ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

14 July, 2023 - 20:47

Categories: 

Στον Θρύλο η Μικαέλα Μλεϊνκοβα

Όλα σε αυτό συνηγορούν. Δηλαδή πώς η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού, τη νέα αγωνιστική περίοδο, είναι ενισχυμένη. Εξάλλου, οι προσθήκες στο ρόστερ δυναμώνουν την ομάδα του Λορέντζο Μιτσέλι. Κατά συνέπεια, σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η μεταγραφή μιας σπουδαίας ακραίας. Ο λόγος για την Μικαέλα Μλεϊνκοβα. 

Εξάλλου, η Τσέχα ακραία είναι μια παίκτρια που θα βοηθήσει πολύ τον Ολυμπιακό. Διότι είναι παίκτρια που μπορεί να δώσει πολλές λύσεις. Ειδικότερα στο κομμάτι της επίθεσης. Η επίσημη ενημέρωση των «ερυθρόλευκων» αναφέρει:

 «Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την Μικαέλα Μλέινκοβα. Η διεθνής Τσέχα ακραία (ημ. γέννησης 26/7/1996, 1,85μ.) υπέγραψε το νέο της συμβόλαιο και εντάσσεται στο ρόστερ της ομάδας βόλεϊ Γυναικών του συλλόγου».

 

Η καριέρα της Μλέινκοβα

Ας δούμε ορισμένα στοιχεία για την καριέρα της Τσέχας ακραίας. Πέρσι, η Μικαέλα Μλέινκοβα αγωνίστηκε με τη φανέλα της Sigorta Shop στην Τουρκία. Επιπλέον, το 2021-22 πέρασε από τη Γαλλία, παίζοντας στην Volero Le Cannet. Πιο συγκεκριμένα, με αυτή αναδείχθηκε κορυφαία ακραία σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ακόμα, το 2015-18 και το 2020-21, η Τσέχα έπαιξε στη Γερμανία με την Allianz MTV Stuttgart. Επιπλέον, για δύο χρόνια (2018-20) πέρασε από την Πολωνία και την DevelopRes SkyRes Rzeszów.

 

Επιπρόσθετα, η νέα παίκτρια του Θρύλου ξεκίνησε την καριέρα της στην VK TU Liberec (2010-11). Βέβαια, την τετραετία 2011-15 αγωνίστηκε σε άλλη μία τσεχική ομάδα, την PVK Olymp Praha. Αξίζει να σημειωθεί πώς η Μικαέλα Μλέινκοβα είναι αρχηγός της Εθνικής Τσεχίας. Για την ακρίβεια, με το εθνόσημο κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Golden League, το 2019. Πέρα από αυτό, το 2015 αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ19. Η Τσέχα Μλέινκοβα στο Θρύλο.

 

Οι προηγούμενες ομάδες της Τσέχας ακραίας

2010-11 VK TU Liberec (Τσεχία)

2011-15 PVK Olymp Praha (Τσεχία)

2015-18 Allianz MTV Stuttgart (Γερμανία)

2018-20 DevelopRes SkyRes Rzeszów (Πολωνία)

2020-21 Allianz MTV Stuttgart (Γερμανία)

2021-22 Volero Le Cannet (Γαλλία)

2022-23 Sigorta Shop (Τουρκία)

Η πρώτη δήλωση της Μλέινκοβα

Μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής της, η Τσέχα μίλησε. Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη της δήλωση ανέφερε: «Είναι τιμή μου που θα μπορέσω να υπερασπιστώ τα χρώματα του Ολυμπιακού τη νέα σεζόν. Καθώς ο Ολυμπιακός είναι ένας καταπληκτικός σύλλογος με μεγάλη ιστορία. Έτσι, ανυπομονώ -πραγματικά- να γίνω μέρος της μεγάλης οικογένειας του».

 

Ομάδα: