ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Σπύρος Παράσχης

18 February, 2023 - 16:45

Categories: 

Στόφα πρωταθλήτριας και νίκη με ανατροπή για την Άρσεναλ.

Μετά την μεσοβδόμαδη ήττα της από την Σίτι, η Άρσεναλ χρειαζόταν απαραίτητα την νίκη απέναντι στην Άστον Βίλα και την πέτυχε με 2-4. 

Στο έκτο μόλις λεπτό, ο Κας έκλεψε την μπάλα από τον Ζιντσέκο και έβγαλε τον Γουότκινς στο ένας εναντίον ενός με τον Σαλίμπα, με τον Άγγλο φορ να τελειώνει όμορφα την φάση. Οι «Κανονιέρηδες» απάντησαν δέκα λεπτά αργότερα με το δυνατό σουτ του φορμαρισμένου Σάκα. Παρά το γεγονός ότι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, οι φιλοξενούμενοι δέχθηκαν και δεύτερο γκολ στο 32'. Ο Μπουεντία άφησε έξυπνα την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο Κουτίνιο την παρέλαβε και την έστειλε στα δίχτυα του Ράμσντεϊλ.

Οι παίκτες του Μικέλ Αρτέτα ήταν πιο αποφασιστικοί στο δεύτερο ημίχρονο και βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης στο 61' χάρι στον Ζιντσέκο. Η Άρσεναλ συνέχισε να πολιορκεί την περιοχή των γηπεδούχων ώσπου ολοκλήρωσε την ανατροπή. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ζορζίνιο εκτόξευσε ένα δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έπειτα στην πλάτη του Μαρτίνεζ για να καταλήξει εντός εστίας. Στις τελευταίες στιγμές του αγώνα, η Άρσεναλ βγήκε στην κόντρα και ο Μαρτινέλι πλάσαρε σε κενή εστία για να γράψει το τελικό 2-4.

Έτσι, η Άρσεναλ ανέκτησε το προβάδισμα των τριών πόντων απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι, που αγωνίζεται σε λίγο. Από την μεριά της, η Άστον Βίλα παρέμεινε στους 28 βαθμούς.