ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Παναγιώτης Αναστόπουλος

11 March, 2023 - 18:52

Categories: 

Πήρε το... ροντέο και έμεινε δεύτερη η Πόρτο!


Σε ένα παιχνίδι με πάρα πολύ ωραίο ρυθμό και ένταση χθες στο Ντραγκάο, Πόρτο και Εστορίλ έδωσαν μάχη σώμα με σώμα για τους τρεις πόντους, παλεύοντας μέχρι τελικής πτώσεως. Ωστόσο, η ποιότητα των «Δράκων» υπερίσχυσε, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να πάρουν, έστω και δύσκολα, τη νίκη.

Η αναμέτρηση, όπως προαναφέρθηκε, ξεκίνησε εντυπωσιακά, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν άμεσα ένα γκολ και να παίρνουν τα ηνία. Σκόρερ ήταν ο Γκρούγιτς στο 9ο λεπτό, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ φέτος στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Ωστόσο, η Εστορίλ δεν τα παράτησε ούτε και αποδέχθηκε το ρόλο του αουτσάιντερ. Πιο συγκεκριμένα, μετά από κάποιες χαμένες φάσεις προς την εστία του Ντιόγκο Κόστα, οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τέρμα του Τιάγκο Γκουβέια στο 27'. Βέβαια, αυτή η χαρά τους δεν κράτησε για πολύ, μιας και τέσσερα λεπτά αργότερα, η Πόρτο ανέκτησε το προβάδισμα στο σκορ, διαμορφωνόντας με τον Αντέ Φράνκο το 2-1, που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, πάντως, το σύνολο του Σέρχιο Κονσεϊσάο δεν πέρασε άνετα. Αυτό γιατί η Εστορίλ πίεζε για την ισοφάριση, αναζητώντας στα ίσια και ένα δεύτερο γκολ, που θα την ξαναέβαζε στη διεκδίκηση της νίκης. Μετά το πέρας της μίας ώρας αγώνα, λοιπόν, το βρήκε. Αναλυτικότερα, κέρδισε πέναλτι στο 65', μετά από ανατροπή μέσα στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε στο 67ο λεπτό ο πρώην επιτελικός μέσος της ΑΕΚ, Φρανσίσκο Ζεράλδες, πραγματοποιώντας το 2-2. Όμως, πάλι άμεσα η Πόρτο πήρε θέση «οδηγού» στο παιχνίδι. Οι δύο αλλαγές του Κονσεϊσάο στο 69', με τους Ταρεμί και Γκαλένο να εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο, έπιασαν τόπο, καθώς στο 71' κέρδισαν και οι «μπλε» πέναλτι. Το λάκτισμα από τα 11 βήματα το επωμίστηκε ο νεοεισελθόντας Ταρεμί, γράφοντας το τελικό 3-2 στο 73ο λεπτό. Από εκεί και έπειτα, η Πόρτο έκανε συντήρηση του πλεονεκτήματος της, μη επιτρέποντας στην Εστορίλ να απειλήσει. Μάλιστα, τα νεύρα των φιλοξενούμενων αποτυπώθηκαν στις καθυστερήσεις με την κόκκινη κάρτα του Ζεράλδες, ο οποίος στο τέλος άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες.

Έτσι, με αυτό το αποτέλεσμα, η Πόρτο παρέμεινε στη 2η θέση του πίνακα με 57 πόντους και στο -5 από την πρώτη Μπενφίκα, που όμως έχει ματς λιγότερο. Αντιθέτως, η Εστορίλ βυθίστηκε ακόμα παραπάνω, όντας πλέον στην 15η θέση της βαθμολογίας με 22 πόντους και στο +6 από τη ζώνη των play-out.