ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Λάζαρος Γκουγιάννος

23 May, 2023 - 17:36

Categories: 

Στους τελικούς για πρώτη φορά οι Nuggets του μάγου Jokic, σκούπισαν τους Lakers

Τέταρτο παιχνίδι στο Los Angeles, με τους Lakers να έπαιζαν τα τελευταία τους χαρτιά σε μια σειρά που μετά το Game 3, φαινόταν λίγο πολύ χαμένη. Οι Nuggets πετυχαίνοντας τέσσερις σερί νίκες σκούπισαν την παρέα του Lebron και με σκορ 111-113, πήραν την νίκη και την πρόκριση στους μεγάλους τελικούς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε όπως όλα τα άλλα με τους Lakers να είναι σοβαροί, να βρίσκουν καλάθια σχετικά εύκολα και να προηγούνται στο ημίχρονο με 73-58. Όμως στην τρίτη περίοδο, όλα άλλαξαν καθώς οι Nuggets είχαν απαντήσεις και κατάφεραν γρήγορα να μαζέψουν την ψαλίδα της διαφοράς και να τελειώσουν την περίοδο με 36 πόντους και 89-94 μπροστά στο σκορ. Τα πράγματα έγιναν αμφίρροπα στο τέλος με το παιχνίδι να οδηγείται σε κρίσιμα σουτ τα οποία τα βρήκαν οι Nuggets, ενώ ο Jokic με ένα καλάθι δυο πόντων 50 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, έγραψε τελικό 111-113 υπέρ των Nuggets.

Ο άνθρωπος του τελευταίου καλαθιού ήταν και ο μεγάλος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού και της σειράς με 30 πόντους, 14 ριμπάουντ και 13 ασίστ ενώ βοήθειες έδωσαν Murray και Gordon με 25 και 22 πόντους αντίστοιχα. Από την άλλη, ο Lebron ήταν μυθικός με 40 πόντους και μια ασίστ μακριά από το triple double αλλά μαζί με τις καλές εμφανίσεις του Davis και του Reaves, δεν ήταν αρκετός για να πάρουν οι Lakers την νίκη.

Επομένως, στους τελικούς οι Nuggets για πρώτη φορά στην ιστορία τους έχοντας πάρει εκδίκηση για τους 4 αποκλεισμούς της ομάδας στους τελικούς της περιφέρειας από τους Lakers. Ο Jokic ήταν απίστευτος στην σειρά κάνοντας συνολικά triple double με τα στατιστικά του, κάτι που είχε να συμβεί από την εποχή του Wilt Chamberlain. Οι Lakers μετά το trade του Westbrook, βελτιώθηκαν, έκαναν μια αξιοπρεπέστατη πορεία ως 7ο seed αλλά οι Nuggets ήταν καλύτεροι και αξία πήραν την πρόκριση.

Ο επόμενος αγώνας

Miami Heat - Boston Celtics (3-0) (3:30)

Διοργάνωση: