ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

30 November, 2023 - 22:04

Categories: 

Πάλεψε, αλλά «έπεσε» η ψυχωμένη ΑΕΚ των δέκα παικτών

 

Στάθηκε τρομερά άτυχη η ψυχωμένη ΑΕΚ στην «OPAPArena»! Οι νταμπλούχοι Ελλάδος πραγματοποίησαν την καλύτερή τους φετινή εμφάνιση στο Europa League, ωστόσο πλήρωσαν τα λάθη τους και γνώρισαν την εντός έδρας ήττα (0-1) από την Μπράιτον στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πολιόρκησε τους Άγγλους στο πρώτο μέρος -όπου είχε και δοκάρι στο 44' με τον Τσούμπερ- και ενω είχε τεράστια ευκαιρία με τον Γκατσίνοβιτς στο 52', βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα στο 55' με πέναλτι, το 6ο που δέχεται στη φετινή διοργάνωση (και τρίτο που σκοράρει εναντίον της ο Ζοάο Πέδρο). Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 65' έμεινε με δέκα παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης του Γκατσίνοβιτς σε ανύποπτη φάση και παρά την κατάθεση ψυχής που έκανε στο φινάλε, δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το ματς.

Έτσι, έμεινε στους τέσσερις βαθμούς και εκτός συνέχειας στο Europa League, διατηρώντας όμως το «πάνω χέρι» για την 3η θέση εφόσον δεν νικήσει αυτήν την ώρα ο ουραγός Άγιαξ (2β.) στη Μασσαλία. Σε κάθε περίπτωση, είναι στα πόδια των παικτών του «δικεφάλου» η πρόκριση στο Europa Conference League, καθώς την 6η και τελευταία αγωνιστική (14/12) παίζουν στο Άμστερνταμ.

 

Με το κλασικό της 4-4-1-1 παρέταξε την ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα και τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια. Δεξί μπακ ο Σιντιμπέ, αριστερό ο Χατζισαφί, με το κεντρικό δίδυμο στην άμυνα να αποτελούν οι Βίντα και Μουκουντί. Δίδυμο στα κεντρικά χαφ οι Σιμάνσκι και Πινέδα, με τον Άμραμπατ να παίρνει τη δεξιά πλευρά και τον Γκατσίνοβιτς την αριστερή. Δίδυμο στην επίθεση, όπως και με τον ΠΑΣ, οι Μάνταλος και Τσούμπερ. Συνολικά, τέσσερις αλλαγές σε σχέση με τα Γιάννενα (Άμραμπατ, Ρότα, Μουκουντί και Χατζισαφί αντί των Ελίασον, Σιντιμπέ, Κάλενς και Μοχαμάντι, αντίστοιχα). Εκτός αποστολής έμειναν οι Γκαρσία, Γιόνσον, καθώς και ο Γαλανόπουλος που ταλαιπωρείται από ίωση.

Στο «στρατόπεδο» των φιλοξενούμενων, ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι διατήρησε το 4-2-3-1 (ουσιαστικά 4-4-1-1), με τον Φερμπρούχεν στην εστία. Την άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, συνέθεταν οι Φέλτμαν, Ντανκ, Ίγκορ και Χίνσελχουντ. Δίδυμο στα χαφ οι Γκίλμουρ και Γκρος, με τον Αντιγκρά στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, τον Μιτόμα στο αριστερό και τον Φέργκιουσον δίπλα από τον μοναδικό προωθημένο, Ζοάο Πέδρο.

 

Ομάδα: