ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Παναγιώτης Αναστόπουλος

16 September, 2023 - 05:13

Categories: 

Οδοστρωτήρας η Αντβέρπ μέσα στο Βέστερλο!

Λίγες ημέρες πριν το ντεμπούτο της στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, η Αντβέρπ έκανε το καθήκον της στο βελγικό πρωτάθλημα, νικώντας άνετα εκτός έδρας τη Βέστερλο. Οι παίκτες του Φαν Μπόμελ ήταν άκρως σοβαροί από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της συνάντησης, επικρατώντας με 0-3 χωρίς να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα. 

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για την Αντβέρπ, καθώς με τη συμπλήρωση των πρώτων 15 λεπτών ήρθε το πρώτο γκολ. Ένα γκολ που σίγουρα έβγαλε το άγχος από το φαβορί του ζευγαριού και το βοήθησε να παίξει με περισσότερη ελευθερία στη συνέχεια. Το τέρμα ήρθε στο 16' με δράστη τον Βίνσεντ Γιάνσεν. Μάλιστα, ο 29χρονος Ολλανδός στράικερ έχει μπει φανταστικά στη χρονιά, βάζοντας χθες το πέμπτο του γκολ σε έξι παιχνίδια στο Βέλγιο, ενώ έχει και ένα στα Play-off του Champions League κόντρα στην ΑΕΚ.

Από το 20' και μετά, βέβαια, η Βέστερλο, παρά το σχετικά αδύναμο ρόστερ της συγκριτικά με αυτό της Αντβέρπ, δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Πίεσε, ευνοήθηκε από τον παράγοντα της έδρας της και μόχθησε για να φτάσει στην ισοπαλία. Όμως, οι πολλαπλές ευκαιρίες που έφτιαξε δεν ήταν ικανές για να νικήσουν τον Μπουτέζ. Έτσι, το 0-1 παρέμεινε ως την ανάπαυλα. 

Στο δεύτερο μέρος, η Βέστερλο φάνηκε να χάνει σταδιακά τις δυνάμεις της, γεγονός που επέτρεψε στην πιο ποιοτική Αντβέρπ να βρει κενά στην άμυνα της. Μετά το πέρας της μίας ώρας, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μπουν με παραπάνω αξιώσεις στην περιοχή των γηπεδούχων, αναζητώντας ακόμα ένα γκολ για να κλειδώσουν τη νίκη. Και αυτό, εν τέλει, ήρθε στο 68'. Μετά από ασίστ του νεοεισελθόντα Μούγια, ο Μπατάλιε βρέθηκε σε θέση βολής και έγραψε το 0-2. Έτσι, η Αντβέρπ απέκτησε ένα μαξιλαράκι ασφαλείας σχετικά με την υπόθεση νίκη.

Στο τελευταίο 20λεπτο, πάντως, ο κόουτς της Βέστερλο, Γιόνας ντε Ρόεκ, προέβη σε μαζικές αλλαγές, οι οποίες όμως δεν είχαν κάποιο αντίκτυπο. Αντιθέτως, αποσυντόνισαν την ομάδα, με συνέπεια να δεχτεί και τρίτο τέρμα. Πιο συγκεκριμένα, ο Μούγια από πασέρ έγινε σκόρερ και στο 84' διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

Με τη νίκη αυτή, η Αντβέρπ ανέβηκε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα στο βελγικό πρωτάθλημα, φτάνοντας τους 11 πόντους. Στην άλλη πλευρά του νομίσματος, η Βέστερλο έμεινε με 1 βαθμό σε 7 ματς, όντας πλέον υποχρεωμένη να βρει λύσεις έτσι ώστε να μη μπει από τόσο νωρίς στην παγίδα του υποβιβασμού.