ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Παναγιώτης Αναστόπουλος

24 February, 2023 - 02:40

Categories: 

Συνεχίζουν να «παλεύουν» για την 8αδα οι Μακάμπι και Παρτιζάν - Πρώτη, ίσως και προσωρινά, η Ρεάλ Μαδρίτης!

Πέραν του Παναθηναϊκού σήμερα, δράση στην Ευρωλίγκα υπήρξε και σε άλλες χώρες, με τις Μακάμπι Τελ-Αβίβ και Φενέρμπαχτσε να νικούν με δυσκολία τις Μπάγερν Μονάχου και Παρτιζάν αντίστοιχα, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης μετέτρεψε σε παράσταση για ένα... ρόλο τον αγώνα με τη Ζαλγκίρις στο «Wiznik Center». Πιο συγκεκριμένα:

• Μακάμπι Τελ-Αβίβ - Μπάγερν Μονάχου 90-82

Την επιστροφή του στις νίκες κατάφερε να πραγματοποιήσει σήμερα το σύνολο του Όντεντ Κάττας, επικρατώντας με ανατροπή της Μπάγερν στην τελευταία περίοδο. 

Οι Βαυαροί είχαν πάει στο Ισραήλ άριστα διαβασμένοι, ήξεραν όλες τις αδυναμίες των γηπεδούχων, χτύπησαν πάνω σε αυτές (δε φημίζεται και για την καλύτερη περιφερειακή της άμυνα η Μακάμπι) και με ηγέτη τους τον Γουόλντεν (19 πόντοι και 4 ασίστ) είχαν το προβάδισμα στο σκορ για κάτι παραπάνω από μισή ώρα. 

Ωστόσο, στην τελευταία περίοδο πήρε το «όπλο» του ο Λορέντζο Μπράουν (27 πόντους, με τους 12 να έρχονται σε αυτό το χρονικό διάστημα) και έφερε... τούμπα τον αγώνα. Με επιμέρους σκορ 29-15 και με μια Μπάγερν Μονάχου να τα έχει χαμένα στο παρκέ, οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να πάρουν το «ροζ» φύλλο αγώνος και παράλληλα μια μεγάλη «ανάσα» ενόψει της μάχης για την 8αδα. Αυτό το αναφέρουμε διότι η εν λόγω επικράτηση στέλνει τη Μακάμπι στο 13-12 και στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με... τριπλή ισοβαθμία. Αντιθέτως, οι Γερμανοί παραμένουν στα χαμηλά και με ρεκόρ 9-16 (15η θέση) αποχαιρετούν σιγά-σιγά τις όποιες ελπίδες είχαν για ένα πλασάρισμα στις θέσεις των Play-off. 

Να σημειωθεί ότι μαζί με τον Μπράουν, εξαιρετική εμφάνιση έκαναν και οι Μπόλντγουιν - Κόλσον (15 πόντους έκαστος), ενώ για την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι, πέραν του Γουόλντεν, ξεχώρισαν οι Ομπστ (14 πόντοι), Γκιφάι (11 πόντοι) και Ουίνστον (10 πόντοι).

• Ρεάλ Μαδρίτης - Ζαλγκίρις Κάουνας 96-69

Αν και οι Λιθουανοί ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί στο πρώτο δεκάλεπτο, εν συνεχεία αποσυντονίστηκαν τελείως και παραδόθηκαν στην ποιοτική ανωτερότητα των Μαδριλένων, η οποία γίνεται εμφανέστατη ειδικά εντός έδρας.

Η Ζαλγκίρις έβγαλε πολλή ενέργεια στην αρχική περίοδο, ήταν ιδιαίτερα εύστοχη μέσα και έξω από τα 6.75 και κατόρθωσε να αιφνιδιάσει τη «Βασίλισσα». Έτσι, προηγούμενο με 22-24, το σύνολο του Κάζις Μασκβίτις έμοιαζε ικανό να κυνηγήσει ως το τέλος το διπλό. 

Παρά ταύτα, από το δεύτερο δεκάλεπτο και έπειτα άρχισε ο κατήφορος, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να βρίσκει ρυθμό και κανείς να μη μπορεί να τη σταματήσει. Με τρομερές συνεργασίες (5 οι διψήφιοι για τους Ισπανούς) και με σκληρή ανασταλτική λειτουργία, οι γηπεδούχοι δεν επέτρεψαν ποτέ ξανά στη Ζαλγκίρις να ανασάνει και τη διέλυσαν ολοσχερώς. 

