ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Λάζαρος Γκουγιάννος

9 October, 2023 - 00:47

Categories: 

Συνεχίζει να κυνηγάει την ανίκητη Αϊντχόφεν η Άλκμααρ, εύκολα διπλά για Φέγενορντ και Τβέντε

Η 8η αγωνιστική του φετινού περιπετειώδους πρωταθλήματος της Eredivisie τελείωσε σήμερα με τα φαβορί να επικρατούν εύκολα, ενώ η Άλκμααρ πέτυχε μια σπουδαία νίκη στο "Amsterdam Arena", απέναντι βέβαια στον τραγικό φέτος Άγιαξ.

Αναλυτικότερα, η Αϊντχόφεν αν και στο ημίχρονο βρισκόταν ισόπαλη με 0-0, στο δεύτερο μέρος έπαιξε το παιχνίδι της και πέρασε από την έδρα της Σπαρτά Ρότερνταμ με το εμφατικό 0-4. Ο δανεικός από την Μπάγερν Μονάχου, Τιλμαν άνοιξε το σκορ στο 51' ενώ ο Μπακαγιοκο 8 λεπτά μετά με υπέροχο σουτ έκανε το 0-2. Ένας ακόμα Βέλγος, ο Φερτεσεν αυτή την φορά έγραψε το 0-3 ενώ από το πάρτι δεν γινόταν να λείπει ο πρώτος σκόρερ των "αγροτών" στην σύγχρονη εποχή, Λουκ Ντε Γιονγκ ο οποίος μετά από δικιά του χαμένη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 0-4 στο 88'.

Το απόλυτο των 24 βαθμών και των 8 νικών σε ισάριθμα παιχνίδια έχει η ομάδα του Μπος η οποία δείχνει ότι αποτελεί ένα σύνολο "πρωταθλητισμού", καθώς βρίσκεται μόνο του στην πρώτη θέση. Από την άλλη η Σπαρτά Ρότερνταμ, γνώρισε την τρίτη ήττα στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στην 7η θέση με 11 βαθμούς.

Πίσω από την Αϊντχόφεν, ακολουθεί η Άλκμααρ η οποία επικράτησε με 1-2 του Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ. Κουρασμένος ο Άγιαξ από την εκτός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΚ την Πέμπτη, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ευκαιρίες και η Άλκμααρ το εκμεταλλεύτηκε αυτό με τον Παυλίδη να σκοράρει στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Βελτιωμένος φάνηκε ο "Αίαντας" στο δεύτερο μέρος αλλά το γρήγορο γκολ του εξαιρετικού φέτος Ντε Φιτ, έκανε τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα για τους γηπεδούχους. Το μόνο που κατάφερε ο Άγιαξ ήταν να μειώσει με τον Φαν Ντε Μπουμεν στο 73'. 

Έτσι η ομάδα του Παυλίδη βρίσκεται στο -2 από την κορυφή και μοιάζει ως ο κύρια ανταγωνίστρια της Αϊντχόφεν για το πρωτάθλημα. Αντιθέτως, η ομάδα των περισσότερων τίτλων στην Ολλανδία, η αναφορά προς τον Άγιαξ, πάτησε την ζώνη του υποβιβασμού με 5 βαθμούς αλλά με ένα παιχνίδι λιγότερο.

Βέβαια, από την κουβέντα των ανταγωνιστών δεν πρέπει να βγάζουμε και την περσινή πρωταθλήτρια Φέγενορντ, η οποία μετά το άχαρο ξεκίνημα της στο πρωτάθλημα, σιγά σιγά ανεβαίνει με τον Χιμένεθ στην θέση του οδηγού. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Σλοτ είχε εύκολο μεσημέρι στην έδρα της Τσβολε νικώντας την με 0-2. Τα γκολ της αναμέτρησης ήρθαν από τον Μεξικανό πρώτο σκόρερ στο πρωτάθλημα, στην αρχή στο 21ο λεπτό και το δεύτερο στο 54'. Η Τσβολε δεν κατάφερε να επιβάλει καθόλου το δικό της ρυθμο ενώ το σκορ αντιθέτως θα μπορούσε να είχε διευρυνθεί και άλλο.

Στην 4η θέση με 20 βαθμούς πλέον ανέβηκε η Φέγενορντ στο -4 από την κορυφή. Η Τσβολε από την άλλη, πραγματοποιεί μια επιεικώς μέτρια πορεία βρισκόμενη στην 12η θέση με 7 βαθμούς.

Τέλος, η ομάδα που έχει την ταμπέλα του τρίτου ανταγωνιστή για φέτος, η Τβέντε επικράτησε εύκολα της Φορτούνα Σιταρντ με 0-3. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας από το πρώτο κιόλας λεπτό με αποτελέσματα ο Ουγκαλντε να ανοίγει το σκορ στο πρώτο τέταρτο του αγώνα. Στην συνέχεια, ο Ριγκερ λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους έκανε το 0-2 ενώ τέλος, στο 88' ο Φαν Φολβσβινκελ έγραψε το τελικό 0-3 για τα "άλογα".

Έτσι, με 21 βαθμούς η Τβέντε παρέμεινε στην τρίτη θέση ενώ η Φορτούνα του βασικού και φέτος Σιόβα, κατέβηκε στην 9η θέση με 9 βαθμούς, ξεφεύγοντας από την θέση των playoff.