ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

26 February, 2023 - 20:46

Categories: 

Σήκωσε το Λιγκ Καπ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Την κατάκτηση του πρώτου της τίτλου έπειτ ααπο μία στείρα εξαετία πανηγύρισ εη Μάντσεστρ Γιουνάιτντ, Οι «Μπέμπηδες» παρουσιάστηκαν πολύ πιο διψασμένοι στον τελικό του Γουέμπλεο κι επικράτησαν με 2-0 της Νιουκάστλ σηκώνοντας το Λιγκ Καπ Αγγλία χάρη στα τέρματα των Κασεμίρο (33') και Ράσφορντ (39').

 

Οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, χωρίς να έχουν, όμως, κάποια ευκαιρία. Αυτή ήρθε για τη Γιουνάιτεντ στο 13'. Ο Βέγκχορστ βρέθηκε σε εξαιρετικό σημείο στην περιοχή της Νιούκαστλ, ωστόσο το σουτ που έκανε με το «κακό» του πόδι, το αριστερό, ήταν αδύναμο και κατέληξε στα χέρια του Κάριους.

Στο 26', η Νιούκαστλ είχε μία πολύ καλή στιγμή για να ανοίξει το σκορ. Ο Αλμιρόν βρήκε τον Τρίπερ στα δεξιά, εκείνος έκανε μία πού γλυκιά σέντρα, με τον Σερ να έρχεται σαν τρέιλερ και να κάνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε πολύ πάνω από την εστία του Ντε Χέα.

Στο 32’ οι «καρακάξες» έχασαν ακόμη μία σημαντική ευκαιρία. Ο Σεν Μαξιμέν έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή της Γιουνάιτεντ, με μία απίθανη ντρίμπλα άδειασε τον Νταλότ, αλλά ο Ντε Χέα ήταν στο σωστό σημείο και σταμάτησε το σουτ που επιχείρησε, ενώ και το σουτ του Γκιμαράες στη συνέχεια κατέληξε άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα, η Γιουνάιτεντ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Λουκ Σο, ο Κασεμίρο μπήκε στην πορεία της μπάλας και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Κάριους για το 1-0!





Στο 39’, το σύνολο του Τεν Χαγκ έφτασε και σε δεύτερο γκολ. Ο Βέγκχορστ κουβάλησε για αρκετά μέτρα την μπάλα έξω από την περιοχή της Νιούκαστλ, την κατάλληλη στιγμή την έδωσε στον Ράσφορντ και εκείνος με πλασέ με το αριστερό και την βοήθεια της τύχης, μιας και η μπάλα κόντραρε, έκανε το 2-0! Με αυτό το σκορ πήγαν οι δύο ομάδες στην ανάπαυλα.



 

Στις αρχές του δεύτερου μέρους, οι «κόκκινοι διάβολοι» κατέβασαν τον ρυθμό και δεν άφηναν τη Νιούκαστλ να απειλήσει την εστία του Ντε Χέα. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 68’, όταν ο Ζοέλιντον σούταρε από καλή θέση, η μπάλα κόντραρε και έφτασε ξανά σε αυτόν, ενώ στο δεύτερο πλασέ που επιχείρησε ο Μαρτίνες κατάφερε να απομακρύνει σε κόρνερ.

Η Γιουνάιτεντ απάντησε στις ευκαιρίες στο 74’. Ο Ράσφορντ έφυγε στην αντεπίθεση και επιχείρησε ένα δυνατό συρτό σουτ, αλλά ο Κάριους ήταν σε καλή θέση και απομάκρυνε.

Στα τελευταία λεπτά, η Νιούκαστλ πίεσε για να πετύχει το γκολ που θα την ξαναβάλει στο παιχνίδι, αλλά οι δύο προσπάθειες του Μέρφι (84', 87') πέρασαν άουτ, με τη δεύτερη να θυμίζει εκτέλεση... Ρομπέρτο Κάρλος.

Στο 90'+3', η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ έχασε την ευκαιρία να βάλει το κερασάκι στην τούρτα, αλλά το σουτ του Μπρόυνο Φερνάντες, κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ. Έτσι, το 2-0 ήταν το τελικό σκορ και η Γιουνάιτεντ πανηγύρισε την κατάκτηση ενός τροπαίου, μετά από πέντε χρόνια!