ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Παναγιώτης Αναστόπουλος

3 May, 2023 - 09:02

Categories: 

Σταθερά σε τροχιά Champions League η Λανς!

Ακόμα μία μεγάλη νίκη κατάφερε να πάρει φέτος η Λανς, νικώντας αυτή τη φορά εκτός έδρας την Κυπελλούχος Γαλλίας, Τουλούζ, για την 33η αγωνιστική της Ligue 1. Μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης ο Οπέντα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το πρώτο ημίχρονο ήταν άκρως ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να έχουν τις εκατέρωθεν φάσεις τους στην αντίπαλη εστία. Το... γόρδιο δεσμό, όμως, μπόρεσε να λύσει ο 23χρονος Βέλγος επιθετικός, Λόις Οπέντα. Ο διεθνής εξτρέμ, πετυχαίνοντας το 18ο τέρμα του στο φετινό γαλλικό πρωτάθλημα, άνοιξε το σκορ στο 33', με συνέπεια να βάλει τη Λανς σε θέση οδηγού. Μάλιστα, το αποτέλεσμα αυτό παρέμεινε ως την ανάπαυλα, με τους φιλοξενούμενους να έχουν το προβάδισμα. 

Στην επανάληψη, ο προπονητής της Τουλούζ προσπάθησε μέσω αλλαγών να αλλάξει το ρυθμό και να ψάξει την ισοφάριση. Ωστόσο, αυτό κατέστη μάταιο, μιας και η Λανς κατόρθωσε να κρατήσει το πλεονέκτημα της μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Έτσι, πήρε ένα τρίποντο - χρυσάφι στη μάχη που δίνει για να βγει απευθείας στους ομίλους του ερχόμενου Τσάμπιονς Λιγκ. 

Πιο συγκεκριμένα, το σύνολο του Φρανκ Χέιζ σταθεροποιήθηκε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 69 πόντους, όντας στο -1 από τη δεύτερη Μαρσέιγ και στο -6 από την πρωτοπόρο Παρί Σεντ Ζερμέν. Αντιθέτως, η Τουλούζ, που εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω της κατάκτησης του Κυπέλλου Γαλλίας, έμεινε 13η με 41 βαθμούς.