ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Σπύρος Παράσχης

16 February, 2023 - 00:34

Categories: 

Ο Αντεγιέμι τιμώρησε την Τσέλσι και έδωσε το προβάδισμα στην Ντόρτμουντ

«Όποιος χάνει γκολ, τρώει γκολ». Αυτό το γνωστό ποδοσφαιρικό ρητό θα μπορούσε να περιγράψει τέλεια το παιχνίδι μεταξύ της Μπορούσια Ντόρτμουντ και της Τσέλσι. Οι Λονδρέζοι δημιούργησαν σωρεία φάσεων, αλλά οι Γερμανοί ήταν πιο αποτελεσματικοί και επικράτησαν με 1-0 στο «Βεστφαλενσταντιόν».

Μόλις στο δεύτερο λεπτό οι «Μπλε» έφυγαν σε μια επικίνδυνη αντεπίθεση, όμως ο Σλότεμπεργκ πρόλαβε με τάκλιν τον Μούντρικ, πριν αυτός προλάβει να εκτελέσει. Οι παίκτες των δύο ομάδων πρόσφεραν ένα γρήγορο παιχνίδι με την μεγαλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους να έρχεται στο 38' για την Τσέλσι. Ο Χάβερτζ βρέθηκε στην περιοχή των γηπεδούχων, πάσαρε στον Φέλιξ, ωστόσο αυτός από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι παίκτες του Γρέιχαμ Πόττερ μπήκαν δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο, αναζητώντας το γκολ, αλλά ο Γρέγκορ Κέμπελ «κατέβασε ρολά». Στο 55' ο Τζέιμς κέρδισε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή της Ντόρτμουντ και το εκτέλεσε ο ίδιος, βρίσκοντας σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Κέμπελ παραχώρησε κόρνερ από σουτ του ίδιου παίκτη.

Με την Τσέλσι να αδυνατεί να σκοράρει, η Ντόρτμουντ εκδήλωσε αντεπίθεση από το ίδιο κόρνερ και ο ταχύτατος Αντεγιέμι πέρασε τον Ένζο Φερνάντες και τον Κέπα και «έβαλε φωτιά» στις κερκίδες του σταδίου. Δεκαπέντε λεπτά μετά, στο 78', ο Έμρε Τσαν έβγαλε στην γραμμή της εστίας την προσπάθεια του Κουλιμπαλί, ενώ ο Κέμπελ πραγματοποίησε σημαντικές επεμβάσεις, με αποκορύφωμα αυτήν στο σουτ του Ένζο Φερνάντες στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι Λονδρέζοι δεν μπόρεσαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης και το 1-0 παρέμεινε έως το τέλος του αγώνα, δίνοντας στην Μπορούσια το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο «Στάμφορντ Μπριτζ».