ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Λάζαρος Γκουγιάννος

13 June, 2023 - 10:40

Categories: 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΈΣ για πρώτη φορά οι Nuggets του τεράστιου Nikola Jokic

Με την σειρά 3-1 υπέρ των Nuggets, οι ίδιοι είχαν την την ευκαιρία να τελειώσουν την σειρά και να κατακτήσουν το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους. Στο κατάμεστο Ball Arena, οι Heat πραγματοποίησαν την καλύτερη τους εμφάνιση στους τελικούς αλλά ο Jokic ήταν για ακόμα ένα βράδυ τρομερός και έτσι οι Nuggets επικράτησαν με 94-89.

Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, οι Heat στάθηκαν πολύ δυνατά στον αγώνα με τους Vincent, Strus και Lowry να βρίσκουν ρυθμό, ενώ εκτός αγώνα ήταν μέχρι την τρίτη περίοδο ο Butler. Παρόλο αυτά, το σκορ δεν είχε ξεφύγει αρκετά και έτσι οι δύο ομάδες μπήκαν στην τέταρτη και πιο κρίσιμη περίοδο με το σκορ 70-71. Για ακόμα μια φορά, όπως σε όλα τα παιχνίδια των Playoffs, οι Nuggets μπόρεσαν να αποδειχθούν πιο ψύχραιμοι και clutch από τους αντιπάλους καθώς ενώ βρίσκονταν 2 λεπτά πριν το τέλος πίσω στο σκορ με 88-89, χάρη στο δίποντο του Brown και τις εύστοχες βολές του Pope, άνοιξαν την διαφορά και έγραψαν το τελικό 94-89. 

Πρωταγωνιστής της βραδιάς και των τελικών ήταν φυσικά ο Jokic ο οποίος σημείωσε 28 πόντους με 16 ριμπάουντ κατακτώντας δικαίως το τίτλο του Finals MVP. Καλός επίσης, ήταν και ο Porter Jr. με 16 πόντους και με 13 ριμπάουντ. Για τους Heat, αν και ξεκίνησε άσχημα, ο Butler ηγήθηκε στο σκοράρισμα με 21 πόντους ενώ εξαιρετικός για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν ο Adebayo με 20. 

Πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία των Nuggets, οι οποίοι με το ξεκίνημα των playoffs, φαινόταν ότι αποτελούν ένα από τα φαβορί αλλά κανείς δεν πίστευε ότι θα έφταναν τόσο εύκολα στην κατάκτηση καθώς έκαναν μόνο 4 ήττες στα Playoffs. Ο Jokic ήταν μαγικός όλη την χρονιά ενώ στα Playoffs έγινε ο πρώτος παίχτης που ήταν πρώτος σε πόντους, ριμπάουντ και ασίστ. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί και η φοβερή χρονιά των Heat, οι οποίοι ως 8ο seed βρέθηκαν στους τελικούς αποκλείοντας δύο εκ των μεγάλων φαβορί, τους Bucks και τους Celtics, αλλά φάνηκε ότι τελικά το ταβάνι τους ήταν η τελικοί.

Η χρονιά του 22/23 στο ΝΒΑ έφτασε στο τέλος του και πλέον όλη η στροφή του ενδιαφέροντος αφορά την postseason και τις κινήσεις των ομάδων για αλλαγές στα roster τους.

 

Διοργάνωση: