ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

16 October, 2022 - 17:35

Categories: 

Πάτησε … γκάζι ο Παναθηναϊκός και «2Χ2»!

Ο Παναθηναϊκός πάτησε το... γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και με επιθετικό πλουραλισμό έφτασε στην άνετη επικράτηση κόντρα στη Δάφνη Αγίου Δημητρίου με 75-67, κάνοντας το 2/2 στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Πρώτη σκόρερ για την ομάδα της Ελένης Καπογιάννη ήταν η Αρίκα Κάρτερ, που ολοκλήρωσε το ματς με 17 πόντους, με την Έμιλι Πότερ να προσθέτει άλλους 16. Από 14 είχαν οι Τσάστιτι Ριντ και Πηνελόπη Παυλοπούλου, μ με την πρώτη να πετυχαίνει νταμπλ-νταμπλ έχοντας και 10 ριμπάουντ.

 

Από την πλευρά της Δάφνη πρώτες σκόρερ ήταν οι Κατερίνα Σπαθάρου και Ζακλίν Λούνα με 17 πόντους.

 

Ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε το παιχνίδι όπως θα ήθελε η Ελένη Καπογιάννη, με τις «πράσινες» να μην μπορούν να πάρουν διαφορά στο σκορ και να βλέπουν τη Δάφνη να έχει βρει ρυθμό στην επίθεση με πρωταγωνίστρια την Σπαθάρου, που «κουβαλούσε» την ομάδα του Μπουμπού, με την πρώτη περίοδο μάλιστα να βρίσει τη Δάφνη μπροστά με 19-20.

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκαν και τα πρώτα λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου, με την Καπογιάννη να αναζητά το σχήμα που θα δώσει στον Παναθηναϊκό την ευκαιρία να πιέσει στην άμυνα και να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο, με τις «πράσινες» να καταφέρνουν να κλέψουν μπάλες και να πετύχουν 3 συνεχόμενους αιφνιδιασμούς για να πάρουν προβάδισμα με 37-30 στο 18', αλλά τη Δάφνη να μειώνει σε 38-34 στο τέλος του ημιχρόνου.

Διαφορετική εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο, με το «τριφύλλι» να ανεβάζω ρυθμό τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση, την Ριντ να κάνει... θραύση στα επιθετικά ριμπάουντ (6) και τον Παναθηναϊκό να καταφέρνει να φτάσει σε διψήφιες διαφορές, κλείνοντας το δεκάλεπτο με το το σκορ στο 55-46.

Η τελευταία περίοδος ήταν τυπική διαδικασία, με τις «πράσινες» να ελέγχουν το παιχνίδι, να μην δίνουν δικαίωμα στη Δάφνη για το κάτι παραπάνω, ακόμα και όταν η ομάδα του Αγίου Δημητρίου μείωσε σε 67-61 και να φτάνουν στη νίκη με 75-67 και στο 2/2 στο ελληνικό πρωτάθλημα.

 

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 38-34, 55-46, 75-67