ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

26 October, 2023 - 21:02

Categories: 

Πρώτος και καλύτερος ο Ολυμπιακός στο Βελιγράδι λύγισε και την Παρτίζαν με 3-1 σετ!

Οδοστρωτήρας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός, πέρασε πάνω και από την Παρτίζαν! Οι «ερυθρόλευκοι» επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους κόντρα στους Σέρβους και μετά την νίκη-πρόκριση στην πρεμιέρα, επικράτησε και στο δεύτερο ματς 3-1 σετ, παίρνοντας θέση ισχυρού στην κλήρωση του Champions League!

Σπουδαία εμφάνιση, με πλουραλισμό στην επίθεση και εξαιρετικό Γκουσταβάο, για τον Ολυμπιακό, που είχε επίσης σε πολύ καλό βράδυ τον Παγένκ.

Το ματς

Με το κακό χτύπημα του Κουμεντάκη, αλλά και τον πρώτο χρόνο του Κάβαρ πήρε προβάδισμα η Παρτίζαν κόντρα στον Ολυμπιακό με τους «ερυθρόλευκους» να αντιδρούν με τον Παγένκ να μειώνει. Η Παρτίζαν έκανε το 3-1 με τον Μρντακ να κάνει καρφώνει άουτ και στο σκορ να έρχεται στο 3-2. Η ομάδα του Αντώνη Βουρδέρη πήρε το προβάδισμα για 1η φορά με 4-3 . Οι Κυπελλούχοι Ευρώπης, ανάγκασαν την Παρτίζαν να προχωρήσει σε λάθη από τα σερβίς με την pipe του Ζουπάνη και το μπλοκ τουη Παγένκ να φέρνουν το σκορ στο +3 για τον Ολυμπιακό (10-7) και τον προπονητή της Παρτίζαν να καλεί time out.

Οι Πειραιώτες, δούλεψαν υποδειγματικά στις επιθέσεις πρώτου χρόνου με τον Παγένκ να είναι ο κύριος εκτελεστής. Οι γηπεδούχοι εξακολούθησαν με λάθη και παρέμειναν πίσω στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου σετ. Ο Ολυμπιακός «έχτισε» σερί όταν ο Ιντάλγκο πήγε στο σερβίς φέρνοντας το σκορ στο +3 (16-13) όμως το τέταρτο σταμάτησε στο φιλέ. Ο Γκουσταβάο ήταν εξαιρετικός υψώνοντας τείχος πάνω από το σέρβικο φιλέ και με δυο μπλοκ αλλά και ένα επιβλητικό τελείωμα μπροστά στον Γιάνκοβιτς διατήρησε το προβάδισμα όμως οι «ασπρόμαυροι» μετά από ένα μικρό σερί 2-0 με Τάντιτς και Μρντακ μείωσε το σκορ σε 19-18 και στη συνέχεια ισοφάρισε. Ο πρώτος χρόνος επανήλθε στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και πάλι με πρωταγωνιστή τον Παγένκ οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο 21-20, ενώ το χτύπημα στην ευθεία του Τάντιτς έδωσε «αέρα» δυο πόντων στους Πειραιώτες. Το μπλοκ άουτ που κέρδισε ο Ιντάλγκο ενώ ο άσος του Ζουπάνι έδωσε το σετ μπολ στον Ολυμπιακό. Το σετ έκλεισε στο 25-22 για τους «ερυθρόλευκους» για το 1-0.

Mε πανομοιότυπο τρόπο ξεκίνησε και το δεύτερο σετ, καθώς η Παρτίζαν προηγήθηκε 1-0 με τον Ολυμπιακό να το «γυρίζει» χάρη σε άστοχο σερβίς των γηπεδούχων και πόντο του Ζουπάνη. Το ματς ήρθε ξανά στην ισοπαλία (3-3) με τον Γκουσταβάο να κάνει δυο φορές τρομερό μπλοκ στον Τάντιτς για το 5-3 και τον προπονητή της Παρτίζαν να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ.

Με την επιστροφή στο τάραφλεξ οι Σέρβοι έτρεξαν σερί 4-0 χάρη σε δυο λάθη του Ολυμπιακού και δυο μπλοκ για το 7-5. Η διακύμανση του σκορ από το σημείο εκείνο και έπειτα είχε τις δυο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ και τη μια να ισοφαρίζει την άλλη. Από τον πόντο του Γκουσταβάο και το 15-14 ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ, αλλά έμενε στο παιχνίδι ισοφαρίζοντας διαρκώς.

Στο κρισιμότερο σημείο οι Σέρβοι πήραν προβάδισμα τεσσάρων πόντων, μετά από τα «ερυθρόλευκα» λάθη (24-20), με την Παρτίζαν να ισοφαρίζει σε 1-1 (25-20) από τον Μρνταν.

Εκρηκτική εκκίνηση του Ολυμπιακού στο τρίτο σετ, με τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται γρήγορα 4-0, τους γηπεδούχους να μειώνουν σε 5-3 και την ομάδα του Πειραιά να ξεφεύγει ξανά στο +4 χάρη σε άσο του Τράβιτσα (7-4). Η ομαδα του Πειραιά έκανε... παρέλαση στο τρίτο σετ έχοντας μόνιμα προβάδισμα από τέσσερις μέχρι πέντε πόντους, προβάδισμα το οποίο διευρύνθηκε μετά από τον άσο του Ζουπάνη (16-22) με τον Ολυμπιακό να φτάνει εν τέλει στο 2-1 με 25-19.

Παρόμοια η εικόνα και του τετάρτου σετ, αφού ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να το πάρει παίρνοντας γρήγορα το προβάδισμα τεσσάρων πόντων από νωρίς (11-7) με ηγέτη τον Κουμεντάκη. Η Παρτίζαν ροκάνισε τη διαφορά όμως οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το ντεμαράζ με το 17-13 να αναγκάζει τον προπονητή της Παρτίζαν να καλέσει τάιμ άουτ. Ωστόσο, μέχρι το τέλος δεν άλλαξε τίποτα και ο Ολυμπιακός πήρε ακόμη μια νίκη που τον κάνει... πανίσχυρο.

Τα σετ: 22-25, 25-20, 19-25, 16-25

Ομάδα: