ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

25 January, 2023 - 20:04

Categories: 

Πρόκριση στο «χρυσό σετ» για τον Παναθηναϊκό

 

Φλέρταρε με το κάζο αλλά έβγαλε χαρακτήρα ο Παναθηναϊκός! Οι νταμπλούχοι Ελλάδας παρουσιάστηκαν αγνώριστοι στη ρεβάνς με την Οριόν και παρότι βρέθηκαν πίσω με 3-0 σετ κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για τα ημιτελικά του Challenge Cup στο «χρυσό σετ» όπου εκτός απροόπτου θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό για μια θέση στον τελικό του θεσμού.

Πλέον οι «πράσινοι» θα πρέπει να προετοιμαστούν για έναν... μαραθώνιο γεμάτο ντέρμπι καθώς θα αντιμετωπίσουν τον «αιώνιο» αντίπαλο τους, πέντε φορές σε διάστημα 46 ημερών!

 

Στο πρώτο σετ η Οριόν ήταν εκείνη που άσκησε πίεση στον Παναθηναϊκό παίζοντας ορθολογικό βόλεϊ και παίρνοντας πόντους κυρίως από τα μπλοκ άουτ των «πρασίνων». Οι Ολλανδοί, με χτυπήματα από την pipe και κύριους «εκτελεστές» τον Λέμος Ζούνιορ και τον Σάμουλι Καϊσλάσαλο διατήρησαν καθ’ όλη τη διάρκεια του σετ το προβάδισμα. Ο Ερνάντες και ο Κόβαρ ήταν εκείνοι που «κουβάλησαν τον Παναθηναϊκό, σε αντίθεση με τον Σάντερ ο οποίος έδειξε πως ήταν εκτός ρυθμού. Το σετ τελείωσε έπειτα από 23 λεπτά ο Λέμος Ζούνιορ διαμορφώνοντας το 25-22 για το 0-1 της Οριόν. «»

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο σετ, έχοντας διάθεση να ισοφαρίσει και βρέθηκε μπροστά με τέσσερις πόντους από την αρχή (5-1). Η Οριόν αντέδρασε φέρνοντας το ματς στην ισοπαλία 6-6 όμως ένα μεγάλο σερί των «πρασίνων» έφερε και πάλι τη διαφορά στο +5 (12-7) με τον Σάντερ και τον Πετρέα να βοηθούν και στο μπλοκ. Ωστόσο οι Ολλανδοί έβγαλαν ξανά χαρακτήρα και με τον Καϊσλάσαλο πήραν προβάδισμα ενός πόντου μετατρέποντας το ματς σε ντέρμπι. Το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια με την φιλοξενούμενη ομάδα να κάνει το 2-0 έπειτα από λάθος στην «πράσινη» υποδοχή που επέφερε το 23-25.

To τρίτο σετ ήταν θλιβερό για τον Παναθηναϊκό καθώς τα λάθη των «πρασίνων» αλλά και η ψυχολογία των Ολλανδών που ήταν στα ύψη, έφεραν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Βάινστρα, Καϊσλάσαλο και Λέμος Ζούνιορ διέλυσαν την άμυνα των γηπεδούχων των οποίων η απογοήτευση έγινε βραχνάς τη στιγμή που οι παίκτες τη Οριόν έκαναν ότι ήθελαν πάνω από το φιλέ με επιθέσεις στον πρώτο χρόνο. Το προβάδισμα δεν άλλαξε στιγμή χέρια με την Οριόν να κάνει το 3-0 (20-25) οδηγώντας το ματς στο «χρυσό σετ».

Εκεί ο Παναθηναϊκός έβγαλε ψυχή και με χτυπήματα στην καρδιά της άμυνας της Οριόν, προερχόμενα από τα εξαιρετικά σερβιρίσματα του Γιάκομπσεν, κατάφεραν να πάρουν σημαντικό προβάδισμα επτά πόντων (11-4). Ωστόσο οι Ολλανδοί δεν είχαν διάθεση να παρατήσουν το ματς και με ένα μικρό σερί το οποίο επενδύθηκε μέσω των άσσων έφτασαν τη διαφορά στο -2 (14-12) όμως το άστοχο σερβίς του Λέμος ήταν εκείνο που έστειλε τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά με (15-12).

Τα σετ: 22-25, 23-25, 20-25, 15-12

Ομάδα: