ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Λάζαρος Γκουγιάννος

6 November, 2023 - 00:33

Categories: 

Ξύπνησε ο Άγιαξ, μυθικό θρίλερ στο Ναιμεγκεν, σε χαμηλές πτήσεις οι Ουτρεχτη

Ολοκληρώθηκε σήμερα η 11η αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Eredivisie η οποία μας επιφύλασσε αρκετές εκπλήξεις μέχρι και τα τελευταία λεπτά.

Θα ξεκινήσουμε με τον Άγιαξ, ο οποίος με τον Φαν Σχιπ στο πάγκο φαίνεται να ξεπερνάει σιγά σιγά το τραγικό της διάστημα στην αρχή της σεζόν και να βρίσκει τα πατήματα της. Συγκεκριμένα, ο Αίαντας νίκησε με 4-1 την Χερενφεν και έφτασε την δεύτερη σερί του νίκη στο πρωτάθλημα. Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε ο Μπεργκβαιν στο 25' ενώ ο Μπρομπι πριν το ημίχρονο έκανε το 2-0. Οι "καρδιές" είχαν σφυγμο και μείωσαν με τον Μπροουβερς στο 45+1'. Η Χέρενφεν προσπάθησε να αντιδράσει και άλλο αλλά τα δύο γκολ του Ακπομπ στο 84' και στο 90+2', έκαναν αδύνατο το έργο των φιλοξενούμενων.

Με αυτό το τρόπο, ο Άγιαξ ανέβηκε στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 11 βαθμούς ενώ δύο θέσεις από κάτω βρίσκεται η Χέρενφεν με ένα πόντο λιγότερο.

Το ματς της αγωνιστικής έγινε στο Goffertstadion, στην έδρα της Ναιμεγκεν απέναντι στην Φολενταμ το οποίο ήρθε ισόπαλο με 3-3. Στο 6ο μόλις λεπτό ο Ογκαβα άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους αλλά ο Μουρεν στο 34' έκανε το 1-1. Η Φολενταμ πήρε κεφάλι στο σκορ, παίζοντας και με παίχτη περισσότερο λόγω της αποβολής του Ταβσαν, χάρη στο γκολ του Ντε Χαν στο 78'. Η Ναιμεγκεν όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και ισοφάρισε από την άσπρη βούλα με τον Ματτσον στο 90+2'. Οι φιλοξενούμενοι όμως τέσσερα λεπτά αργότερα, με το πολύ όμορφο γκολ του Τουιγκτ έκανε το 2-3 και όλα έδειχναν ότι έδειχναν ότι η Φολενταμ θα πάρει τους τρεις βαθμούς. Για δεύτερη φορά όμως, η Ναιμεγκεν με παίχτη λιγότερο είχε την απάντηση, και ο Ογκαβα έκλεψε στο 90+8' τους δύο βαθμούς από την Φολενταμ και έγραψε το 3-3.

Τρίτη σερί ισοπαλία για την Ναιμεγκεν η οποία βρίσκεται στην 12 θέση με 10 βαθμούς ενώ στην 16η θέση και σε επικίνδυνα ρέματα, συνεχίζει να είναι η Φολενταμ με 8 βαθμούς.

Πέρα από τον Άγιαξ, μια ακόμα απογοήτευση της σεζόν φέτος είναι η Ουτρεχτη η οποία έφερε ισοπαλία με την Τβέντε μέσα στο Galgenwaard. Συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι με τον Φραουλο στο 23' έκαναν το 1-0 αλλά η Τβέντε κατάφερε και ισοφάρισε πριν την ανάπαυλα με τον Στειν από το σημείο του πέναλτι. Στο δεύτερο μέρος, η Ουτρεχτη πίεσε αρκετά την εστία των αντιπάλων αλλά βρήκε αντιμέτωπη τον Ουνερσταλ ο οποίος βρισκόταν σε εκπληκτική ημέρα και κράτησε το 1-1 μέχρι το τέλος.

Επομένως, η Ουτρεχτη παρέμεινε στην 17η θέση με 8 βαθμούς και δείχνει να μην μπορεί να βρει τα στάνταρ της. Από την άλλη, στην καλύτερη 4η θέση βρίσκεται η Τβέντε η οποία όμως χάνει έδαφος για την μάχη της κορυφής.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας:

Τσβολε - Φορτούνα Σιταρντ 2-0 (Φαν Ντε Μπεργκ 42', Βελανας 90')

Σπαρτά Ρότερνταμ - Αλμερε Σίτυ 1-2 ( Ρομπινετ 12', Χάνσεν 76', Κιτολανο 84')