ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Λάζαρος Γκουγιάννος

12 March, 2023 - 09:59

Categories: 

Πολύτιμο τρίποντο για την Εμεν, έκαναν το χρέος τους Άλκμααρ, Τβέντε και Σπαρτά Ρότερνταμ

Με τέσσερις αναμετρήσεις ολοκληρώθηκε η χθεσινή αγωνιστική δράση το πρωτάθλημα της Eredivisie.

Ξεκινάμε με την Εμεν η οποία πήρε μια πολύ σημαντική νίκη για τον αγώνα παραμονής της στην κατηγορία απέναντι στην Εξέλσιορ με 2-0. Συγκεκριμένα το πρώτο ημίχρονο δεν μας επιφύλασσε κάποιο γκολ παρά την καλύτερη εμφάνιση της Εμεν. Τα γκολ ήρθαν στην επανάληψη και ειδικότερα από τον ίδιο παίχτη. Ο Ρομενι στο 63' και 71' έκανε το 2-0 και έδωσε την νίκη στην ομάδα του.

Έτσι η Εμεν, μετά από την αρχή της χρονιάς βρίσκεται εκτός υποβιβασμού με 21 βαθμούς αν και αυτό βέβαια μπορεί να είναι και προσωρινό. Την θέση της στην ζώνη του υποβιβασμού και συγκεκριμένα στην θέση των play out την πήρε η Εξέλσιορ με 20 βαθμούς.

Η Άλκμααρ αντιμετώπισε μια πολύ στιβαρή Γκρόνιγκεν και δυσκολεύτηκε, νικώντας την με 1-0. Η νίκη ήρθε χάρη στο γκολ του Κάρλσον στο 4ο μόλις λεπτό της αναμέτρησης από ασίστ του Βαγγέλη Παυλίδη. 

Έτσι η Άλκμααρ μείωσε στους δύο βαθμούς την διαφορά της από την πρώτη Φέγενορντ και συνεχίζει να πιέζει για την πρώτη θέση. Η Γκρόνιγκεν παρέμεινε στη προ τελευταία θέση με 17 βαθμούς και η πιθανότητες παρουσία της και του χρόνου στην πρώτη κατηγορία, σιγά σιγά μειώνονται.

Εύκολη νίκη πέτυχε η Τβέντε μέσα στο Fortuna Sittard Stadion επικρατώντας της ομώνυμης ομάδας με 0-3. Τα γκολ της αναμέτρησης ήρθαν μέσα σε 10 λεπτά και συγκεκριμένα από το διάστημα μεταξύ 67' και 77'. Ο Σέρνι άνοιξε το σκορ ενώ ο Ουγκαλντε με δύο τέρματα διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

 Στην 4η θέση η Τβέντε η οποία φαίνεται ότι είναι εκτός διεκδίκησης τίτλου και έτσι παλεύει για τις θέσεις 3 και 4 ενόψει πλέι οφ. Η Φουρτούνα Σιταρντ από την άλλη, βρίσκεται στην μέση της βαθμολογίας χωρίς να διεκδικεί κάτι παραπάνω απο το πρωτάθλημα.

Τέλος, εντός έδρας νίκη με 3-1 πήρε η Σπαρτά Ρότερνταμ απέναντι στην Φίτεσε. Αν και οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν πολύ νωρίς με τον Οροθ στο 7ο λεπτό, η Σπαρτά είχε απαντήσεις. Μάλιστα μπόρεσε και γύρισε τούμπα τον αγώνα πριν το ημίχρονο με τον Βερσουρεν στο 11' να ισοφαρίζει ενώ ο Σαιτο στο 45' να κάνει το 2-1. Στην επανάληψη, η Φίτεσε πίεζε όμως η απευθείας κόκκινη κάρτα του Βιτεκ στο 80' έκανε πιο δύσκολα τα πράγματα για τους κιτρινόμαυρους. Έτσι η Σπαρτά κλείδωσε την υπόθεση νίκη με γκολ του Κιτολανο στο 87'. 

Φαίνεται ότι καθιερώνεται σιγά σιγά στην 7αδα η Σπαρτά Ρότερνταμ βρισκόμενη 6η με 43 βαθμούς και στο +11 από την 8η Βααλβαικ. Αντίθετα, η Φίτεσε παραμένει χαμηλά και συγκεκριμένα στην 13η θέση με 23 βαθμούς και σιγά σιγά θα πρέπει να ανησυχεί για την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία.