ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Κώστας Παλαιολόγος

23 August, 2023 - 00:02

Categories: 

Πλήρωσε την αστοχία της η ΑΕΚ

Τον τίτλο του απόλυτου πρωταγωνιστή είχε η ΑΕΚ κόντρα στην Αντβέρπ για τα πλέι – οφ του Champions League. 

Η «αρμάδα» του Ματίας Αλμέιδα έπαιξε σαν την γάτα με το ποντίκι την Πρωταθλήτρια Βελγίου μέσα στο σπίτι της, όμως σπατάλησε τις πολλές κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησε, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 στην Αμβέρσα.  Με την όλη της εικόνα πάντως, δίνει την εντύπωση ότι στην καυτή «Opap Arena» έχει όλα τα φόντα να επικρατήσει και προκριθεί στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League.

  

Με σαφώς επιθετικές βλέψεις ξεκίνησε η ΑΕΚ την αναμέτρηση, επιχειρώντας να αιφνιδιάσει την αντίπαλό της μ’ ένα γρήγορο γκολ. Στο 11' οι νταμπλούχοι Ελλάδας έχασαν την πρώτη σπουδαία τους ευκαιρία με τον Άμραμπατ να κάνει ωραία προσπάθεια και σέντρα, με τον Λιβάι Γκαρσία να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στον Μπουτέζ. Σε μία από τις αντεπιθέσεις της και κόντρα στη ροή του αγώνα η Αντβέρπ άνοιξε το σκορ στο 16’. Ο Φερμέιρεν έκανε την ασίστ στον Γιάνσεν, ο Χατζισαφί βρέθηκε εκτός θέσης και ο Ολλανδός πέτυχε  το 1-0 για τους Πρωταθλητές Βελγίου. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν πτοήθηκαν από το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων. Στο 23’ χάθηκε νέα ευκαιρία για την ΑΕΚ με τον Άμραμπατ να κάνει την σέντρα, και η κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία έφυγε λίγο άουτ. Ο φορ από το Τρινιντάντ βρέθηκε και στο 28’ σε θέση βολής, αλλά ο Αλντερβάιρελντ έπεσε στα πόδια του και έκοψε εξαιρετικά.

Ο Λιβάι Γκαρσία στο 37’ αποχώρησε τραυματίας, δίνοντας την δυνατότητα στον Έκι Πόνσε να περάσει αλλαγή και να πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του σε αυτή την δεύτερη θητεία του στην «Ένωση».

Με αριθμητικό πλεονέκτημα από το 51’ 

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι μπήκε και στην επανάληψη η ΑΕΚ. Κι αφού στο 48’ το σουτ του Χατζισαφί βρήκε σε ετοιμότητα τον Μπουτέζ στο 51’ η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα βρέθηκε να αγωνίζεται με παίκτη παραπάνω. Με τον  Γκατσίνοβιτς να κερδίζει την απευθείας αποβολή από τον Μπατάιγ  που επιχείρησε με αντιαθλητικό μαρκάρισμα να τον ανακόψει.

Στο 78’ ήταν η σειρά του Μάνταλου να απειλήσει, όμως το σουτ του αρχηγού της ΑΕΚ βρήκε σε ετοιμότητα  τον Μπουτέζ.

 

Ομάδα: