ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Παναγιώτης Αναστόπουλος

16 September, 2023 - 04:43

Categories: 

Πέρασε με δυσκολία από την Αμαδόρα η Πόρτο!

Μπορεί στα... χαρτιά να φαινόταν ένας περίπατος για την Πόρτο η εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι στην Εστρέλα Αμαδόρα, ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ακριβώς έτσι. Για την 5η αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος, λοιπόν, η ομάδα του Σέρχιο Κονσεϊσάο έφυγε μετά κόπων και βασάνων με το διπλό από το γήπεδο της Αμαδόρα, διατηρώντας σθεναρά την πρωτιά στο βαθμολογικό πίνακα. 

Το παιχνίδι άρχισε άσχημα για τους φιλοξενούμενους, καθώς μόλις στο 6ο λεπτό η Εστρέλα κέρδισε πέναλτι, μετά από υπόδειξη του διαιτητή. Η παράβαση έγινε επάνω στον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, Λεό Ζαμπά, ο οποίος έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του να ανοίξει το σκορ. Ωστόσο, μετά από έλεγχο της φάσης στο VAR, το πέναλτι πάρθηκε πίσω, αφού η τεχνολογία έδειξε πως δεν υπήρξε κάτι το αντικανονικό. Έτσι, ο αγώνας συνεχίστηκε ομαλά, με την Πόρτο να στέκεται τυχερή σε αυτή τη συνθήκη. Όμως, στο επόμενο δεκάλεπτο, η μοίρα της γύρισε επιδεικτικά την πλάτη. Αυτό διότι στο 8' και στο 15' έχασε δύο παίκτες της με τραυματισμούς, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν από τον πάγκο δύο αναγκαστικές αλλαγές. Εκτός τερέν βγήκε ο πρώην στόπερ του Ολυμπιακού, Ιβάν Μαρκάνο, και ο Εβανίλσον για να μπουν οι Βεντέλ και Ταρεμί αντίστοιχα. 

Όπως γίνεται αντιληπτό, επρόκειτο για ένα αρκετά επεισοδιακό πρώτο τέταρτο, το οποίο περιελάμβανε αρκετές αξιοσημείωτες στιγμές. Το μόνο που έλειπε ήταν ένα γκολ, το οποίο ήρθε λίγη ώρα αργότερα. Πιο συγκεκριμένα, στο 29', και μετά από ασίστ του Πέπε, ο Ταρεμί που είχε εισέλθει εσπευσμένα στο ματς σκόραρε, δίνοντας το πλεονέκτημα στους Δράκους. Αυτό ήταν και το παρθενικό επίσημο τέρμα του Ιρανού μεσοεπιθετικού στη σεζόν. Από εκεί και μετά, δε συνέβη κάτι ενδιαφέρον, με το 0-1 να είναι το σκορ του ημιχρόνου. 

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές. Δηλαδή, αύξησαν την πίεση τους, προσπάθησαν να γίνουν πιο δημιουργικοί και επιχείρησαν να πατήσουν πιο συχνά στην περιοχή του Ντιόγκο Κόστα. Η Αμαδόρα απείλησε ουκ ολίγες φορές την εστία του Πορτογάλου κίπερ, προκαλώντας κινδύνους στην ανασταλτική λειτουργία της Πόρτο. Το σύνολο του Κονσεϊσάο, βέβαια, απέκρουσε αποτελεσματικά τις ενέργειες των ποδοσφαιριστών της Εστρέλα, κρατώντας σφιχτά αυτό το 0-1.

Το λυτρωτικό γκολ της ισοφάρισης, λοιπόν, δεν ήρθε για την ομάδα του Σέρχιο Βιέιρα, κάτι που την άφησε χωρίς το τρίποντο της νίκης για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική. 

Με αυτή τη νίκη στα σημεία, συνεπώς, η Πόρτο έμεινε στην πρώτη θέση, όπως προαναφέρθηκε, με 13 βαθμούς. Αντιθέτως, η Εστρέλα Αμαδόρα έμεινε 13η με 4 πόντους και ψάχνει εναγωνίως τον τρόπο να επανέλθει στα θετικά αποτελέσματα.