ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

31 August, 2023 - 17:09

Categories: 

Σημαντικές οι ευθύνες του Αλμέιδα για τον αποκλεισμό της ΑΕΚ

Η Ένωση ακολουθώντας δυστυχώς το παράδειγμα του Παναθηναϊκού, αποκλείστηκε από μία ομάδα που δεν φόβιζε, πληρώνοντας τα λάθη της και τις επιλογές της το φετινό καλοκαίρι.

Η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε κόντρα στην ντβέρπ βλέποντας το όνειρο της επιστροφής στους χρυσοφόρους ομίλους του Championsleagueέπειτα από διάστημα πέντε ετών να εξελίσσεται σε εφιάλτη και να μην μπορεί να συνδυάσει την παρουσία της στην νέα της έδρα την «OpapArena» με κάποια ευρωπαϊκή νίκη.

 

Ο Ματίας Αλμέιδα πάντως, ίσως για πρώτη φορά τόσο… φωναχτά, έχει ευθύνες για τον αποκλεισμό, καθώς η Ένωση είχε την ποιότητα και εάν ήταν σωστή τακτική και με τους σωστούς παίκτες στο χορτάρι, θα μπορούσε να είχε προκριθεί. Και μπορεί να είναι ΣΙΓΟΥΡΑ άτυχος που έχασε με τραυματισμό τον Λιβάι Γκαρσία, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς πως η Αντβέρπ έπαιξε με 10 για μισή ώρα στο πρώτα ματς και νίκησε, ενώ έχασε και τον καλύτερό της παίκτη με τραυματισμό.

 

Ο Αλμέιδα έχει πάρα πολλές λύσεις από τη μεσαία γραμμή και μπροστά, ωστόσο στα δύο παιχνίδια και κυρίως σε αυτό της Φιλαδέλφειας, δεν κατάφερε να πάρει από τους παίκτες αυτό που περίμεναν όλοι. Ο Έκι Πόνσε δεν ήταν καλός στο πρώτο ματς, ενώ το βράδυ της Τετάρτης πολύ γρήγορα… εξαφανίστηκε και δεν είναι τυχαίο πόσο μεγάλη διαφορά έκανε ο Σέρχιο Αραούχο μόλις μπήκε στο γήπεδο, έστω κι αν ο προπονητής του άργησε πάρα πολύ να τον βάλει. Καθυστερημένη ήταν φυσικά και η αλλαγή του Νόρντιν Άμραμπατ, ο οποίος ήταν από τους παίκτες που… καθυστερούσαν την ανάπτυξη στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο ήταν πάρα πολύ κουρασμένος και βοηθούσε ελάχιστα.

 

Σε αυτό που δεν ευθύνεται βέβαια ο κόουτς, είναι στο γκολ για το 0-1, που έκρινε και την πρόκριση. Η ΑΕΚ ΚΑΤΑΦΕΡΕ να δεχθεί στα πλέι οφ του Champions League γκολ από πλάγιο, με τον Λάζαρο Ρότα να μην είναι συγκεντρωμένος και να χάνει τελείως τη φάση. Γι’ αυτό μάλλον ο προπονητής επιμένει στην απόκτηση του Μπάλντοκ, είναι ανεπίτρεπτο να γίνονται τέτοια λάθη σε αυτό το επίπεδο!

 

Τέλος, σίγουρα δεν μπορεί να είναι τυχαίο, ότι για ακόμα ένα φετινό παιχνίδι, η Ένωση δέχθηκε γκολ και μάλιστα δύο από μία ομάδα που απείλησε ελάχιστα. Οι Κιτρινόμαυροι έχουν τεράστιο πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία, που διορθώνεται με δουλειά, αλλά και πρόβλημα στα πρόσωπα, καθώς φωνάζει πως θέλει σέντερ μπακ. Ο Αλμέιδα όμως ρίσκαρε, δεν πήρε παίκτη και όπως δήλωσε, δεν… καίγεται να το κάνει!