ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Λάζαρος Γκουγιάννος

2 April, 2023 - 01:41

Categories: 

Σοβαρή η Αϊντχόφεν, έχασαν έδαφος Άλκμααρ και Τβέντε, ήττα - αποχαιρετισμός για την Καμπούρ

5 αναμετρήσεις είχε σήμερα το πρόγραμμα για το ολλανδικό πρωτάθλημα της Eredivisie με την Αϊντχόφεν, Εμεν και Βααλβαικ να επικρατούν, ενώ η Τβέντε με την Άλκμααρ έμειναν ισόπαλες με Χέρενφεν και Εξέλσιορ αντίστοιχα.

Ξεκινάμε με τον παιχνίδι της Αϊντχόφεν ή οποία κατάφερε και έσπασε το σερί 12 σερί αήττητων αγώνων που είχε η Ναιμεγκεν εντός έδρας. Το σύνολο του Φαν Νιστελντροι ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και έκλεισε το ημίχρονο με το σκορ στο 0-3 χάρη στα γκολ του Ντε Γιονγκ στο 7', του Μποσαγκλι στο 21' και του Φιρμαν στο 39'. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στο δεύτερο μέρος με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν και τέταρτο τέρμα με τον Ντε Γιονγκ και πάλι στο 50'. Η Ναιμεγκεν ήξερε ότι ενδεχόμενο ανατροπής δεν υπήρχε, παρόλα αυτά μείωσε σε 2-4 με τα δύο γκολ του Ταβάν στο 59' και 87'.

Σημαντική νίκη για την Αϊντχόφεν η οποία ανέβηκε στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 56 βαθμούς ενώ η Ναιμεγκεν παρέμεινε 10η με 34 βαθμούς.

Στραβοπατημα στην κορυφή γνώρισαν Άλκμααρ και Τβέντε. Αρχικά η ομάδα του Παυλίδη και του Χατζηδιακου βρέθηκε να χάνει εντός έδρας από την Χέρενφεν με το γκολ του Φαν Χουισντονγκ στο 5ο λεπτό. Παρόλο αυτά, βρήκε την ισοφάριση με το αυτογκόλ του Μους στο 75' ενώ προηγουμένως, ο κορυφαίος παίχτης φέτος της Άλκμααρ, ο Κάρλσον στο 50' αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι. Ανήμπορη να ανατρέψει τελείως το σκορ, το 1-1 παρέμεινε.

Η Τβέντε στην συνέχεια, ήταν καλύτερη στην έδρα της Εξέλσιορ αλλά δε κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα καθώς ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, Φαν Γκασσελ βρισκόταν σε εξαιρετική ημέρα. Παρέμβει σωστά σε 9 περιπτώσεις και κράτησε το 0-0 και έδωσε ένα σημαντικό βαθμό για την ομάδα του ενόψει της μάχης που δίνει για την παραμονή στην κατηγορία.

Με αυτές τις δύο ισοπαλίες, η Άλκμααρ και η Τβέντε έπεσαν από την βαθμολογία με τους πρώτους να βρίσκονται στην 4η θέση πλέον με 54 βαθμούς, ενώ με 48 βαθμούς μια θέση κάτω βρίσκεται η Τβέντε. Από την άλλη πλευρά, η Χέρενφεν στην 8η θέση συνεχίζει να ελπίζει για την 6η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ ενώ η Εξέλσιορ στην 16η θέση με 24 βαθμούς αναμένεται να δώσει μάχη με Φίτεσε, Εμεν και Φολενταμ.

Η Εμεν από την μεριά της, πέτυχε σπουδαίο διπλό στην έδρα της Καμπούρ η οποία βρέθηκε να προηγείται στο σκορ με 1-0. Το σκορ της αναμέτρησης το άνοιξε ο Παουλισεν στο 68'. Όμως, η Εμεν είχε πυγμή και κουράγιο και κατάφερε να γυρίσει τούμπα το παιχνίδι. Αρχικά ισοφάρισε στο 78' με τον Ελ Μασαουντι ενώ στο 90+2' ο στόπερ και αρχηγός, Βελντμειτ έκανε το 1-2 δίνοντας ένα πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του.

Έτσι με αυτό το τρόπο η Εμεν ανέβηκε προσωρινά εκτός ζώνης υποβιβασμού στην 15η θέση ενώ ουραγός συνεχίζει να είναι η Καμπούρ, η οποία δεν πείθει με τις εμφανίσεις της ότι μπορεί να μείνει και του χρόνου στην πρώτη κατηγορία.

Τέλος, την απογοητευτική σεζόν συνεχίζει η Φίτεσε η οποία γνώρισε την ήττα εκτός έδρας από την Βαλβααικ με 1-0. Το μοναδικό και νικητήριο τέρμα της αναμέτρησης το πέτυχε ο Κράμερ στο 24ο λεπτό. 

Συνεχίζει να ελπίζει η Βααλβαικ για την 6η θέση, καθώς πλέον βρίσκεται στο -3 από την Ουτρέχτη. Αντίθετα, η Φίτεσε παραπαίει και ίσως κινδυνεύει στην 14η θέση με 24 βαθμούς, σε ισοβαθμία με Εμεν και Εξέλσιορ.