσπάθεια του Βαλμπουενά ο Κασάμι σκόραρε με σουτ στο 25’. Ο Φορτούνης μοίρασε 2η ασίστ στο 45’ με τον Μπιέλ να βρίσκει δίχτυα. Το ωραιότερο γκολ των Πειραιωτών σημειώθηκε στο 61’ από τον Μπακαμπού, ενώ προηγήθηκε πανέμορφη συνεργασία του 31χρονου φορ, με Φορτούνη και Μπιέλ. Στο 69’ ο Ελ Αραμπί που μόλις είχε μπει στο ματς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με προβολή έπειτα από προσπάθεια του Μασούρα.

Έτσι, ο Ολυμπιακός διατήρησε το προβάδισμα για την 3η θέση, αφού παρέμεινε στο +3 από τον ΠΑΟΚ, που επικράτησε 3-2 του Άρη.

Στο μυαλό των κόουτς
Με 4-2-3-1 ως συνήθως ο Ολυμπιακός. Ο Τζολάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια αντί του τραυματία Πασχαλάκη, στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ραμόν. Στα χαφ Εμβιλά και Κασάμι, ενώ Μπιέλ και Φορτούνης βρέθηκαν στα «φτερά», με τον Βαλμπουενά να κινείται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μπακαμπού.

Με 4-2-3-1 και ο Βόλος. Ο Κότνικ ήταν κάτω από τα δοκάρια. Τάχατος, Πίρινεν, Σιέλης και Σι στην άμυνα. Μεταξάς και Τσοκάνης στα χαφ, Ντέλετιτς, Γκάγι και Τσιρίνος η μεσοεπιθετική τριάδα πίσω από τον Πιρές.

Το ματς
Με καλό ρυθμό και τον Ολυμπιακό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων κύλησε η αναμέτρηση από την αρχή. Οι Πειραιώτες στην πρώτη τους καλή στιγμή, άγγιξαν το γκολ, με τον Κασάμι να αστοχεί στο 3’ αμαρκάριστος περίπου από τα τρία μέτρα μετά από κόρνερ του Βαλμπουενά από τα αριστερά. Με τους ίδιους πρωταγωνιστές έφτιαξαν και τη 2η φάση τους οι γηπεδούχοι, με τον Βαλμπουενά να πατάει περιοχή από τα δεξιά (από κάθετη του Ροντινέι), κάνοντας το γύρισμα για τον Κασάμι που είδε τον Κότνικ να διώχνει με τα πόδια το σουτ του στο 10’

Ο Βόλος άρχισε να ξεμυτάει σταδιακά μετά από εκείνο σημείο και βρήκε την πρώτη του τελική στο 14’, με τον Πιρές να φεύγει στην κόντρα και να πιάνει χαμηλό σουτ που μπλόκαρε ο Τζολάκης. Δύο λεπτά μετά από τα πόδια του Βραζιλιάνου άσου προήλθε νέα απειλή από τους φιλοξενούμενους, αλλά ο Ντόη έκοψε την κάθετή του προτού γίνει πιο δύσκολη η κατάσταση για την ομάδα του. Στο εκτός περιοχής πλασέ του Μπακαμπού στο 17’ ο Κόντικ ήταν σε ετοιμότητα, αλλά δύο λεπτά μετά δεν γινόταν να κάνει κάτι. Ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, ο Ντόη τρύπωσε στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής και με πλασέ νίκησε εξ επαφής τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Ο Ολυμπιακός δεν κατέβασε ταχύτητα και έψαξε κατευθείαν ένα δεύτερο γκολ και παραλίγο να το βρει στο 21’, με τον Βαλμπουενά να παίρνει έπειτα από λάθος των φιλοξενούμενων και να παίζει κάθετα για τον Μπιέλ που νικήθηκε από τον Κότνικ. Στο 25’, οι Πειραιώτες έκαναν το 2-0, με τον Βαλμπουενά να αδειάζει τον Τάχατο από τα αριστερά και να γυρίζει την μπάλα, με τον Κασάμι να εκτελεί ψύχραιμα. Οι Πειραιώτες βρήκαν και 3ο τέρμα πριν την ανάπαυλα, με τον Φορτούνη να κουβαλάει αρκετά μέτρα την μπάλα, προτού μοιράσει κάθετα την κατάλληλη στιγμή για τον Μπιέλ, που σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει δοκάρι και μέσα.

Ο Βόλος ξεκίνησε ζεστά στο β' μέρος, με τον Ντέλετιτς να απειλεί και την άμυνα του Ολυμπιακού να σώζει. Στη συνέχεια η ομάδα του Ανιγκό είχε δοκάρι, με τον Μπακαμπού να πλασάρει στο οριζόντιο από κοντά. Το ωραιότερο γκολ τους οι «ερυθρόλευκοι» το βρήκαν στο 61’, όταν Φορτούνης, Μπακαμπού και Μπιέλ συνεργάστηκαν με κλειστά τα μάτια, με τον 31χρονο φορ να βρίσκεται σε θέση βολής και να εκτελεί τον Κότνικ για το 18ο του «χτύπημα» στο πρωτάθλημα.

Ο 62χρονος τεχνικός έβαλε φρέσκο αίμα στο παιχνίδι, κάνοντας τετραπλή αλλαγή στο 66’ και τρία λεπτά μετά έγινε το 5-0, με πρωταγωνιστές δύο παίκτες που είχαν μόλις κάνει την είσοδό τους στο ματς. Ο Μασούρας έκανε γέμισμα-σουτ, ο Ελ Αραμπί την προβολή, προλαβαίνοντας τον Σλοβένο τερματοφύλακα, για να στείλει την μπάλα δοκάρι και μέσα.

 

Οι στροφές έπεσαν αισθητά στη συνέχεια, με τις δύο ομάδες να στρέφουν την προσοχή τους στις επόμενες υποχρεώσεις τους. Ένα άστοχο σουτ του Κασάμι και μία κεφαλιά του Βρουσάι από τους μεν, συν μία προσπάθεια με τον Ντέλετιτς από τους δε ήταν οι μόνες αξιοσημείωτες φάσεις μέχρι το τέλος.




Διαιτητής: Περράκης Κωνσταντίνος
Βοηθοί: Πετρόπουλος Τρύφωνας, Παπαδάκης Μιχαήλ
4ος: Μαλουτάς Δημήτριος
VAR: Διαμαντόπουλος Αριστοτέλης, AVAR: Νικολαΐδης Κωνσταντίνος

Ολυμπιακός (Ζοσέ Ανιγκό): Τζολάκης - Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ραμόν - Εμβιλά (67’ Σαμασέκου), Κασάμι - Μπιέλ (80’ Μπουτούτσι), Βαλμπουενά (67’ Βρουσάι), Φορτούνης (67’ Μασούρας) - Μπακαμπού (67’ Ελ Αραμπί)

Στον πάγκο των γηπεδούχων: Κρίστινσον, Μπα, Χουάνγκ, Ρέαμπτσιουκ

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ - Τάχατος, Πίρινεν, Σιέλης (46’ Ασλανίδης), Σι - Μεταξάς, Τσοκάνης (74’ Κάτσε) - Ντέλετιτς, Γκάγι (46’ Λούνα), Τσιρίνος (63’ Οικονομόπουλος) - Πιρές (46’ Άλχο)

Ομάδα: