ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

2 January, 2023 - 21:48

Categories: 

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Θρυλικό Πελέ στο γήπεδο της Σάντος

Τέσσερις ημέρες μετά τον θάνατο του «βασιλιά» Πελέ, ήρθε η ώρα για τον βραζιλιάνικο λαό να πει το τελευταίο αντίο στον θρυλικό άσο και «σύμβολο» της χώρας του καφέ με μια 24ωρη δημόσια αγρυπνία στο στάδιο «Vila Belmiro» της πόλης Σάντος, όπου ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής σφυρηλάτησε μεγάλο μέρος του θρύλου του. Εκεί στην παραθαλάσσια πόλη της Βραζιλίας -430.000 κατοίκων-, την οποία ο Πελέ μετέτρεψε σε σύνθημα κατά τη διάρκεια μιας λαμπερής καριέρας στον σύλλογο. Το φέρετρο του μοναδικού ποδοσφαιριστή που έχει κατακτήσει τρία Παγκόσμια Κύπελλα (1958, 1962, 1970)  ήταν στο κέντρο του γηπέδου του «Vila Belmiro», όπου άνοιξε τις πύλες του νωρίς  το απόγευμα προκειμένου να ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Πελέ.

 Τρία γιγάντια πανό τοποθετήθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου των 16.000 θέσεων: το ένα δείχνει τον Πελέ από πίσω με τη φανέλα «10», ενώ τα άλλα έγραφαν «Ζήτω ο Βασιλιάς», «Πελέ 82 ετών» και « ο μόνος άνθρωπος που σταμάτησε έναν πόλεμο».