ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Σπύρος Παράσχης

8 March, 2023 - 01:08

Categories: 

Προκρίθηκε η Τσέλσι με «λυτρωτή» Χάβερτζ

Σε ένα Στάμφορντ Μπριτζ που «έβραζε», η Τσέλσι πέτυχε την σημαντικότερη νίκη της την φετινή σεζόν, επικρατώντας με 2-0 της Μπορούσια Ντόρτμουντ, για να προκριθεί, έτσι, στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το παιχνίδι ήταν κυριολεκτικά «τώρα ή ποτέ» για τους παίκτες του Γκρέιχαμ Πόττερ που ήθελαν την νίκη για να συνεχίσουν στην μοναδική διοργάνωση που έχουν ακόμη βλέψεις για διάκριση. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το παιχνίδι πιέζοντας ψηλά την Ντόρτμουντ, επιχειρώντας να εκμεταλλευτούν την ατμόσφαιρα της έδρας τους. 

Οι Βεστφαλοί, όμως, κατάφεραν να περάσουν αλώβητοι το πρώτο δεκάλεπτο και στην συνέχεια πήραν τον έλεγχο του αγώνα. Στο 17' έφτασε και η πρώτη καλή στιγμή τους, με το φάουλ του Μάρκο Ρόις να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Κέπα. Οι «Μπλε» απάντησαν και ο Χάβερτζ βρήκε το δοκάρι στο 28'. Όσο πλησίαζε το ημίχρονο φαινόταν ότι το σκορ δεν θα άλλαζε, μέχρι έρθει στο 43' ο Στέρλινγκ και με διπλή προσπάθεια να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μάιερ για το 1-0. Η λήξη του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες στο σύνολο σκορ και την πρόκριση ανοιχτή.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μοιράζονται την κατοχή, ωστόσο οι ισορροπίες άλλαξαν οκτώ λεπτά μετά την δεύτερη σέντρα. Η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γουλφ και ύστερα από την εξέταση του μόνιτορ ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Κάι Χάβερτζ ανέλαβε την εκτέλεση, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι, αλλά ο Οτσάν που έδιωξε την μπάλα στην συνέχεια της φάσης είχε μπει στην περιοχή πριν την εκτέλεση, με αποτέλεσμα το πέναλτι να επαναληφθεί. Αυτή την φορά, όμως, ο Γερμανός φορ δεν λάθεψε, γράφοντας το 2-0 και στέλνοντας σε πανδαιμόνιο το Στάμφορντ Μπριτζ.

Η Ντόρτμουντ ανέβασε ρυθμούς, ψάχνοντας το γκολ, με τον Μπέλινχαμ να χάνει τεράστιες φάσεις στο 58' και το 89' και τον Κέπα να εξουδετερώνει οποιοδήποτε προσπάθεια απείλησε την εστία του. Οι «Μπλε» αμύνθηκαν σθεναρά στα τελευταία λεπτά, κρατώντας το 2-0 ως το τέλος.

Με αυτόν τον τρόπο, η Τσέλσι προκρίθηκε για άλλη μια χρονιά στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και πλέον μπορεί να βλέπει με ανανεωμένη αισιοδοξία την συνέχεια της σεζόν. Η ήττα αυτή ήταν η πρώτη για την Ντόρτμουντ μέσα στο 2023 και ο αποκλεισμός θα πονέσει σίγουρα τους Βεστφαλούς, που θα στρέψουν το ενδιαφέρον τους στις εγχώριες διοργανώσεις και ειδικά στην διεκδίκηση του τίτλου.