ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Παναγιώτης Αναστόπουλος

21 September, 2023 - 05:33

Σωτήρας Μπέλλιγχαμ για τη Ρεάλ - Τα κατάφερε η Νάπολι στη Μπράγκα!

Η δεύτερη ημέρα της 1ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ έλαβε τέλος, με το θέαμα να είναι για ακόμα μία φορά συναρπαστικό. Βέβαια, στον τρίτο όμιλο τα πράγματα κύλησαν ομαλά, με τα φαβορί να παίρνουν τη νίκη. Ωστόσο, τόσο η Ρεάλ Μαδρίτης όσο και η Νάπολι, μέχρι να φτάσουν στο τρίποντο, πέρασαν μέσα από... συμπλιγάδες πέτρες απέναντι σε Ουνιόν Βερολίνου και Μπράγκα αντίστοιχα, οι οποίες αποδείχθηκαν σκληρά καρύδια. Πιο συγκεκριμένα:

 

• Ρεάλ Μαδρίτης - Ουνιόν Βερολίνου 1-0

Την έκπληξη της βραδιάς πήγε να κάνει μέσα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου η γερμανική Ουνιόν Βερολίνου. Οι παίκτες του Ουρς Φίσερ, που εκπροσώπησαν για πρώτη φορά το σύλλογο σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, παρουσίασαν ένα άκρως ικανοποιητικό πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο, υπηρετώντας άριστα το πλάνο του προπονητή τους. Αν και δέχθηκαν αρκετές φάσεις, όπως ήταν φυσιολογικό, τόσο ο τερματοφύλακας, Φρεντερίκ Ρενόφ, όσο και η αμυντική του γραμμή, αντιμετώπισαν πολύ σωστά τον κίνδυνο. Ωστόσο, στο τέλος η κλάση των Μαδριλένων μίλησε...

Όσον αφορά τον αγώνα, από την αρχή οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του ρυθμού και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Έχοντας σε πολύ θετική ημέρα τους Μπέλλιγχαμ και Μόντριτς, η δημιουργία επικίνδυνων στιγμών προς την εστία της Ουνιόν Βερολίνου ήταν ένα φαινόμενο αρκετά συχνό σε αυτά τα πρώτα 45 λεπτά. Παρ' όλα αυτά, ο Ρενόφ και η ανασταλτική τριάδα μπροστά του κατάφεραν να αποκρούσουν τις γεμάτες προϋποθέσεις απειλές των Μερένχες. Έτσι, το ημίχρονο έκλεισε στο 0-0.

Στην επανάληψη, η Ρεάλ Μαδρίτης ανέβασε ακόμα παραπάνω την πίεση και την ταχύτητα στο παιχνίδι της. Όμως, το γκολ δεν ερχόταν. Μάλιστα, με την είσοδο του Κρος και του Βαλβέρδε στο γήπεδο λίγο πριν το 70', το σύνολο του Κάρλο Αντσελότι προσπάθησε να γίνει ακόμα πιο επιθετικό. Ωστόσο, λογάριαζε στην πολύ καλά έτοιμη άμυνα της Ουνιόν. Είχαμε φτάσει πλέον στις καθυστερήσεις και το άγχος στο στρατόπεδο της Βασίλισσας είχε χτυπήσει... κόκκινο. Σε εκείνο το σημείο, η Ρεάλ βρισκόταν στην περιοχή των Γερμανών πιο συχνά από ποτέ έτσι ώστε να βρει το πολυπόθητο γκολ που θα της χάριζε τη νίκη. Και αυτό ήρθε στο 90'+4. Αναλυτικότερα, μετά από σουτ του Μπραχίμ Ντίαζ, που είχε μπει ως αλλαγή στο 80', η μπάλα κόντραρε στα σώματα. Από τις καραμπόλες ευνοήθηκε ο Μπέλλιγχαμ, ο οποίος προ κενής εστίας άνοιξε το σκορ για τη Ρεάλ. Τελικό σκορ 1-0 και ανακούφιση για τους Μαδριλένους. Αντιθέτως, γλυκόπικρη η γεύση που μένει στους πρωτευουσιάνους, καθώς ναι μεν αντιστάθηκαν ηρωικά απέναντι σε μία από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές δυνάμεις, ωστόσο έχασαν τον πολύτιμο έναν πόντο για... δευτερόλεπτα. 

 

• Μπράγκα - Νάπολι 1-2

Πρεμιέρα στο Τσάμπιονς Λιγκ και στην Πορτογαλία, όπου η Μπράγκα του Αρτούρ Ζόρζες διασταύρωσε τα ξίφη της με την πρωταθλήτρια Ιταλίας, Νάπολι. Και εκεί ο αγώνας αν και έδειχνε πως οδεύει προς την ισοπαλία, ένα ατυχές γεγονός έδωσε το διπλό στους φιλοξενούμενους.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να παλεύουν αξιόμαχα μέσα στον αγωνιστικό χώρο για το ποια θα πάρει το προβάδισμα. Ο ρυθμός ήταν γρήγορος και ανοιχτός, γεγονός το οποίο εννοούσε αμφότερες να βγουν στο χώρο και να φτιάξουν ευκαιρίες και κλασικές στιγμές. Αυτό συνέβη ουκ ολίγες φορές, με τη Νάπολι όμως να έχει τη σημαντικότερο. Πιο συγκεκριμένα, μετά από λανθασμένο γύρισμα του Φόντε προς τα πίσω, ο Οσιμέν εκμεταλλεύτηκε τις περιστάσεις και βγήκε σε κατάσταση τετ-α-τετ. Ωστόσο, όταν έφτασε η ώρα να εκτελέσει, νικήθηκε από τον Ματέους, ο οποίος έκανε κρίσιμη επέμβαση. Όσο περνούσε η ώρα, τα πράγματα έμοιαζαν να κυλούν προς την κατεύθυνση της λευκής ισοπαλίας στα αρχικά 45 λεπτά. Όμως, οι Ιταλοί δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Ντι Λορέντζο με ένα δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στο πάνω μέρος της εστίας της Μπράγκα και άνοιξε το σκορ. Έτσι, έστειλε τη Νάπολι στα αποδυτήρια προηγούμενη με 0-1, με ένα τέρμα που επετεύχθη σε ένα πολύ κομβικό χρονικό σημείο. 

Με το σφύριγμα του δευτέρου μέρους, βέβαια, η Μπράγκα μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένη να φέρει τα δεδομένα σε ισορροπία. Έβαλε τη μπάλα κάτω και επιχείρησε να μπει με καλύτερες αξιώσεις στην περιοχή του Μερέτ. Οι φάσεις που δημιούργησε όμως δεν έφεραν την ανασταλτική λειτουργία των φιλοξενούμενων σε δύσκολη θέση. Η ώρα περνούσε και σταδιακά ο Ζόρζες έκανε και κάποιες αλλαγές, με σκοπό να φέρει το ρυθμό και το μομέντουμ του αγώνα ακόμα πιο κοντά στην ομάδα του. Και μετά το 80ο λεπτό, κατόρθωσε να το πετύχει. Η ομάδα του πήρε ώθηση και με την προσθήκη του Ζαλαζάρ κυρίως έφτασε και στο γκολ. Πιο συγκεκριμένα, ο νεοεισελθόντας Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός, σε μία από τις πρώτες του ενέργειες στο ματς, έβγαλε τη σέντρα και ο Μπρούμα με κεφαλιά στο 84' πραγματοποίησε το 1-1. Ο Πορτογάλος εξτρέμ, μετά το γκολ της πρόκρισης στους ομίλους μέσα στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό, πέτυχε τέρμα και στην 1η αγωνιστική απέναντι στη Νάπολι. Ωστόσο, η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε για πολύ. Αυτό διότι ένα αυτογκόλ του Νιακατέ τρία λεπτά αργότερα έφερε θλίψη και σοκ στο γήπεδο της Μπράγκα. Ο σέντερ μπακ από το Μάλι έστειλε τη μπάλα άθελά του στα δίχτυα της ομάδας του, με αποτέλεσμα η Νάπολι να πάρει ανέλπιστα ένα σημαντικό τρίποντο στη μάχη της πρόκρισης στους 16 της διοργάνωσης. Τελικό σκορ 1-2 και οι Ναπολιτανοί ήταν αυτοί που πανηγύρισαν στο τέλος της βραδιάς. 

- Η βαθμολογία

Νάπολι 3

Ρεάλ Μαδρίτης 3

Ουνιόν Βερολίνου 0

Μπράγκα 0

 

- Επόμενη αγωνιστική 

Ουνιόν Βερολίνου - Μπράγκα 

Νάπολι - Ρεάλ Μαδρίτης