ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

23 April, 2023 - 21:57

Categories: 

Στον τελικό από την … ρώσικη ρουλέτα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

 

Μετά το League Cup, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πάει και για το Κύπελλο Αγγλίας!

Οι «κόκκινοι διάβολοι» έμειναν στο 0-0 με τη σκληροτράχηλη Μπράιτον στο «Γουέμπλεϊ» αλλά επιβλήθηκαν 7-6 στα πέναλτι κι έτσι θα ανταμώσουν με τη Σίτι στον τελικό της 3ης Ιουνίου - με τις δύο συμπολίτισσες να συναντιούνται για πρώτη φορά σε τελικό FA Cup!

Οι «γλάροι» ξεκίνησαν καλύτερα το ματς και είχαν δύο καλές στιγμές με τους Μακ Άλιστερ και Ενσίσο στα πρώτα λεπτά, με τον Σάντσεθ να αποσοβεί το κίνδυνο σε προσπάθεια του Φερνάντες στο 14’.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές και είχαν τον έλεγχο από ένα σημείο κι έπειτα, φτάνοντας μάλιστα κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις με τους Φερνάντες (44’) και Έρικσεν (45+2’) λίγο πριν την ανάπαυλα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με επέμβαση Ντε Χέα σε προσπάθεια του Ενσίσο (56’), προτού η κεφαλιά του Γουέλμπεκ στο 58’ περάσει άουτ. Η απάντηση από πλευράς Γιουνάιτεντ ήρθε στο 63’, όταν ο Σάντσεθ είπε «όχι» στον Άντονι, ενώ στο 66’ το φάουλ του Φεράντες βρήκε στο τείχος και ακολούθως το βολέ του Πορτογάλου ήταν άστοχο.

 

 

 

Στο 82’ ήταν η ώρα του Ντε Χέα να αποσοβήσει έναν ακόμα κίνδυνο, καθώς ο Ισπανός τερματοφύλακας σταμάτησε το συρτό σουτ του Μαρτς και εν συνεχεία πρόλαβε τον Γκρος προτού εκείνος πάρει το ριμπάουντ.

 

Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε το 0-0 ίδιο και απαράλλαχτο, με τον ημιτελικό να οδηγείται στην παράταση...

 

Το έξτρα ημίωρο συνεχίστηκε σε ανάλογο μοτίβο – με ευκαιρίες εκατέρωθεν. Καϊσέδο και Ζάμπιτσερ απείλησαν αμφότεροι μέσα σε ένα δίλεπτο, με τον Σάντσεθ να έχει καταπληκτική επέμβαση στο 105’ σε σουτ του Ράσφορντ που βρήκε σε αμυντικό.

 

Η μακρινή προσπάθεια του Μαρτς στο 107’ βρήκε σε ετοιμότητα τον Ντε Χέα, με τους Ράσφορντ (112’) και Μιτόμα (113’) να χάνουν κι αυτοί τις ευκαιρίες τους, με αποτέλεσμα η πρόκριση να κριθεί στα πέναλτι.

 

Εκεί, οι πρώτες δώδεκα εκτελέσεις ήταν εύστοχες, όμως εν συνεχεία ο Μαρτς έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ, με τον Λίντελοφ να μην αφήνει το δώρο ανεκμετάλλευτο, κάνοντας το 7-6 και στέλνοντας την ομάδα του στον τελικό!