ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

19 November, 2023 - 19:33

Categories: 

Πρόκριση για την Σερβία

Η Σερβία είναι τελικά η ομάδα που θα ακολουθήσει την Ουγγαρία στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2024 από τον 7ο προκριματικό όμιλο της διοργάνωσης. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας χρειαζόταν έστω τον πόντο στο παιχνίδι του κόντρα στη Βουλγαρία και τον πήρε τελικά στο 2-2 στο Λέσκοβατς.

 

Η Σερβία άνοιξε το σκορ στο 17’ με το τέρμα που σημείωσε ο Βέλκοβιτς και παρότι η Βουλγαρία πέτυχε την ανατροπή με το γκολ του Ρούσεφ (59’) και του Ντεσπόντοφ του ΠΑΟΚ (69’), τελικά οι γηπεδούχοι έφτασαν στο «χρυσό» 2-2 στο 82’ με τον Μπάμπιτς που τους χάρισε και το «εισιτήριο».

Για τη Σερβία βασικοί ξεκίνησαν οι Τζούριτσιτς και Ζίβκοβιτς του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ αντίστοιχα και στον πάγκο ήταν ο Μλαντένοβιτς των «πρασίνων» που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ως αλλαγή, ενώ για τη Βουλγαρία στο αρχικό σχήμα ήταν ο Ντεσμπόντοφ του «δικεφάλου του Βορρά» και στον πάγκο ο Ίλιεφ της Κηφισιάς που αγωνίστηκε ως αλλαγή.

 

Έτσι, οι Σέρβοι έγιναν η 17η ομάδα που εξασφαλίζει την παρουσία της στον θεσμό, για πρώτη φορά μετά το 2000.

Απομένουν πλέον επτά θέσεις, τέσσερις εκ των οποίων θα καλυφθούν από τα προκριματικά και τρεις από τα playoffs του Μαρτίου, όπου θα συμμετάσχει και η Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως η κλήρωση των ομίλων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα γίνει στις 2 Δεκεμβρίου.

Οι ομάδες που έχουν προκριθεί

Γερμανία (διοργανώτρια)

Βέλγιο

Γαλλία

Πορτογαλία

Ισπανία

Σκωτία

Τουρκία

Αυστρία

Αγγλία

Ουγγαρία

Σλοβακία

Αλβανία

Δανία

Ολλανδία

Ρουμανία

Ελβετία

 

Σερβία