ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

12 May, 2023 - 12:56

Categories: 

Πρώτος σκόρερ της Ευρωλίγκα o Σάσα Βεζένκοφ!

 

Τελειωμό φαίνεται να μην έχουν οι προσωπικές διακρίσεις για τον μοναδικό Σάσα Βεζένκοφ

 

Ο 27χρονος άσος του Θρύλου  έγραψε για μία ακόμη φορά ιστορία, καθώς κατέληξε στα χέρια του το Alphonso Ford Trophy για το 2022-23, καθώς ο Βούλγαρος φόργουορντ του Ολυμπιακού ήταν ο πρώτος σκόρερ της EuroLeague, μετρώντας κατά μέσο όρο 17.24 πόντους σε 38 παιχνίδια (33 στην κανονική διάρκεια και 5 στα playoffs).

 

Αξίζει να τονιστεί ότιο απίστευτος Σάσα Βεζένκοφ , που διεκδεικεί εμ αξιώσεις τον τίτλο του MVP της φετινής Ευρωλίγκα ήταν επίσης φέτος πρώτος στο Performance Index Rating (PIR) με 21.2 μονάδες ανά παιχνίδι, αλλά και δεύτερος ριμπάουντερ της  κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης , πίσω από τον Ματίας Λεσόρ της Παρτίζαν που μέτρησε 7.1 κατά μέσο όρο σε 38 συμμετοχές.

Με αυτόν τον τρόπο ο Βεζένκοφ γίνεται ο δεύτερος παίκτης του Ολυμπιακού που κατακτά το Alphonso Ford Trophy. Ο πρώτος ήταν ο Λίνας Κλέιζα, που είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ τη σεζόν 2009-10.

 

Ομάδα: