ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Στουρνάρας

16 April, 2023 - 21:17

Categories: 

Ο «βάτραχος» να γίνει…πρωταθλητής!

Ο Κώστας Στουρνάρας γράφει στο blog του για τον φετινό προβληματικό  Ολυμπιακό που στοχεύει…τίτλο, για τον μπασκετικό που ετοιμάζεται για την τέταρτη Ευρωλίγκα και τον Ερασιτέχνη που ετοιμάζεται να μαζέψει ….κούπες μέσα στον Μάιο!

Έχουμε καιρό να τα πούμε από αυτή εδώ την γωνιά, διότι ο βασικός δίαυλος επικοινωνίας μας είναι η τηλεόραση και τα «Θρυλούμενα», ωστόσο με την ευκαιρία των ημέρων, μπορούμε να σχολιάσουμε κάποια βασικά πράγματα αναφορικά με τα τμήματα του Ολυμπιακού στα περισσότερα αθλήματα. 

Να ολοκληρώσει το…θαύμα!

Ξεκινάμε με ένα παραμύθι, τον βάτραχο που τον φίλησε η όμορφη κοπέλα και μεταμορφώθηκε σε βασιλόπουλο. Στην περίπτωσή μας, ο βάτραχος είναι η ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού, εκεί όπου οι εξελίξεις το τελευταίο διάστημα ήταν…χιονοστιβάδα. Η απομάκρυνση του Μίτσελ από τον πάγκο δεν ήταν… λευκή πετσέτα στο κυνήγι του τίτλου, τουναντίον, ο Ολυμπιακός συνεχίζει να διεκδικεί τις πιθανότητές του…οι οποίες δεν είναι πολλές, αλλά παραμένουν «ζωντανές». Ο Ολυμπιακός έχει να δώσει ακόμα έξι ματς, όπου με 6Χ3, πιθανότατα κατακτάει τον τίτλο, παρότι ΠΑΟ και ΑΕΚ βρίσκονται έξι βαθμούς μακριά του. 

Αλήθεια, πείτε μου ποια ομάδα θα έμενε στο -12 κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος, η διοίκηση, οι ποδοσφαιριστές και ο κόσμος θα πίστευαν στην ανατροπή και οι ομάδες που την είχαν ξεπεράσει στη βαθμολογία θα «έτρεμαν» την επιστροφή της; Και όμως, ΠΑΟ και ΑΕΚ δεν ησύχασαν ποτέ, βλέποντας τον Ολυμπιακό να μην τα παρατάει παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά την διάρκεια της σεζόν, με τρεις αλλαγές προπονητών, με ποδοσφαιριστές όπως είναι οι Μαρσέλο και Χάμες να λύνουν τα συμβόλαιά τους κατά την διάρκεια της σεζόν, με τραυματισμούς, με λάθη στον καλοκαιρινό σχεδιασμό. Οι περισσότερες ομάδες θα σκεφτόντουσαν αποκλειστικά την επόμενη σεζόν. Στον Ολυμπιακό, όμως, κινούνται ανάμεσα, διότι και ψάχνουν να επιλέξουν τον κατάλληλο προπονητή που θα ξαναφέρει την ομάδα στο δρόμο, όχι μόνο των επιτυχιών, αλλά και του καλού ποδοσφαίρου, αλλά και θα παλέψουν μέχρι τέλος τις πιθανότητές, να τον «φιλήσει» η όμορφη κοπέλα και να κατακτήσει τον τίτλο.

ΕΠΟ, Μπαλτάκο, Μπένετ σέρνουν τον χορό…

Εκτός από τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός για να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα πρέπει να ανταπεξέλθει, να επιβιώσει και να κερδίσει την ΕΠΟ, τον Μπαλτάκο, τον Μπένετ και τον…θίασο που έχουν στήσει το τελευταίο διάστημα. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Αλλαγές διαιτητών πριν από τα ματς, διαιτητές από τις ποδοσφαιρομάνες…Αλβανία, Αζερμπαιτζάν, Ιράκ, Μαυροβούνιο, τις…μεζούρες που βγήκαν στο Περιστέρι, η αβάντα στα σφυρίγματα στους αγώνες της ΑΕΚ και του ΠΑΟ, οι αναπάντητες ερωτήσεις του προέδρου της SL Βαγγέλη Μαρινάκη προς τον Κο Μπαλτάκο, η φαρσοκωμωδία με το γήπεδο του τελικού κυπέλλου, όπου καμία χώρα στον κόσμο δεν θέλει να τον διοργανώσει, συνθέτουν το παζλ ενός σαθρού τοπίου που σαπίζει ότι έχει μείνει υγιές στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Και δεν λησμονούμε, βεβαίως και την «σφαγή» που δέχτηκε ο Ολυμπιακός Β’ στο φετινό πρωτάθλημα της SL2, όπου αναγκαστικέ να αποχωρήσει από δύο αναμετρήσεις, αρνούμενος να συνεχίσει να είναι το.. «σφαγιασμένο» πρόβατο.

Και κάποιος θα ρωτήσει: «Kαλά, γιατί γίνονται όλα αυτά;» Την απάντηση την έδωσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στον Γιώργο Σπανό, όπως δήλωσε ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος του Ατρομήτου στα ΜΜΕ, το απόγευμα, μετά την αναβολή του αγώνα Ατρόμητος – ΑΕΚ, λόγω των…κοντών δοκαριών: «Γιώργο, θα κάνω τα πάντα για να κατακτήσω το πρωτάθλημα», αποκρίθηκε ο «Τίγρης» στον Σπανό που τον ρώτησε γιατί δεν θέλεις να παίξουμε το ματς (το οποίο τελικά επαναλήφθηκε διότι έχασε η ΑΕΚ την υπόθεση στα πειθαρχικά όργανα), δίνοντας τον σκοπό που… «χορεύουν» οι παροικούντες στο Πάρκο Γουδι.

Ομάδα μοντέλο, έτοιμη για κούπα!

Πάμε και στο τμήμα μπάσκετ, εκεί όπου τα πάντα λειτουργούν ρολόι. Πρώτη θέση στην κανονική περίοδο στην Euroleague, μάχη στα πλέι –οφ με Φενέρ και το Κάουνας έφτασε! Ο Ολυμπιακός δείχνει πιο ώριμος από ποτέ να ξαναβάψει «ερυθρόλευκη» την κορυφή της Ευρώπης, δικαιώνοντας τους αδερφούς Αγγελόπουλους, που από το 2011 κάνουν τον δικό τους αγώνα και πλέον, είναι η ώρα να γευτούν καρπούς.

Αναφορικά με το ελληνικό πρωτάθλημα, το 13-0 σε όλες τις διοργανώσεις στα τελευταία ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι ο «καθρέπτης» της κατάστασης. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εξαγγέλλει μεταγραφές, καταστροφές και αλλαγές από τις αναρτήσεις του στο Instagram, ωστόσο μέσα στο παρκέ η ομάδα του παραπαίει, βλέποντας τον Ολυμπιακό να είναι έτοιμος να κατακτήσει το τέταρτο ευρωπαϊκό. 

Κερασάκι το…πρωτάθλημα!

Αναφορικά με τα τμήματα του Ολυμπιακού στο βόλεϊ, η κατάκτηση του Challenge Cup από την ανδρική ομάδα και ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού στα ημιτελικά με τον τρόπο που έγινε είναι κάτι που γράφτηκε στην ιστορία. Πλέον, το κερασάκι στην τούρτα θα είναι η κατάκτηση του τίτλου κόντρα στον ΠΑΟΚ, αφού η απώλεια του κυπέλλου και του Λιγκ Καπ δεν μπορεί να είναι εμπόδιο. Κάτι αντίστοιχο ισχύσει και για το τμήμα των γυναικών, που και εκείνες, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, θέλουν την κούπα για να δώσουν …απαντήσεις!

Έρχονται ευρωπαϊκά και….τίτλοι!

Αναφορικά με τα υπόλοιπα τμήματα του Ερασιτέχνη, το μπάσκετ γυναικών κατέκτησε τον τίτλο και ετοιμάζει την ενίσχυσή του για την επόμενη σεζόν, το πόλο ανδρών ετοιμάζεται για το Final -8 και το εγχώριο πρωτάθλημα, ενώ τίτλο θέλει και το τμήμα των γυναικών, όπως και το τμήμα χάντμπολ των ανδρών. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η σεζόν δεν ολοκληρώθηκε και έρχονται και άλλες…κούπες!

Υ.Γ.1  Γκατούζο προπονητής στον Ολυμπιακό; Νομίζω ότι εξετάζονται και άλλες (καλύτερες) λύσεις…

Υ.Γ.2 Μπορεί ο Μαρσέλο και ο Χάμες να μην έβγαλαν την σεζόν με τον Ολυμπιακό, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι στον Πειραιά θα σταματήσουν να έχουν «μεγάλα ονόματα» στο ρόστερ τους και την επόμενη σεζόν. Θα φροντίσει, άλλωστε ο Μέντες…

Υ.Γ.3  Την επόμενη σεζόν ο Ολυμπιακός θα έχει βοήθεια και από…δανεικούς παίκτες που θα επιστρέψουν, θα δοκιμαστούν, θα μείνουν και θα ενισχύσουν το ρόστερ…

Υ.Γ.4 Μαζί με τον προπονητή πρέπει να βρεθεί και ένας τεχνικός διευθυντής, γενικός αρχηγός και γενικά στελέχη για να «θωρακιστεί» η ομάδα σε όλους τους τομείς…

Υ.Γ.5  Μακ Κίσικ, Γουόκαπ υπέγραψαν, Παπανικολάου και «Λάρι» ακολουθούν, πιθανότατα και ο Μπλακ, ενώ το θέμα Σλούκα είναι λίγο πιο πολύπλοκο και θέλει τον δικό του χρόνο…

Υ.Γ.6 Καλό Πάσχα, με υγεία!

Ομάδα: