ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Παναγιώτης Αναστόπουλος

26 February, 2023 - 03:37

Categories: 

Πλούσια και γεμάτη γκολ η δράση στο Βέλγιο, με επωφελημένες τις Μέχελεν, Γκενκ και Βέστερλο!

Με τέσσερις αναμετρήσεις συνεχίστηκε η 24η αγωνιστική στη βελγική Pro League, με τη Σεραίνγκ να υποκύπτει στην ανωτερότητα της Μέχελεν, την Έουπεν και τη Σερκλ Μπριζ να προσφέρουν θέαμα, αλλά να μένουν ισόπαλες, τη Γκενκ να μη βρίσκει αντίσταση απέναντι στην Οστάνδη και τη Βέστερλο να κάμπτει την αντίσταση της Ουνιόν Σεντ-Ζιλουάζ. Πιο συγκεκριμένα:

Σεραίνγκ - Μέχελεν 0-2

Χωρίς νίκη από τις αρχές Φλεβάρη παραμένει η ουραγός του βαθμολογικού πίνακα Σεραίνγκ, η οποία αν και πάλεψε κόντρα στη μέτρια φέτος Μέχελεν, δε μπόρεσε να πάρει κάτι από άποψη βαθμών.

Στο πρώτο ημίχρονο η αλήθεια είναι πως οι γηπεδούχοι υπερείχαν, έστω και στα σημεία, έναντι του συνόλου του πρώην διεθνή Βέλγου ποδοσφαιριστή, Στίβεν Ντεφούρ. Με 6 τελικές προς την αντίπαλη εστία και 53% κατοχή της μπάλας, η Σεραίνγκ έδειχνε να κατέχει τα ηνία του αγώνα και να αναζητεί διακάως το γκολ που θα άνοιγε το σκορ στο εν λόγω ματς. Ωστόσο, κόντρα στη ροή του ρυθμού, η Μέχελεν, στη μοναδική της φάση προς την εστία στα αρχικά 45 λεπτά, βρήκε ένα τέρμα, που την έβαλε σε θέση οδηγού. <<Δράστης>> ήταν ο Γκεόφφρι Χέρεμανς, που στο 35' πραγματοποίησε το 0-1 και έφερε μια... ψυχρολουσία στο <<Stade du Pairay>>. Πάντως, ενδεικτικό της κυριαρχίας της Σεραίνγκ στο πρώτο μέρος ήταν το γεγονός πως λίγο πριν τις καθυστερήσεις βρήκε την ισοφάριση με τον Μουσταφά Εμπόου, όμως, ύστερα από χρήση του VAR, το γκολ ακυρώθηκε. Έτσι, στην ανάπαυλα οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται.

Στην επανάληψη, βέβαια, το σκηνικό άλλαξε εντελώς, με τη Μέχελεν να αναλαμβάνει περισσότερες πρψτοβουλίες στον αγωνιστικό χώρο και τη Σεραίνγκ να αποκτά έναν πιο παθητικό ρόλο, παρά το γεγονός πως υπολειπόταν στο σκορ. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, λοιπόν, ο Αλέσσσιο Ντα Κρουζ έγραψε στο 55ο λεπτό το 0-2 για την ομάδα του, με τον Ντεφούρ και τους ποδοσφαιριστές του να βρίσκονται κοντά σε ένα σημαντικό διπλό. Το αποτέλεσμα αυτό έμεινε ως το τέλος, με τη Μέχελεν να παίρνει τρεις πολύτιμους πόντους και να φτάνει στους 30 στη <<μάχη>> που δίνει για παραμονή στην κατηγορία (απέχει 7 πόντους από τη ζώνη του υποβιβασμού, έχοντας κιόλας ένα ματς λιγότερο), ενώ η Σεραίνγκ διατηρήθηκε στον... πάτο του βαθμολογικού πίνακα με 19 πόντους, κάτι που καθιστά πάρα πολύ δύσκολο το έργο της για να πετύχει το στόχο της σωτηρίας.

Έουπεν - Σερκλ Μπριζ 2-2

Από ένα πόντο μοιράστηκαν οι Έουπεν και Σερκλ Μπριζ στο ματς που έγινε στην έδρα της πρώτης, με κάθε μία από τις δύο ομάδες να έχει τους δικούς της λόγους για τους οποίους είναι χαρούμενη για το εν λόγω αποτέλεσμα.

Στα του αγώνα, τώρα, ο ρυθμός απέκτησε πολύ γρήγορα άγρια... ομορφιά, όταν μόλις στο 10ο λεπτό ο Στεφ Πίτερς αξιοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πέναλτι που κέρδισε η Έουπεν, πραγματοποιώντας το 1-0 από τα 11 βήματα για τους γηπεδούχους. Ωστόσο, η χαρά τους δεν κράτησε για πολύ, καθώς τρία λεπτά αργότερα ο Αμπού Φρανσίς, μετά από ασσίστ του Βαχουττέ, έφερε σε ισορροπία την αναμέτρηση, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο φίλαθλο κοινό. Οι συγκινήσεις, όμως, δεν έμειναν εκεί. Πιο αναλυτικά, η πρώην ομάδα του Γιάννη Κωνσταντέλια έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 17', με τον ρέφερι να συμβουλεύεται το VAR και να δείχνει απευθείας κόκκινη κάρτα στον Μπράντον Μπαϊγιέ για σκληρό μαρκάρισμα επάνω σε αντίπαλο του. Έτσι, η Έουπεν έχασε μία κομβική μονάδα από τον άξονα της, που είχε αναλάβει πολλά ανασταλτικά καθήκοντα στο χώρο της μεσοαμυντικής γραμμής. Παρά ταύτα, το αριθμητικό της αυτό μειονέκτημα δεν την πτόησε αγωνιστικά και στο 28ο λεπτό ξαναπήρε το προβάδισμα με σκόρερ τον Κόναν Ν'Ντρι. Με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, οι <<ασπρόμαυροι>> του Βελγίου έμοιαζαν ικανοί κόντρα σε όλα τα προγνωστικά να πάρουν μια επική νίκη. Ωστόσο, η Σερκλ Μπριζ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Συγκεκριμένα, στο 39', ο Ουεντά δέχθηκε την όμορφη πάσα του Ζόμερς και με έναν απλό τρόπο κατάφερε να υλοποίησει το 2-2, σκορ με το οποίο, κιόλας, οι δύο ενδεκάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Πάντως, αν και το πρώτο 45λεπτο ήταν πέρα για πέρα συναρπαστικό, το δεύτερο μέρος ήταν πολύ πιο συντηρητικό. Η Σερκλ Μπριζ, λόγω και του ποδοσφαιριστή παραπάνω, είχε σαφώς μεγαλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και διπλάσιες φάσεις (5-10 οι τελικές στην επανάληψη) προς την αντίπαλη εστία, όμως τα αντανακλαστικά του Λεννάρτ Μοσέρ κράτησαν το δείκτη του σκορ στα επίπεδα του 2-2 έως και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης. Με αυτό το αποτέλεσμα, συνεπώς, η ομάδα του Έντουαρντ Στιλ ανέβηκε στους 26 πόντους και την 15η θέση (3 πόντους μακριά από την επικίνδυνη ζώνη), ενώ οι <<πράσινοι>> πήγαν στους 37 βαθμούς και στην 8η θέση, που οδηγεί στα play-off Ευρώπης του βελγικού πρωταθλήματος.

Γκενκ - Οστάνδη 3-0

Τη φοβερή πορεία της προς την πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας της Pro League συνεχίζει να καταγράφει η Γκενκ, επικρατώντας άνετα (και) της Οστάνδης με 3-0.

Η επιβεβαίωση του ποιος είναι το φαβορί της αναμέτρησης έγινε πολύ γρήγορα στο τερέν, με τον Ντάνιελ Μουνιόθ στο 9' να σπάει το... ρόδι για τους γηπεδούχους και να βγάζει το άγχος από το μυαλό των συμπαικτών του αρκετά νωρίς. Η Γκενκ στο πρώτο μέρος είχε συνολικά πέντε καθαρές φάσεις προς την εστία του Χούμπερτ, με μία εξ αυτών προς το τέλος του 45λεπτου να μετουσιώνεται σε γκολ και να απελευθερώνει πλήρως το σύνολο του Βούτερ Βράνκεν. Σκόρερ για τους <<μπλε>> ήταν ο Εμπουάνα Αλλύ Σαμάττα στο 41ο λεπτό, κάνοντας εύκολα το 2-0, με το δεύτερο του τέρμα τη φετινή σεζόν. Μάλιστα, το εντυπωσιακό της υπόθεσης ήταν πως ο 30χρονος εξτρέμ από την Τανζανία είχε μπει στον αγώνα ως αλλαγή στο 12', αναπληρώνοντας αναγκαστικά τον τραυματία Αροκοντάρε. Έτσι, οι δύο ομάδες είχαν καταλάβει στην ανάπαυλα ποιος θα έπαιρνε τον τρίποντο, με την Οστάνδη να προσπαθεί, αλλά να μη μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό της αντιπάλου της.

Στο δεύτερο μέρος, η Γκενκ έπαιξε στο ρελαντί, επιθυμώντας να κάνει και διαχείριση δυνάμεων ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Βέβαια, αυτό δεν την εμπόδισε μα βάλει ακόμα δύο γκολ στην αναμέτρηση, με το ένα, όμως, εξ αυτών να μετράει κανονικά. Πιο συγκεκριμένα, το τέρμα του Μπιλάλ ΕλVAR Κανούς ακυρώθηκε στο 51' ως αντικανονικό, με αυτό του Πέιντσιλ, ωστόσο, είκοσι λεπτά περίπου αργότερα να επικυρώνεται ως νόμιμο από τον διαιτητή και το VAR, με αποτέλεσμα ο δείκτης του σκορ να φτάσει στο 3-0. Αυτό, μάλιστα, ήταν το 11ο γκολ του 25χρονου Γκανέζου εξτρέμ, που διανύει ως τώρα μια εξαιρετική χρονιά με τα χρώματα της Γκενκ.

Συνεπώς, με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε και τυπικά η αναμέτρηση, με την πρωτοπόρο Γκενκ να ξεφεύγει στο +10 (66 πόντοι) από τη δεύτερη Σεντ-Γκιλουάζ, ενώ η φιλοξενούμενη στο συγκεκριμένο ματς Οστάνδη, με την έβδομη ήττα της στις τελευταίες δέκα αγωνιστικές, παρέμεινε στα... πολύ χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας, παραμένοντας στη 17 θέση με 20 βαθμούς και εντός της ζώνης του υποβιβασμού.

Βέστερλο - Σεντ Γκιλουάζ 4-2

Το πιο χορταστικό παιχνίδι της ημέρας. Η άκρως ανταγωνιστική φέτος Βέστερλο πήρε μια πειστική και κυριαρχική νίκη απέναντι στην ενθουσιώδης Σεντ-Γκιλουάζ, προσδίδοντας νέο ενδιαφέρον στη <<μάχη>> της Ευρώπης ανάμεσα στην 4η και την 8η θέση.

Το σύνολο του Γιόνας Ντε Ροέκ, που πάντα πιέζει τον αντίπαλο μέχρι... θανάτου στην έδρα του, μπήκε από πολύ νωρίς με το μαχαίρι στα <<δόντια>>, πετυχαίνοντας δύο άμεσα γκολ μέχρι το 20'. Πιο αναλυτικά, ο Τόμας Βαν ντεν Κέιμπους άνοιξε το σκορ στο 16ο λεπτό για την ομάδα του, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο πάλαι πότε παικταράς των Τόττεναμ, Άντερλεχτ και Μονακό, Νασέρ Τσαντλί, έγραψε το 2-0. Μέσα σε όλο αυτό το κύμα έκρηξης, έντασης και μαχητικότητας της Βέστερλο, η Γκιλουάζ ήταν λίγο δύσκολο να αντιδράσει, ωστόσο για καλή της τύχη, πέντε λεπτά πριν τα 45', ο Βίκτορ Οκό Μπονιφάσε μείωσε σε 2-1, σκορ με το οποίο, κιόλας, οι δύο ομάδες πήγαν και στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη, τα πράγματα κυλούσαν με θετικό τρόπο για τη Βέστερλο, αφού ύστερα από το πέρας της μίας ώρας παιχνιδιού, το αποτέλεσμα εξακολουθούσε να είναι στο 2-1 υπέρ της. Ωστόσο, στο 67', ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα για τους φιλοξενούμενους, ο Μπονιφάσε, πραγματοποίησε το 2-2, δημιουργώντας μια ανέλπιστη ισορροπία ξαφνικά. Βέβαια, μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, η Βέστερλο έμελλε να βάλει να επαναφέρει την τάξη και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Αναλυτικότερα, ο Ρέινολντς κέρδισε στο 70' πέναλτι για τους γηπεδούχους, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ στο 73' ο Μάξιμ Ντε Κούιπερ, ενώ στο 89ο λεπτό ο Ντορχέλες έβαλε το κερασάκι στην... τούρτα, πραγματοποιώντας το τελικό 4-2. Έτσι, παρά τα δύο σημαντικά τέρματα του 22χρονου Νιγηριανού εξτρέμ για την πλευρά της Γκιλουάζ (έφτασε τα 7 φέτος στο βελγικό πρωτάθλημα), η Βέστερλο άντεξε και πήρε ένα καθηλωτικό τρίποντο για την οικονομία της σεζόν. 

Με αυτό το αποτέλεσμα, λοιπόν, η ομάδα από την ομώνυμη πόλη του Βέστερλο έφτασε τους 42 πόντους σε 27 ματς, ακουμπώντας πλέον την 6αδα, ενώ η περσινή δευτεραθλήτρια Βελγίου παρέμεινε στου 56 πόντους και στο -10 από την πρωτοπόρο Γκενκ.