ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Λάζαρος Γκουγιάννος

21 February, 2023 - 00:19

Categories: 

Συνεχίζεται η τρικυμία για την Βαλένθια, ηττήθηκε και από την Χετάφε

Η χρονιά για την Βαλένθια πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο καθώς στον τελευταίο αγώνα της 22ης αγωνιστικής για την La Liga, ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χετάφε με 1-0. 

Ο αγώνας ηταν ιδιαίτερα σημαντικός και για τις δύο ομάδες οι οποίες βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Έτσι, η Χετάφε βρισκόμενη σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από την αντίπαλο και με την βοήθεια του κόσμου της μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και σε γενικές γραμμές απείλησε περισσότερο από την Βαλένθια για να ανοίξει το σκορ, πράγμα βέβαια που δεν επιτεύχθηκε στο πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Βαλένθια σταθεροποίησε το ρυθμό του αγώνα και κράτησε την μπάλα στα πόδια της αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει σημαντικά την εστία του Σορια. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης ήρθε κόντρα στην ροή του παιχνιδιού καθώς ο Αλντερετ μετά από εκτέλεση κόρνερ, έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και από κοντινή απόσταση ο Μαγιοραλ άνοιξε το σκορ για την Χετάφε στο 82'. Η Βαλένθια δεν μπόρεσε από εκείνο το σημείο να συνεχίσει το ρυθμό που είχε καθόλη την διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου και να διεκδικήσει κάτι από τον αγώνα, ενώ ταυτόχρονα τα χρονικά περιθώρια ήταν περιορισμένα. Έτσι το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος, δίνοντας τρεις πολύτιμους βαθμούς στην Χετάφε.

3 βαθμούς - χρυσάφι για την Χετάφε καθώς ανέβηκε στην 16η θέση με 22 βαθμούς και ξέφυγε προσωρινά από τις θέσεις που οδηγούν στην δεύτερη κατηγορία. Αντίθετα, τρικυμία δίχως τελειωμό μοιάζει η φετινή χρονιά για την Βαλένθια καθώς για 4η σερί σεζόν δεν πείθει με τις εμφανίσεις της αλλά φέτος φαίνονται τα πράγματα να είναι χειρότερα από ποτέ διότι βρίσκεται στην προ τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με 20 βαθμούς. Ενδιαφέρον στατιστικό είναι το γεγονός ότι την τελευταία φορά που η Βαλένθια βρισκόταν σε αυτή την θέση ήταν την σεζόν 1985-1986 κατά την οποία υποβιβάστηκε για πρώτη και τελευταία φορά από την πρώτη κατηγορία. Αυτό το γεγονός δείχνει ότι αν δεν βελτιωθεί η αγωνιστική της εικόνα, είναι πολύ πιθανόν η ιστορία να επαναληφθεί.