ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Στουρνάρας

13 February, 2023 - 01:10

Categories: 

Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου, νέες εκπομπές στο NET 24 και ιστορίες Μαντείας στο "MEGA Stories"!

Η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου καθιερώθηκε με απόφαση της UNESCO στις 13 Φεβρουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία το 1946 τέθηκε σε λειτουργία το ραδιόφωνο του ΟΗΕ. Τη Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023 τα μουσικά ραδιόφωνα της ΕΡΤ σάς καλούν να γιορτάσετε μαζί τους.

Τι θα ακούσουμε τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

10:00-12:00: «Μήπως το ραδιόφωνο πεθαίνει;» Το ίδιο ερώτημα είχε τεθεί και όταν ανακαλύφθηκε η τηλεόραση. Τι συμβαίνει τελικά; Καλεσμένη στο στούντιο του Δεύτερου Προγράμματος είναι η Επίκουρη Καθηγήτρια στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού, Μαρίνα Ρήγου. Μαζί με τη Μαρία Κοζάκου θα συζητήσουν για το μέλλον του ραδιοφώνου, σε μια χρονική στιγμή όπου οι τεχνολογικές εξελίξεις, οι νέες μορφές στα μέσα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης και κυρίως η κυριαρχία της φευγαλέας εικόνας επαναπροσδιορίζουν το σύμπαν του ήχου.

21:00-23:00: Στο πλαίσιο της σειράς νέων θεατρικών παραστάσεων, θα μεταδοθεί το έργο «Η Γυναίκες. Ένα δέντρο στον κάμπο» της Μαρίας Μπαρμπατσάλου σε σκηνοθεσία της ίδιας.

Στη συνέχεια, ο Σιδερής Πρίντεζης επιλέγει τραγούδια και θεατρικά αποσπάσματα από παλιότερες δισκογραφικές εκδόσεις με υλικό από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, αναδεικνύοντας τη σχέση ζωής του θεάτρου με το ραδιόφωνο.

Στο Τρίτο Πρόγραμμα 90.9/95.6

08:00: Ο Γιώργος Φλωράκης ανοίγει το παράθυρο στα «Πρωινά του Τρίτου» μεταδίδοντας μουσικά έργα του Σοπέν, του Ντβόρζακ, του Βιβάλντι κ.α., δεμένα ευφάνταστα με τραγούδια από όλο τον κόσμο, τάνγκο και φλαμένκο, κινηματογραφικά θέματα, παραδοσιακές μελωδίες και διάφορα ακόμη μικρά ευρήματα, που απέκτησαν ιδιαίτερη δημοφιλία, διευρύνοντας αισθητά το ραδιοφωνικό κοινό.

10:00: Ο Πάρις Μέξης και ο Γιώργος Κωνσταντίνου ακολουθούν την «Περιπέτεια της Μελωδίας» και ενώνουν τους ραδιοφωνικούς τους χρόνους σε μια κοινή πρωινή εκπομπή όπου με αφορμή το φετινό θέμα της επετείου «Ραδιόφωνο για την ειρήνη» συζητούν και παρουσιάζουν μουσική για την ευεργετική επίδραση του ραδιοφώνου ακόμη και στις πιο δύσκολες ανθρώπινες στιγμές.

12:30: Στο Studio D της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, παρουσιάζεται η νέα ραδιοφωνική θεατρική παραγωγή του Τρίτου Προγράμματος με το έργο «Ο Λάμπρος» του Διονυσίου Σολωμού με τη συμμετοχή σπουδαστών της Δραματικής Σχολής και των Μουσικών Σπουδών του Ωδείου Αθηνών, εγκαινιάζοντας τη φιλόδοξη συνεργασία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας με το Ωδείο Αθηνών.

13:00: Ο Χρίστος Παπαγεωργίου στο πρόγραμμα «Αναζητώντας την Κυρία με τη Στρυχνίνη» μεταδίδει αποφθέγματα καλλιτεχνών, σπάνια ραδιοφωνικά ντοκουμέντα, άρθρα και ιστορικά στοιχεία που δίνουν το στίγμα του ρόλου και της δύναμης του ραδιοφωνικού φαινομένου στην παγκόσμια κλασική μουσική κοινότητα. Κάλλας, Χόροβιτς Ρουμπινστάϊν, Γκούλντ, Χάϊφετς και άλλες μουσικές μορφές, παρουσιάζονται μέσα από το ραδιοφωνικό τους πρόσωπο.

14:00: Ο Θεόδωρος Λούστας ανασύρει από τη «Γωνία του Συλλέκτη» άγνωστες και ανέκδοτες ηχογραφήσεις με τους Γεράσιμο Μηλιαρέση (κιθάρα), Βύρωνα Κολάση (βιολί), Αχιλλέα Κολάση (πιάνο), Αντώνη Δελένδα (τενόρο) κ.α..

19:00: Ο Νίκος Ξανθούλης παρουσιάζει την όπερα του Γιώργου Δούση, «Η Νύχτα της Πλειόνης», σε λιμπρέτο της Έρις Κύργια, βασισμένη στην παραλογή «Τ’ αγαπημένα αδέλφια και η κακή γυναίκα». Η «Νύχτα της Πλειόνης» αποτελεί το πρώτο έργο που ηχογραφείται από την Ελληνική Ραδιοφωνία υπό τον γενικό τίτλο «Ραδιοφωνική Όπερα» εγκαινιάζοντας έναν θεσμό-πρωτοβουλία του καλλιτεχνικού συμβούλου των Μουσικών Συνόλων, Τάσου Ρωσόπουλου.

Συμμετέχουν οι λυρικοί καλλιτέχνες Μαρία Γουγούση, Γιάννης Καλύβας, Κωνσταντίνος Μαυρογένης, καθώς και σολίστ-μέλη της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ:

Φλάουτο: Μελίνα Μακρή

Κλαρινέτο/μπάσο κλαρινέτο: Αγγελος Πολίτης/Χρήστος Γκίνος

Τρομπέτα: Σωτήρης Πέπελας

Τρομπόνι: Γιώργος Κρίμπερης

Κρουστά: Κωνσταντίνος Μποτίνης

Πιάνο/Τσελέστα: Μαρία Παπαπετροπούλου

Α’ βιολί: Μιγκέν Σελμάνι

Β’ Βιολί: Κωνσταντίνος Μπουραντάς

Βιόλα: Ιωάννης Στρατάκης

Βιολοντσέλο: Ρενάτο Ριπο

21:10: Η Αλεξάνδρα Γιαλίνη ανοίγει τον φάκελο «Ε.Β.U. Συναυλίες Δίχως Σύνορα» μεταδίδοντας αποσπάσματα τριών έργων (συγκεκριμένα από το Μόναχο, το Βίλνιους και τη Σόφια) από συναυλίες αρχείου των ευρωπαϊκών ραδιοφωνιών, αφιερωμένες στη συμπλήρωση ενός έτους από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Στο Kosmos 93,6 και 107

20:00: Ο Πέτρος Αδάμ ανασύρει από το αρχείο του παλαιές ταινίες, μπομπίνες και σπάνιο υλικό επιχειρώντας μια ξεχωριστή ραδιοφωνική αναδρομή.

Θα ακούσετε, μεταξύ άλλων, τον Τζέιμς Μπράουν να μιλάει στο ραδιόφωνο επιστρέφοντας από το Ανόι και το Βιετνάμ. Επίσης, τους θρύλους της δημοσιογραφίας Χάουαρντ Κάσελ, Γουόλτερ Κρόνκαϊτ στις πιο σημαντικές στιγμές των δεκαετιών 1960 και 1970, καθώς και αποσπάσματα από τις ραδιοφωνικές εκπομπές του διάσημου Τζον Πιλ. Στο πλαίσιο της αναδρομής, θα απολαύστε επίσης διάσημους τραγουδιστές και συγκροτήματα, όπως οι Jethro Tull, Λιτλ Ρίτσαρντ, Κέρτις Μέιφιλντ, Λονγκ Τζον Μπολντρι, Beatles και Τζάνις Τζόπλιν, να ηχογραφούν τις δικές τους ραδιοφωνικές διαφημίσεις για την προώθηση άλμπουμ.

Το «ταξίδι στον χρόνο» ολοκληρώνεται με την αναμετάδοση ιστορικών γεγονότων από βρετανικά και αμερικανικά ραδιόφωνα, όπως οι θάνατοι των Μπάντι Χόλι, Ελβις Πρίσλεϊ, Μάικλ Τζάκσον και Φρέντι Μέρκιουρι, η δολοφονία του Τζον Λένον, το Live Aid, η Μαντόνα στο στούντιο να ετοιμάζει το σπότ του «Music», ο Τζίμι Χέντριξ να φτιάχνει jingles για το BBC Radio 1, ο πρώτος άνθρωπος στη Σελήνη και η διάσημη εκπομπή του Ορσον Ουέλς για τη δήθεν «εισβολή εξωγήινων».

Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου και στον 105.5 Στο Κόκκινο

Από το πρωί μέχρι το βράδυ, οι παραγωγοί του σταθμού μοιράζονται τα μικρόφωνα με πολλούς και εκλεκτούς.

Τον Χρήστο Ξανθάκη, έναν από τους παλαιότερους ραδιοφωνικούς παραγωγούς του Rock Fm (στην εκπομπή των Τραπεζιώτη-Μελιγκώνη - 7 με 10),

τον καθηγητή Ψηφιακής Επικοινωνίας στην Τουλούζη Νίκο Σμυρναίο (στους Κεχαγιά-Σβέρκο, 10 με 12),

τον Γιώργο Θαλασσινό, διευθυντή προγράμματος επί χρόνια στον 902 Αριστερά στα FM και δημιουργός και διευθυντής του Μελωδία (στους Λουπάκη-Λουκά, 1 με 2),

τον Κωστή Παπαϊωάννου για μία από τις πιο επιτυχημένες ιντερνετικές εκπομπές στο radio bubble (στους Τσίγκα-Ανδρουλιδάκη, 4 με 5),

τον Θοδωρή Μανίκα (σε Χατζηαντωνίου-Θανασούλια, 7 με 8),

τον Ιλάν (στη Θέκλα 11 με μεσάνυχτα).

O Αθήνα 9.84 φιλοξενεί (όλη μέρα!) ανθρώπους του ραδιοφώνου

Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου. Ο πρώτος ελεύθερος ραδιοσταθμός της Ελλάδας (μετά τους ερασιτεχνικούς εννοείται), ο Αθήνα 9.84, γιορτάζει και φιλοξενεί στο στούντιο του τις φωνές του Ραδιοφώνου, γνώριμες φωνές δημοσιογράφων και παραγωγών που έχουν γράψει (και εξακολουθούν να γράφουν) χιλιόμετρα ραδιοφωνικών εκπομπών στις Αθηναϊκές (και όχι μόνο) συχνότητες! Από τις 6 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα.

Παράλληλα, όλη την ημέρα, μεταδίδει αποσπάσματα από ηχογραφήσεις αρχείου των φωνών που συνδέθηκαν με τον Αθήνα 9.84 αλλά και ανέκδοτες ηχογραφήσεις τραγουδιών που καταγράφηκαν στο στούντιο ή στο βανάκι εξωτερικών μεταδόσεων του σταθμού και μεταδόθηκαν αποκλειστικά στους 98. 3FM!

06 – 07: Γιώργος Αποστολίδης - Ανδρέας Γερακάκης (ρ/σ Γαύδος 88,8), Βέρα Μαυρίδου Δημοτική Ραδιοτηλεόραση Ορεστιάδας, Θωμαΐς Αδάμου ΕΡΑ- Φλώρινας, Δημήτρης Μανιατάκος (Δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης), Δέσποινα Θεοδώρου (Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας)

07 – 08: Γιάννης Παπαγεωργίου - Ανδρέας Στάϊος ( ΙΑΒ Hellas-Διαδικτυακά Ραδιόφωνα)

08 – 09: Μαργαρίτα Μυτιληναίου - Μαρία Κοζάκου (Β’ Πρόγραμμα 103. 7))

09 – 10: Μαργαρίτα Μυτιληναίου - Γιώργος Μουχταρίδης

10 – 11: Μιχάλης Λεάνης – Δημήτρης Κανελλόπουλος (e-tetradio.gr)

11 – 12: Γ. Λαυράνος /Ν. Καρούτζος – Θοδωρής Βαμβακάρης (Red 96.3)

12 – 13: Ελ. Ορφανίδου / Ελ. Κουμάντου – Ναταλί Χατζηαντωνίου (Στο Κόκκινο 105. 5)

13 – 14: Αθηνά Κορλίρα – Γιάννης Παπαδημητρίου (Ελληνική εκπομπή D. Welle), Πάνος Πολυζωίδης (Ελληνική υπηρεσία BBC), Μιχάλης Κυριακίδης (Ελληνικό πρόγραμμα Σουηδίας)

15 – 16: Τασούλα Επτακοίλη – Ξενοφών Ραράκος (Μελωδία 99. 2)

16 – 17: Αριστέα Γιάννου – Ελένη Μανουσάκη (HIT FM)

17 – 18: Κατερίνα Πουλοπούλου – Προκόπης Δούκας (Kosmos FM)

18 – 19: Σαπφώ Ματσιώρη –Έλενα d’ Angelo (Ρυθμός 94.9)

19 – 20: Σαπφώ Ματσιώρη – Δημήτρης Ουγγαρέζος (MyRadio 104.6), Γιάννης Μύττης (Real FM 97.8)

20:15- 21: Λίλλυ Καρατζαφέρη – Χρίστος Παπαγεωργίου (Τρίτο Πρόγραμμα 90. 9)

21 – 22: Έλενα Χατζηιωάννου – Λίνα Νικολακοπούλου (Πρώτο πρόγραμμα 105. 8)

22 – 24: Χρήστος Παπαμιχάλης - toradiofono.gr (Κυριακή Αιλιανού- Έμπνευση 107FM- Σύρος, Βιβή Παπαστάθη- Μέντα 88, Όλγα Λασκαράτου- pod.gr και Ελένη Γιαννοπούλου–Δεύτερο πρόγραμμα)

Mεγαλώνει η ... "Κοινωνία ώρα MEGA"!

Η ψυχαγωγία δίνει χώρο στην ενημέρωση ενόψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών. Με το βλέμμα στραμμένο στις πολιτικές εξελίξεις και την επικαιρότητα, η ενημερωτική εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη αυξάνει τη διάρκειά της. Πιο συγκεκριμένα, η «Κοινωνία Ώρα MEGA» από τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου θα μεταδίδεται καθημερινά από τις 05:00 μέχρι τις 09:00 στο MEGA. Αμέσως μετά, στις 09:00, τη σκυτάλη παίρνει η ψυχαγωγική εκπομπή «MEGA Καλημέρα». Η Ελεονώρα Μελέτη μαζί με τους Κώστα Τσουρό, Θανάση Πάτρα, Φλορίντα Πετρουτσέλι και Άννα Ζηρδέλη, θα συνεχίσουν να κρατούν συντροφιά στους τηλεθεατές με την καλύτερη διάθεση.

Νέες εκπομπές στο NET 24

Ο δημοσιογραφικός συνεταιρισμός ΝΕΤ 24 προχώρησε σε νέες παραγωγές εκπομπών , πρωτογενείς, για περιφερειακά κανάλια .Με τον συνεταιρισμό συνεργάζονται σε μια διαφορετική εκπομπή με τίτλο «Ανακριτικό τραπέζι», ο Νίκος Μερτζάνης και ο Μιχάλης Παπαδοπουλος .Πρώτος καλεσμένος ήταν ο ηθοποιός Γιάννης Ζουγανέλης .

Την εκπομπή της ναυτιλίας επιμελούνται οι δημοσιογράφοι Νίκος Μπαρδούνιας και Μάρκος Κάντζιος .Την εκπομπή της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης επιμελείται ο Χρήστος Ράπτης .Το ΝΕΤ 24 με τον Βασίλη Ταλαμαγκα προβάλλεται καθημερινά από το εναλλακτικό κανάλι της Αθήνας RISE TV 23.00-01.00 (Δευτέρα – Πέμπτη) και σε επανάληψη 06.00-08.00 σε συνεργασία με τα ενημερωτικά τμήματα περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Στο ΝΕΤ 24 συμμετέχουν οι, ;Oλια Νικολοπούλου, Μάνος Οικονομιδης , Γιάννης Κορωναίος ,  Ελένη Τριανταφύλλου κ.α.Την πρόγνωση του καιρού επιμελείται ο Νίκος Καντερ;eς .

Ο συνεταιρισμός προχώρησε και στην παραγωγή εξειδικευμένων podcast  καθώς και ιστορικών ντοκιμαντέρ. Την σκηνοθετική επιμέλεια του δικτύου έχει ο σκηνοθέτης Τάσος Μπιρσιμ .

«MEGA Stories»: Ιστορίες Μαντείας – Γιατί πηγαίνουμε σε μάντισσες και χαρτορίχτρες;

Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στις 00:10, η Δώρα Αναγνωστοπούλου και το «MEGA Stories» ερευνούν τα σύγχρονα «μαντεία», εκεί όπου το μέλλον διαβάζεται σε τράπουλες ταρώ, καφέδες και κρυστάλλινες σφαίρες ή προβλέπεται στις γραμμές του χεριού και στην αύρα. Οι «ειδικοί» του καφέ, του ταρώ και της μαντείας, άνθρωποι της διπλανής πόρτας άλλα και αμφιλεγόμενοι επαγγελματίες, μας μυούν στον μεταφυσικό κόσμο τους. H Μάρα Μεϊμαρίδη μάς εισάγει στα άδυτα του κόσμου της Κατίνας, στα ξόρκια, τα φίλτρα και τις μαγικές σκέψεις. Η Βούλα λέει πως συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση της καφεμαντείας βάζοντας μπρίκι καθημερινά από τις 3 τα ξημερώματα. Η Σοφία υποστηρίζει ότι μέσω της ενόρασης προέβλεψε τον θάνατο του πατέρα της.

«365 στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου «Οι κρατούμενοι φοιτητές των Φυλακών Κορυδαλλού»

Η εκπομπή «365 στιγμές», με τη Σοφία Παπαϊωάννου, που μεταδίδεται από το ΕΡΤNEWS τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023, στις 23:00, μπαίνει μέσα στις Φυλακές Κορυδαλλού και γνωρίζει τους κρατούμενους που επέλεξαν να διαβάσουν και να γίνουν φοιτητές. Η εκπομπή τούς ακολουθεί στις σχολές τους αλλά και μέσα στις πτέρυγες και τα κελιά τους κι εστιάζει στις ιστορίες τους.

Aποκαλύψεις στην "Δίκη στο OPEN"

Το μακροβιότερο talk show, τη Δευτέρα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του OPEN. Η αθλητική εκπομπή των μεγάλων αποκαλύψεων δίνει πάλι τον τόνο για να μη μείνει τίποτε στο σκοτάδι: 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Πού θα κριθεί ο αγώνας Ατρομήτου-ΑΕΚ - Αναλύει ο ιδιοκτήτης της εταιρείας συντήρησης του γηπέδου Περιστερίου Φάνης Γεννάτος  

ΕΡΕΥΝΑ: Η διαιτησία πάλι σε πρώτο πλάνο - Οι ισορροπίες, οι εξαρτήσεις, οι ανατροπές 

ΘΕΜΑ: Γιατί θα μείνουν οι ξένοι διαιτητές και μετά το 2024 - Τι σχεδιάζει η UEFA για τον αρχιδιαιτητή - Σχολιάζουν οι πρώην διεθνείς διαιτητές Γιώργος Κασναφέρης-Πέτρος Κωνσταντινέας, ο καθηγητής διαιτησίας Φίλιππος Ντόβας και ο δημοσιογράφος Γιώργος Μπούζος  

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η επιστολή που άνοιξε το δρόμο για την εισαγγελική έρευνα στο ταμείο των διαιτητών - Αναλύουν ο ποινικολόγος Γιάννης Απατσίδης και η δημοσιογράφος Μαίρη Μπενέα  

35 χρόνια Δίκη, με τον Κυριάκο Θωμαΐδη.  Τη Δευτέρα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του OPEN. Και σε μαγνητοσκόπηση, μετά τα μεσάνυχτα, στο Ανοιχτό Κανάλι.

Tα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη!

-Ο ραδιοφωνικός παραγωγός, Κωστής Λυμπερόπουλος, επιστρέφει στον easy 97.2, καθημερινά, 14:00 με 18:00, από αυτή τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου...

-Υπό τον γενικό θεματικό τίτλο «Γιατί Ραδιόφωνο;» πραγματοποιείται τη Δευτέρα 13/2/23 το συνέδριο «All things radio», σε οκτώ θεματικές ενότητες στο Συνεδριακό Κέντρο ΔΑΪΣ, στο Μαρούσι, παρουσιάζοντας τη δύναμη και την αποτελεσματικότητα του μέσου, τη δημιουργικότητα στις παγκόσμιες καμπάνιες και το ψηφιακό μέλλον...

- Το «Έτερος Εγώ», σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια και παραγωγή Cosmote TV, κάνει πρεμιέρα την Δευτέρα 13/2/23 με τον τρίτο και τελευταίο κύκλο της με τον τίτλο “Έτερος εγώ: Νέμεσις”. Η Cosmote TV θα μεταδίδει ένα επεισόδιο κάθε εβδομάδα...

-Με πάνω από τα μισά παιχνίδια της αγωνιστικής, και μάλιστα όλων των "μεγάλων" - εκτός του Άρης - ΠΑΟ, να γίνονται Δευτέρα, τόσο η Cosmote TV, όσο και το OPEN, απόφάσισαν να μετακινήσουν τις κυριακάτικές εκπομπές τους για την Δευτέρα, 22.00 και 23.00 αντίστοιχα...

-Αρκετές αποχωρήσεις δημοσιογράφων και στελεχών είχαμε πρόσφατα στην Sportday...

-Σέντρα στο Champions League, Europa League και Conference League έχουμε μεσοβδόμαδα, με όλα τα ματς να μεταδίδονται από τα κανάλια της Cosmote TV και το Ντόρτμουντ - Τσέλσι, την Τετάρτη 15/12 22.00 παράλληλα και από το MEGA...

-Kαλό βράδυ και εις αύριο τα σπουδαία!

Κ. Στουρνάρας

kostourn@yahoo.com