Το αστείρευτο επιθετικό ταλέντο της 10 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης έστειλε το σκορ σε πολύ υψηλά νούμερα, τα οποία δε μπορούσε να ακολουθήσει ο σύλλογος του Κάουνας. Τελικό σκορ 96-69, με τον Μούσα να είναι για ακόμα ένα παιχνίδι ο κορυφαίος της ομάδας του Τσους Ματέο (17 πόντοι) και τους Ταβάρες (16 πόντοι), Ντεκ (12 πόντοι), Ουίλιαμς-Γκοςς (12 πόντοι) και Πουαριέ (11 πόντοι) να είναι άξιοι συμπαραστάτες του. Από την άλλη πλευρά, ο μοναδικός διασωθέντας από το σημερινό «ναυάγιο» της Ζαλγκίρις είναι ο Μπραζντέκις με 16 πόντους. 

Έτσι, τώρα η Ρεάλ ανεβαίνει, έστω και προσωρινά, στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 17-7, περιμένοντας να δει τι θα κάνει ο Ολυμπιακός αύριο στη Βαλένθια. Αντιθέτως, η Ζαλγκίρις παραμένει σε τροχιά 8αδας, έχοντας ρεκόρ 13-12 και τριπλή ισοβαθμία με τις Μακάμπι Τελ-Αβίβ και Παρτιζάν (οι Λιθουανοί υπολείπονται στα μεταξύ τους ματς και είναι τη δεδομένη χρονική στιγμή 10οι).

• Παρτιζάν - Φενέρμπαχτσε 94-97

Σε μία κατάμεστη «Stark Arena», η αρμάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς προέβαλε σθεναρή αντίσταση απέναντι στη Φενέρ, όμως η κλάση του Γκούντουριτς ήταν ικανή να κρίνει το νικητή. 

Οι δύο ομάδες πήγαιναν πραγματικά χεράκι-χεράκι στο σκορ σε όλο το ματς, με τους Τούρκους να παίρνουν μόνο ένα προβάδισμα της τάξεως των 10 πόντων στο δεύτερο δεκάλεπτο (27-37), αλλά τους γηπεδούχους να το καλύπτουν άμεσα. 

Με το σκορ στην τρίτη περίοδο να είναι 69-68 υπέρ των «ασπρόμαυρων», το τελευταίο δεκάλεπτο προμηνυόταν κάτι παραπάνω από συναρπαστικό. Στα μέσα του, λοιπόν, ένα τρίποντο του Πάντερ έβαλε την ομάδα του σε θέση ισχύος με 78-75. Ωστόσο, τρία συνεχόμενα σουτ από την περιφέρεια για τη Φενέρμπαχτσε (Γκούντουριτς, Ουίλμπεκιν και Πιέρ οι... δράστες) έδωσαν το προβάδισμα στο σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη, με ένα χάντικαπ 7 πόντων εξίμιση λεπτά πριν την κόρνα. Από εκεί και έπειτα, παρά το γεγονός πως οι Σέρβοι πλησίαζαν επικίνδυνα με κάποια συναπτά καλάθια, δεν κατάφεραν ποτέ στην πραγματικότητα να απειλήσουν σοβαρά τους «γαλαζοκίτρινους», οι οποίοι διαχειρίστηκαν άψογα το πλεονέκτημα τους. Έτσι, το ματς έληξε στο 94-97, με τον Κέβιν Πάντερ να είναι ο απόλυτος ηγέτης για την Παρτιζάν (25 πόντοι) και τους Έξουμ (17 πόντοι), Λεσσόρτ (15 πόντοι και 11 ριμπάουντ) και Μαντάρ (15 πόντοι) να βάζουν το... λιθαράκι τους. Στην αντίπερα όχθη, κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Γκούντουριτς με 25 πόντους, ενώ οι Πιέρ, Ουίλμπεκιν και Μότλεϊ σταμάτησαν στους 21, 15 και 14 πόντους αντίστοιχα. 

Με αυτή της την ήττα, η ομάδα του «Ζοτς» μένει στην 8η θέση και στο ρεκόρ 13-12, ισοβαθμώντας με τις Μακάμπι και Ζαλγκίρις. Από την άλλη, η Φενέρ πατάει 4αδα (15-9) και ευελπιστεί σε ήττα αύριο της Μπαρτσελόνα από τη Μονακό στην Καταλονία. 

Διοργάνωση: