ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

21 May, 2023 - 22:16

Categories: 

Πικρό φινάλε για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός απώλεσε μία τεράστια ευκαιρία να πάρει την τέταρτη Ευρωλίγκα της ιστορία του, χάνοντας στο φινάλε από την εφτάψυχη Ρεάλ Μαδρίτης με 79-78.

 Οι «ερυθρόλευκοι» που είχαν τη συμπαράσταση 7.000 πιστών τους οπαδών, λύγισαν στο τέλος μπροστά στην πίεση του αγώνα και είχαν να αντιμετωπίσουν τη εμπειρία και την αστείρευτη ποιότητα των Σέρχι Ροντρίγκες, Ρούντι και Κοζέρ, που πέτυχαν σημαντικά καλάθια σε ακίριες χρονικά στιγμές…

Πολύ δυνατά μπήκε στον τελικό ο Ολυμπιακός 

Με τους Ουόκαπ – Παπανικολάου να προκαλούν … ασφυξία στα αντίπαλα γκαρντ, επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να κλέβει  μπάλες και να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό. Με τους Αϊζάια Κάνααν και Σάσα Βεζένκοφ να κάνουν μαγικό ξεκίνημα από την περιφέρεια  οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 24-12 στο 8’ μπαίνοντας με … κεκτημένη ταχύτητα από τον θρίαμβο στον ημιτελικό απέναντι στην Μονακό!

Την ίδια στιγμή η Ρεάλ τα περίμενε όλα από τον Έντι Ταβάρες, που έδινε πολλές μάχες και στις δύο ρακέτες. Οι «Μερέγχες» έχοντας και την βοήθεια των διαιτητών, που χρέωσαν με ιδιαίτερη ευκολία τους Φαλ, Μπολομπόι και Μπλακ με δύο φάουλ,  προϊόντος του χρόνου χάλασαν το μυαλό των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα. Με τους Χεζόνια και Γιουλ, που ήρθαν από τον πάγκο να πυροβολούν και να γίνονται σημαντικοί παράγοντες του τελικού (σ.σ. η Ρεάλ είχε 6/8 τρίποντα στην δεύτερη περίοδο, με τον Κροάτη παίκτη του Παναθηναϊκού να πετυχαίνει 12 πόντους) η «Βασίλισσα» προσπέρασε 40-45 στο 18’ εκμεταλλευόμενη την κακή αμυντική αντίδραση των Πειραιωτών. Την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός ευτύχησε να έχει σε τρομερή βραδιά τον Βεζένκοφ, που έκλεισε το πρώτο μέρος με 13 πόντους και συμπαραστάτη τον ΜακΚίσικ, ισοφαρίζοντας 45-45 για το πρώτο μέρος.

Συγκλονιστικό ήταν και το τρίτο δεκάλεπτο. Με τον Αϊζάια Κάνααν να παίρνει … φωτιά και με πολύ σημαντικά τρίποντα του γενεθλιάζοντα χθες Αμερικανού και τον Σάσα Βεζένκοφ να αποτελεί την πιο ποιοτική επιθετική του λύση ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 56-52 στο 27’ για να κλείσει την τρίτη περίοδο προηγούμενος με 63-59 χάρη σε κρίσιμο καλάθι του Κώστα Σλούκα.  Ο Ολυμπιακός μπήκε με τρομερή πίστη, αφοσίωση, απίστευτο πάθος στο τέταρτο δεκάλεπτο. Με δύσκολο καλάθι του Σλούκα και τριποντάρα του Σάσα Βεζένκοφ  απέκτησε προβάδισμα επτά πόντων 68-61) στο 32’ ξεσηκώνοντας τους οπαδούς του.

Οι Μαδριλένοι, ήταν εφτάψυχοι όμως... Με  τον Κοζέρ να πετυχαίνει δύο απίστευτα τρίποντα μείωσαν σε 71-67, για να ακολουθήσει νέο τρίποντο του Βεζένκοφ για το 74-67. Γκολ- φάουλ του Ρούντι Φερνάντες  έκανε ξανά ντέρμπι τον τελικό για το 74-70. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 78-72 στο 37’ όμως δεν μπόρεσε να [κλειδώσει» μτο αμτς πληρώνοντας κάποιες άστοχες επιλογές στο τέλος. 

Με τον Σέρχι Ροντρίγκεθ να κάνει μεγάλο παιχνίδι η Ρεάλ έκανε απίστευτη ανατροπή στα τελευταία δύο λεπτά μειώνοντας με τρίποντο 78-77, ακολούθησε άστοχη επίθεση του Σλούκα και ο Γιουλ με καλάθι 3’΄5 δεύτερα πριν το τα΄λεος χάρισε στην Βασίλισσα το τρόπαιο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης

 

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 45-45, 63-59,  78-79

 

Ομάδα: