ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Λάζαρος Γκουγιάννος

18 January, 2024 - 10:29

Categories: 

Συνεχίζει το βιολί της και στο κύπελλο η Αϊντχόφεν, ευκολες προκρίσεις για Ναιμεγκεν και Φορτούνα Σιταρντ

Ένας θεσμός που μας έχει προσφέρει αρκετές εκπλήξεις τα τελευταία χρόνια, με πιο πρόσφατο τον αποκλεισμό του Άγιαξ από την ομάδα β κατηγορίας ερασιτεχνικου, Χέρκουλες, είναι το κύπελλο Ολλανδίας και χθες ολοκληρώθηκε η φάση των 32 για την Αϊντχόφεν που δεν είχε αγωνιστεί, ενώ Ναιμεγκεν και Φορτούνα Σιταρντ πήραν το εισιτήριο για τους "8".

Ξεκινάμε με το παιχνίδι στο Philips Stadion, εκεί που η γηπεδούχος Αϊντχόφεν κέρδισε εύκολα την Τβεντε με 3-1 μετρώντας έτσι, μόνο νίκες σε παιχνίδια εντός της Ολλανδίας. Ο Φερτεσεν στο 19' αξιοποίησε την ασίστ του Ντε Γιονγκ για το 1-0, ενώ ο δεύτερος έκανε το 2-0 στο 55'. Έξι λεπτά μετά, ο Μπακαγιοκο με ένα υπέροχο σουτ έκανε το 3-0 και το μόνο που κατάφερε να πετύχει η Τβέντε ήταν να μειώσει με τον Ουγκαλντε στο 68'.

Επόμενος αντίπαλος της Αϊντχόφεν θα είναι η Φέγενορντ, με την Τβέντε να επικεντρώνεται πλέον αποκλειστικά στο πρωτάθλημα και στην μάχη της τετράδας.

Στο Gofferstadion, η Ναιμεγκεν βρήκε μία Γκοου Αχεντ Ιγκλς σε κακή ημέρα και πήρε την πρόκριση επί κρατώντας με 2-1. Ο Ογκαβα στο 35' άνοιξε το σκορ και ο Φαν Φερμεσκερκεν, κόντρα στην ροή του αγώνα έκανε το 2-0 στο 72'. Η φιλοξενούμενη ομάδα βγήκε μπροστά αναζητώντας δύο τέρματα αλλά, πέτυχε μόνο το ένα χάρη στο αυτογκολ του Ροφς στο 88'. 

Έβδομο παιχνίδι χωρίς ήττα για την Ναιμεγκεν η οποία πέρα από το κυνήγι της οχταδας, περιμένει και τον αντίπαλο της στην κλήρωση για τους 8. Σε αυτό το κυνήγι επικεντρώνεται η Γκοου Αχεντ Ιγκλς με μονάχα στόχο μια θέση στα πλέι-οφ.

Τέλος, η Φορτούνα Σιταρντ κατάφερε και πήρε το διπλό στην έδρα της Αλμερε Σίτυ, κερδίζοντας με 1-2. Το πρώτο ημίχρονο ήταν δύσκολο για τους γηπεδούχους οι οποίου δέχτηκαν δύο τέρματα, με πρωταγωνιστή αμφότερα τον Σιερχους στο 25' και 42'. Αντιθέτως, στο δεύτερο ημίχρονο η Αλμερε Σίτυ ήταν καλύτερη αλλά το γκολ μείωσης που βρήκε στο 90+2' με τον Χάνσεν, δεν έδωσε πολλά περιθώρια πρόκρισης.

Έτσι, η Φορτούνα αναμένει τον αντίπαλο της στους 8, σε αντίθεση με την Αλμερε Σίτυ η οποία, μετά τα θετικά της αποτελέσματα στο πρωτάθλημα έχει απομακρυνθεί από την ζώνη του υποβιβασμού και στοχεύει να μείνει εκεί.