ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Στουρνάρας

14 April, 2023 - 01:19

Categories: 

Πάσχα με ευρωπαϊκά ντέρμπι στη NOVA, η Μεγάλη Εβδομάδα στο OPEN και το νέο Web Radio της EΡΤ!

Οι λάτρεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα έχουν τη δυνατότητα από τη Μ. Παρασκευή έως και Δευτέρα του Πάσχα να απολαύσουν συναρπαστικό θέαμα από τα καλύτερα πρωταθλήματα.

Στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, την Premier League, το ενδιαφέρον στρέφεται στους αγώνες Γουέστ Χαμ – Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι – Λέστερ με τη φωνή του Χρήστου Σωτηρακόπουλο και τις εκπομπές «Premier League Kick Off» και «Premier League The Show» με τον Γιώργο Λιώρη. Στη Bundesliga δεσπόζουν οι αναμετρήσεις Μπάγερν Μονάχου – Χοφενχάιμ και Στουτγκάρδη – Ντόρτμουντ, ενώ στη LaLiga Santander ξεχωρίζουν οι αγώνες Χετάφε – Μπαρτσελόνα και Κάδιθ – Ρεάλ Μαδρίτης. Στη Ligue 1 τα φώτα στρέφονται στο ντέρμπι κορυφής Παρί Σεν Ζερμέν – Λανς και στα παιχνίδια Μαρσέιγ – Τρουά και Μονακό – Λοριάν. Αγωνιστική δράση και αμφίρροπα παιχνίδια περιλαμβάνει το πρόγραμμα και σε, Eredivisie, Jupiler Pro League, 2.Bundesliga, LaLiga SmartBank ενώ η εκπομπή «Matchday Live» με τον Αποστόλη Λάμπο θα καλύψει όλη τη δραστηριότητα του Σαββάτου.

Η Μεγάλη Εβδομάδα στο OPEN

Το OPEN δίνει τη δυνατότητα στους τηλεθεατές, με απευθείας συνδέσεις με επιβλητικούς και μεγαλοπρεπείς Ιερούς Ναούς της Θεσσαλονίκης, να «ζήσουν» τα σωτήρια γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδας, το Θείο Δράμα και την Ανάσταση του Κυρίου. 

Τη Μεγάλη Πέμπτη στις 20:00, από τον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη -αναγνωρισμένο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς- θα παρακολουθήσουμε την κατανυκτική Ακολουθία των Παθών και θα ακούσουμε να ψάλλεται «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου», το πιο γνωστό τροπάριο της Μ. Εβδομάδας. 

Το πρωί της Μ. Παρασκευής, στις 09:45 θα συνδεθούμε με τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου Θεσσαλονίκης, για την Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και της Αποκαθήλωσης. 

Το βράδυ της Μ. Παρασκευής στις 20:00 από τον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, θα παρακολουθήσουμε την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, με τους ύμνους των Εγκωμίων να εκφράζουν τη συμμετοχή όλης της Δημιουργίας στο Πάθος του Θεανθρώπου.

Το μεσημέρι του Μ. Σάββατου στις 12:45 θα μεταφερθούμε στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο στα Ιεροσόλυμα, για τη μυσταγωγική τελετή του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο που βρίσκεται στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, η οποία τελείται από την Α.Θ.Μ Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ΄, σύμφωνα με το Τυπικό και την προσκυνηματική τάξη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. 

Το βράδυ του Μ. Σαββάτου στις 23:55 θα βρεθούμε και πάλι στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη για την Αναστάσιμη Ακολουθία και το «Χριστός Ανέστη».

Tα εν οίκω...

“Καλούμε την ΕΡΤ να μην προβαίνει σε ενέργειες που δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον”

Η ΠΟΕΣΥ και οι Ενώσεις Συντακτών (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ, ΕΣΠΗΤ) συμπαρατάσσονται με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τους εκπροσώπους τους στις συνδικαλιστικές οργανώσεις που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη σπουδή της κυβέρνησης να νομιμοποιήσει τη σύνθεση του ΔΣ της ΕΡΤ ώστε να νομιμοποιήσει τις αποφάσεις της διοίκησής της. Μια νομιμοποίηση που δόθηκε μέσω τροπολογίας της τελευταίας στιγμής από τη Βουλή και ενώ υπήρχαν ισχυρές αντιρρήσεις από τους εργαζόμενους, τη στιγμή που η χώρα οδηγείται σε εκλογές και οι όποιες αποφάσεις δεσμεύουν και τις επόμενες διοικήσεις.

Η ΠΟΕΣΥ και οι Ενώσεις Συντακτών της χώρας είναι υποχρεωμένες να επισημάνουν για μία ακόμη φορά τον εξαιρετικά κρίσιμο ρόλο της ΕΡΤ στην ενημέρωση και τη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Στόχος της ΕΡΤ είναι να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και να προσφέρει πλουραλιστική ενημέρωση.

Ως εκ τούτου, οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει πάντα να λαμβάνονται υπό αυτό το πρίσμα και να τυγχάνουν ευρείας συναίνεσης. Σε αντίθετη περίπτωση είναι προβληματικές, δεν συμβάλλουν στην ανεξαρτησία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα και τελικώς, δεν συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία της πλουραλιστικής ενημέρωσης και του δημοσίου συμφέροντος.

Κατόπιν όλων αυτών, η ΠΟΕΣΥ και οι Ενώσεις Συντακτών της χώρας εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους σε τέτοιου είδους ενέργειες που επιφέρουν βαρύ πλήγμα στη λειτουργία της ΕΡΤ και καλούν τη Διοίκηση της εταιρείας να σεβαστεί πλήρως το ρόλο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη

-Ένα ακόμη web radio πρόκειται να θέσει σε λειτουργία η δημόσια ραδιοφωνία, και συγκεκριμένα το Δεύτερο Πρόγραμμα. Μετά το Δεύτερο Λαϊκά, το πρώτο ιντερνετικό ραδιόφωνο που έβγαλε στον αέρα η ΕΡΤ, έρχεται και το Δεύτερο Παραδοσιακά, το οποίο θα κάνει «πρεμιέρα» την Κυριακή του Πάσχα μέσα από το ERTecho...

-) Τη Μεγάλη Παρασκευή, 14/4/23, θα κυκλοφορήσουν οι εκδόσεις του Σαββάτου. Το Μεγάλο Σάββατο, 15/4/23, θα κυκλοφορήσουν οι κυριακάτικες εκδόσεις και οι αθλητικές εκδόσεις του Σαββάτου. Την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα, 16/4/23 και 17/4/23, δεν θα κυκλοφορήσει καμία εφημερίδα.Την Τρίτη του Πάσχα, 18/4/23, θα κυκλοφορήσουν οι πολιτικές και αθλητικές εφημερίδες της Δευτέρας. Την Τετάρτη, 19/4/23, θα κυκλοφορήσουν κανονικά οι εφημερίδες...

-Η ΕΡΤ3 παρουσιάζει τη Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου δύο εξαιρετικές και μοναδικές συναυλίες κλασικής μουσικής. Το «Ρέκβιεμ» του Βέρντι υπό τη διεύθυνση του Θεόδωρου Κουρεντζή  και  το «Ρέκβιεμ» του Μότσαρτ σε ένα νέο θεατρικό πλαίσιο, σε σκηνοθεσία και χορογραφία του Γάλλου καλλιτέχνη Bartabas...

-Στο Star «κλείδωσε» «Fame Story», το οποίο θα χαρίζει στο τηλεοπτικό κοινό και καθημερινά επεισόδια αλλά και ένα σόου-υπερπαραγωγή μέσα στην prime time του Σαββατοκύριακου. Tην παρουσίαση θα αναλάβει ο Νίκος Κοκλώνης, ενώ η πρώτη που έχει συμφωνήσει για την κριτική επιτροπή είναι η Εύη Δρούτσα...

-Καλό βράδυ και εις αύριο τα σπουδαία!

Κ. Στουρνάρας

kostourn@yahoo.com