ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Στουρνάρας

9 May, 2023 - 01:37

Categories: 

Οι ημιτελικοί του CL, Oλυμπιακός -Φενέρ και ξεκινάνε οι μεταδόσεις της Eurovision 2023!

Οι συναρπαστικοί πρώτοι ημιτελικοί του UEFA Champions League που θα καθορίσουν το ζευγάρι του μεγάλου τελικού της Κωνσταντινούπολης, έρχονται το διήμερο 9-10/5, με απόλυτο προορισμό την COSMOTE TV. Τον παλμό της δράσης θα μεταφέρουν οι δημοσιογράφοι των καναλιών COSMOTE SPORT, μέσα από πλούσιο ρεπορτάζ και ειδικές εκπομπές αφιερωμένες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

 

Οι αγώνες του διημέρου

 

Την Τρίτη 9/5 τα φώτα «στρέφονται» στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και στο μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης και την Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, σε μια επανάληψη του περσινού ημιτελικού (22.00, COSMOTE SPORT 1HD & COSMOTE SPORT 4K). Η «Βασίλισσα» αποτελεί την πολυνίκη του θεσμού με 14 τρόπαια και αντιμετωπίζει τους «πολίτες», οι οποίοι με τον Έρλινγκ Χάαλαντ χρειάζονται θετικό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς στην Αγγλία.

Την Τετάρτη 10/5 είναι προγραμματισμένο και το «Derby della Madonnina» μεταξύ της Μίλαν και της Ίντερ στο «Σαν Σίρο». Μετά από 16 χρόνια, οι «ροσονέρι» επιστρέφουν στα ημιτελικά της διοργάνωσης και διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους με τους «νερατζούρι», οι οποίοι στον προηγούμενο γύρο απέκλεισαν την Μπενφίκα. Το σφύριγμα της έναρξης του ιταλικού «εμφυλίου» θα δοθεί στις 22.00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το COSMOTE SPORT 1HD και το COSMOTE SPORT 4K.

 

Η δημοσιογραφική κάλυψη των καναλιών COSMOTE SPORT

 

Και τις δύο ημέρες της αγωνιστικής δράσης η εκπομπή «UEFA Champions League Show» με τους Μιχάλη Τσόχο και Βασίλη Σαμπράκο θα είναι στη διάθεση των τηλεθεατών πριν από την έναρξη των αγώνων (21.00, COSMOTE SPORT 1HD), παρουσιάζοντας όλες τις εξελίξεις. Μετά τη λήξη των αναμετρήσεων, η εκπομπή θα επιστρέφει (00.00, COSMOTE SPORT 1HD & COSMOTE SPORT 4K) με απευθείας συνδέσεις με τους αγωνιστικούς χώρους, δηλώσεις των μεγάλων πρωταγωνιστών, ψηφιακή ανάλυση των κρίσιμων φάσεων και τα καλύτερα στιγμιότυπα.

 

Ακολουθεί το πρόγραμμα του διημέρου 9-10/5:

 

Ημέρα Ώρα Αγώνας Κανάλι

Τρίτη 9/5 22.00 Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι COSMOTE SPORT 1HD & COSMOTE SPORT 4K  περ: Στ. Αβραμίδης

Τετάρτη 10/5 22.00 Μίλαν-Ίντερ COSMOTE SPORT 1HD & COSMOTE SPORT 4K  περ: Α. Παλομπαρίνι

O «τελικός» Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε θα κριθεί αποκλειστικά στο παρκέ του Novasports!

 

H πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final Four της EuroLeague, της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης στο χώρο του μπάσκετ θα κριθεί αποκλειστικά στο παρκέ του Novasports! Οι «ερυθρόλευκοι» του Γιώργου Μπαρτζώκα θα υποδεχθούν στο ΣΕΦ (Τρίτη 9/5, 21:30) την Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη και του Νικ Καλάθη με στόχο το 3-2 σε νίκες στη μεταξύ τους σειρά που θα τους εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Final Four στο Κάουνας (19-21/5). Οι «Playmakers» με τον Γρηγόρη Παπαβασιλείου στην παρουσίαση, τον Φώτη Κατσικάρη στην ανάλυση και όλη την κορυφαία δημοσιογραφική μπασκετική ομάδα με Χρήστου Καούρη, Δημήτρη Καρύδα, Δώρα Παντέλη και Νικήτα Αυγουλή, θα μεταφέρει τα πάντα πριν και μετά το τέλος του αγώνα των «ερυθρόλευκων» με αναλύσεις, σχόλια, καλεσμένους και πλούσιο ρεπορτάζ. Παράλληλα, οι φίλοι του μπάσκετ θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και τους 5ους αγώνες Μονακό – Μακάμπι Τελ Αβιβ και Ρεάλ Μαδρίτης – Παρτίζαν που θα κρίνει ποιες ομάδες θα πάρουν το εισιτήριο για το Κάουνας εκεί όπου ήδη έχει προκριθεί η Μπαρτσελόνα. Το Final Four θα διεξαχθεί 19-21/5 στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας και οι φίλοι του μπάσκετ θα το απολαύσουν αποκλειστικά στο Novasports, όπως και όλη την EuroLeague για τις επόμενες πέντε (5) σεζόν!

Τρίτη 9 Μάϊου

20:30 Playmakers, Α’ μέρος Novasports Prime και στο Web TV και στο YouTube του Novasports.gr με τον Γρηγόρη Παπαβασιλείου, ανάλυση Φώτη Κατσικάρη

21:30 EuroLeague Playοffs – 5ος αγώνας Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε Novasports Prime σε περιγραφή του Χρήστου Καούρη, σχόλιο του Δημήτρη Καρύδα και ρεπορτάζ της Δώρας Παντέλη και του Νικήτα Αυγουλή

23:30 Playmakers, Β’ μέρος Novasports Prime και στο Web TV και στο YouTube του Novasports.gr με τον Γρηγόρη Παπαβασιλείου, ανάλυση Φώτη Κατσικάρη

 

Τετάρτη 10 Μαΐου

21:00 EuroLeague Playοffs – 5ος αγώνας: Μονακό-Μακάμπι Τελ Αβίβ Novasports4

22:00 EuroLeague Playοffs – 5ος αγώνας: Ρεάλ Μαδρίτης-Παρτίζαν Novasports Prime

00:00 Playmakers Novasports Prime και στο Web TV και στο YouTube του Novasports.gr με τον Γρηγόρη Παπαβασιλείου και την Δώρα Παντέλη, ανάλυση Φώτη Κατσικάρη

Η ιστορία της Eurovision στο ERTFLIX

Το ERTFLIX βρίσκεται ξανά στον δρόμο για τη Eurovision ενόψει του μεγάλου τελικού που θα διεξαχθεί στο Liverpool Arena, το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, με τους Ημιτελικούς να διεξάγονται την Τρίτη 9 και την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023. Τους Ημιτελικούς και τον Μεγάλο Τελικό θα μεταδώσει σε απευθείας σύνδεση με το Λίβερπουλ η ΕΡΤ1.

Εκτός από τις φετινές συμμετοχές της πιο απαστράπτουσας μουσικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης που φιλοξενούνται ήδη στην πλατφόρμα, μπορείτε να ανατρέξετε πλέον και στις καλύτερες στιγμές των τελευταίων 20 ετών, με όλους τους τελικούς του διαγωνισμού. Τα τραγούδια, ο χορός, τα φώτα, το φανατικό κοινό έρχονται μαζί με αναμνήσεις μεγάλων επιτυχιών.

Ακόμα, μη χάσετε την ευκαιρία να ταξιδέψετε πιο πίσω στον χρόνο, μέσα από όλα τα βίντεο κλιπ των ελληνικών συμμετοχών που διαγωνίστηκαν στην Eurovision, από το 1974 μέχρι και το 1985, στην ιστορική εκπομπή/αναδρομή «Eurovision – Οι ελληνικές συμμετοχές». Έντονη ρετρό διάθεση σε μελωδίες αλλά και σε εμφανίσεις στη σκηνή, με τη Μαρινέλλα και την Άννα Βίσση καθώς και τα θρυλικά «Μάθημα Σολφέζ» και «Σωκράτη εσύ Σούπερσταρ».

Μπείτε στο ERTFLIX για ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό αφιέρωμα στην ειδική κατηγορία Εurovision.

Στην κορυφή το MEGA

Στην κορυφή βρέθηκε το Mega την εβδομάδα 1-7 Μαϊου με πσοοστό 14,4% σύμφωνα με τα στοιχεία τηλεθέασης της Nielsen  Ο σταθμός του Β. Μαρινάκη άφησε στην 2η θέση τον Alpha με 13,7% και τρίτος ο ΣΚΑΪ με 12,1%, ενώ ο ΑΝΤ1 με 10,4%. Το Open με 5,7% είναι σταθερά ψηλότερα από την ΕΡΤ1 που συγκέντρωσε 5,3%. Με 3% το Μακεδονία TV, στο 2,2% η ΕΡΤ2 και η ΕΡΤ3 με 1,8%.

 

Ξεκινούν οι μεταδόσεις της ΕΡΤ για την Eurovision

Η μεγάλη στιγμή έφτασε, η γιορτή της μουσικής αρχίζει! Σε απευθείας σύνδεση με το Liverpool Arena, η ΕΡΤ μεταδίδει τους δύο Ημιτελικούς και τον Μεγάλο Τελικό του 67ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, απευθείας από την ΕΡΤ1, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα (στο studio θα βρίσκεται ο Δημήτρης Μεϊδάνης που θα καλύπτει τα διαφημιστικά διαλείμματα με συνεντεύξεις και στοιχεία από την ιστορία του διαγωνισμού), καθώς και από την ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX.

Ο Α’ Ημιτελικός μεταδίδεται την Τρίτη 9 Μαΐου 2023, στις 22:00, ο Β’ Ημιτελικός την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, την ίδια ώρα, και ο Μεγάλος Τελικός το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, επίσης στις 22:00.

Η Ελλάδα εμφανίζεται στην 8η θέση του Β’ Ημιτελικού (Πέμπτη 11/5) με τον Βίκτωρα Βερνίκο να ερμηνεύει το «What They Say», μία φεστιβαλική και δυναμική ρυθμική μπαλάντα που ο ίδιος έγραψε στα 14 του, για να μοιραστεί ένα προσωπικό του βίωμα. Τη σκηνική παρουσία υπογράφει ο διευθυντής Μπαλέτου της Λυρικής Σκηνής Κωνσταντίνος Ρήγος και την ενδυματολογική επιμέλεια του Βίκτωρα έχει αναλάβει ο Γιώργος Σεγρεδάκης.

Στον σχολιασμό των δύο Ημιτελικών και του Τελικού θα είναι η Μαρία Κοζάκου και η Τζένη Μελιτά.

Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision (Σάββατο 13/5), θα ανακοινώσει ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Α’ Ημιτελικό: Νορβηγία, Μάλτα, Σερβία, Λετονία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Κροατία, Ελβετία, Ισραήλ, Μολδαβία, Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν, Τσεχία, Ολλανδία, Φινλανδία.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Β’ Ημιτελικό: Δανία, Αρμενία, Ρουμανία, Εσθονία, Βέλγιο, Κύπρος, Ισλανδία, Ελλάδα, Πολωνία, Σλοβενία, Γεωργία, Σαν Μαρίνο, Αυστρία, Αλβανία, Λιθουανία, Αυστραλία.

Τα τραγούδια των «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία), καθώς και της περσινής νικήτριας Ουκρανίας, δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision. Ψηφίζουν, όμως, στους δύο Ημιτελικούς και συγκεκριμένα:

Στον Α’ Ημιτελικό ψηφίζουν Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία.

Στον Β’ Ημιτελικό ψηφίζουν Ισπανία, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπενθυμίζεται ότι από φέτος θα ισχύσουν αλλαγές στον τρόπο ψηφοφορίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, καθώς αποκλειστικά και μόνο οι θεατές, θα καθορίσουν τα τραγούδια που προκρίνονται από τους δύο Ημιτελικούς στον Μεγάλο Τελικό, ενώ δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα ψήφου σε θεατές από χώρες που δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό («Rest Of The World»).

Tα εν οίκω...

Το «αντίο» της ΕΣΗΕΑ στον Λάζαρο Λασκαρίδη

Έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε, ο δημοσιογράφος αντιδήμαρχος Καλλιθέας Λαζαρος  έχασε, τελικά τη μάχη. Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, ο Λάζαρος Λασκαρίδης πέρα από τον επαγγελματισμό και την συνέπεια με την οποία εργάστηκε επί πολλά χρόνια ως δημοσιογράφος, είχε έναν δυναμικό χαρακτήρα και έντονη διάθεση προσφοράς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη τον συνάδελφο και Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Καλλιθέας Λάζαρο Λασκαρίδη, ο οποίος έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή, έπειτα από σοβαρό ατύχημα που υπέστη στις 27 Απριλίου.

Την ημέρα εκείνη, ανήμερα των γενεθλίων του, ο Λάζαρος Λασκαρίδης βρισκόταν σε εκδήλωση στη δημοτική βιβλιοθήκη Καλλιθέας, όταν υποχώρησαν τα κάγκελα του μπαλκονιού και βρέθηκε στο κενό, με συνέπεια τον σοβαρότατο τραυματισμό του. Υπεβλήθη σε χειρουργείο και νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γεννηματάς» έως σήμερα το πρωί, που δυστυχώς υπέκυψε στα τραύματά του, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες του.

Ο Λάζαρος Λασκαρίδης γεννήθηκε στις 27 Απριλίου του 1968. Σε ηλικία μόλις 20 ετών, άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος, αρχικά στην εφημερίδα «Ελεύθερος» στο ελεύθερο ρεπορτάζ και αμέσως μετά στις εφημερίδες «Δημοκρατικός Λόγος» και «Αυριανή», καθώς και στους σταθμούς «Ράδιο Αθήνα», «Κανάλι 29» και «Κανάλι 5», όπου ειδικεύτηκε στο πολιτικό ρεπορτάζ.

Ως πολιτικός συντάκτης εργάστηκε, επίσης, σε πολλά άλλα Μέσα Ενημέρωσης, όπως στις εφημερίδες «Ακρόπολις», «Γαύρος», «Ισοτιμία», «Νίκη», «Παρασκευή +13», «Το Ποντίκι», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Αθήνα 9,84» στους τηλεοπτικούς σταθμούς «Alter 5», «Tempo», «TV Πειραιάς» και «Seven».

Με την εφημερίδα «Παρασκήνιο», κυκλοφόρησαν το 2016 τα βιβλία του «Να σου πω τη μοίρα σου» και «Η Παναγία της Τήνου σώζοι τον βασιλέα», ιστορικού περιεχομένου, που αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές της πολιτικής ιστορίας της νεότερης Ελλάδας.

Την περίοδο 1996-2007 είχε διατελέσει εκλεγμένο μέλος του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

Είχε επίσης θητεύσει στα Γραφεία Τύπου των υπουργείων Εσωτερικών, Αιγαίου, Εθνικής Άμυνας, Ανάπτυξης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εξωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, καθώς και στη θέση του εκπροσώπου Τύπου της Κοινωνικής Συμφωνίας».

Από τις 6 Σεπτεμβρίου 2019 υπηρετούσε ως Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Καλλιθέας.

Ο Λάζαρος Λασκαρίδης πέραν από τον επαγγελματισμό και την συνέπεια με την οποία εργάστηκε επί πολλά χρόνια ως δημοσιογράφος, είχε έναν δυναμικό χαρακτήρα και έντονη διάθεση προσφοράς. Για το λόγο αυτό ασχολήθηκε με τα κοινά, με μεγάλη επιτυχία, αφήνοντας παρακαταθήκη το έργο του στους πολίτες της Καλλιθέας, της οποίας ήταν γέννημα θρέμμα και αγαπούσε πολύ. Ανάμεσα σε πολλά που προσέφερε στον πολιτισμό, αξίζει να σημειωθούν η καθιέρωση του «Θεάτρου της Δευτέρας στην Καλλιθέα» και η αναβίωση της πολιτιστικής διοργάνωσης «Χαροκόπεια».

Ο Δήμος Καλλιθέας, μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Αντιδημάρχου του Λάζαρου Λασκαρίδη, κήρυξε τριήμερο πένθος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται βαθύτατα την οικογένεια και τους οικείους του και ιδιαιτέρως τον μονάκριβο γιο του Τάσο και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο.

Tα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη!

-Ακόμα δυο διαδικτυακοί μουσικοί σταθμοί, το Δεύτερο Παραδοσιακά και ο Maestro, προστίθενται στο τηλεοπτικό μπουκέτο της ΕΡΤ. Οποιαδήποτε ώρα μπορείτε πλέον να ακούτε από τον τηλεοπτικό σας δέκτη νησιώτικα και στεριανά απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και τα σημαντικότερα έργα του κλασικού ρεπερτορίου στις καλύτερες ηχογραφήσεις....

-Το Σάββατο 6 Μαΐου, το MEGA μετέδωσε λεπτό προς λεπτό την τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου και της συζύγου του, Καμίλα, με παρουσιάστρια τη Μαριλένα Γεραντώνη, και βρέθηκε στην πρώτη θέση της τηλεθέασης, με ποσοστό 17,1% στο σύνολο του κοινού και τη διαφορά να αγγίζει τις 4,6 και πλέον μονάδες από τα υπόλοιπα κανάλια. Η κάλυψη ξεπέρασε τους 1,5 εκατομμύριο τηλεθεατές. Πρωτιά σημειώθηκε και στο δυναμικό κοινό 18-54, με ποσοστό 13,8%...

-H συναρπαστική δράση της FORMULA 1 κέρδισε για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού καθώς τις μάχες των οδηγών στις πίστες παρακολούθησαν για έστω και 1΄στο σύνολο κοινού 1.093.124 τηλεθεατές. Το επιμέρους ανδρικό κοινό ηλικίας 25-44 κατέγραψε 19,9%, ενώ οι πιο φανατικοί της Formula 1 ήταν οι άνδρες ηλικίας 18-24 που άγγιξαν το 32,8%!  Επίσης, η εκπομπή «FORMULA 1 SHOW», που προηγήθηκε του αγώνα, σημείωσε 19,8% στο επιμέρους ανδρικό κοινό 18-24...

-Ολοκληρώθηκε η συνεργασία των “Νέων” με το “Downtown”. Πλέον, το περιοδικό θα κυκλοφορεί free press κάθε βδομάδα...

-Καλό βράδυ και εις αύριο τα σπουδαία!

Κ. Στουρνάρας

kostourn@yahoo.com