ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Στουρνάρας

15 May, 2023 - 02:19

Categories: 

Τα τηλεοπτικά "ορφανά" ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τα γενέθλια για το Κανάλι Ένα 90.4 και η τηλεθέαση της Eurovision!

Σιγά σιγά ολοκληρώνεται η ποδοσφαιρική σεζόν στην Ευρώπη, ωστόσο, παράλληλα ανοίγει το "τηλεοπτικό μέτωπο" ενόψει της επόμενης σεζόν,

NOVA και Cosmote TV, κυρίως, αλλά και κάποια άλλα κανάλια OPEN, Action 24 κλπ), θα μονομαχήσουν για να διατηρήσουν η να προσθέσουν στην φαρέτρα τους τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα,

Αναλυτικά την επόμενη σεζόν η NOVA θα μεταδίδει τους αγώνες της Premier League (έχει τα δικαιώματα έως τον Ιούνιο του 2027), Primera και Secunda Division (έχει τα δικαιώματα μέχρι την σεζόν 2025-2026), Bundesliga και Zweite Liga (έχει τα δικαιώματα μέχρι την σεζόν 2024-2025), το Super Cup Γερμανίας (μέχρι και το 2024), το Copa Italia και την Serie B (έχει τα δικαιώματα και για το 2023-2024), Ligue 1 (έχει τα δικαιώματα και για την σεζόν 2023-2024).

Από την πλευρά της, η Cosmote TV θα δείχνει και την επόμενη σεζόν τους αγώνες του Campionato και για το κύπελλο Ισπανίας, ενώ από εκεί και πέρα, θα διεκδικήσει μαζί με την NOVA και τους άλλους σταθμούς που μπορεί να εμπλακούν, τις παρακάτω διοργανώσεις που μέχχρι φέτος τις βλέπαμε στην χώρα μας, ωστόσο από το καλοκαίρι θα είναι τηλεοπτικά "ορφανές": Πρωτάθλημα και κύπελλο Πορτογαλίας, πρωτάθλημα, Super Cup και κύπελλο Βελγίου, πρωτάθλημα και κύπελλο Ολλανδίας, πρωτάθλημα, κύπελλο και Λιγκ Καπ Σκωτίας, Championship Αγγλίας, κύπελλο και Super Cup Γαλλίας, Super Cup Ιταλίας. 

Σίγουρα, δεν αποκλείεται να δούμε στους δέκτες μας και κάποια άλλα πρωταθλήματα που φέτος δεν είχαν τηλεοπτική "στέγη" στην χώρα μας, όπως το πρωτάθλημα Τουρκίας ΚΛΠ.

Το Κανάλι Ένα 90,4 συμπλήρωσε 36 χρόνια στον «αέρα»…και γιόρτασε στις νέες του εγκαταστάσεις

Διπλή γιορτή για το ιστορικό Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά «Κανάλι Ένα 90,4», το οποίο συμπλήρωσε σήμερα (13.5.23) 36 χρόνια στον «αέρα» και παράλληλα εγκαινίασε τις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του!Με αφορμή αυτό, η αίθουσα εκδηλώσεων, τα γραφεία και τα studios του Καναλιού Ένα στην οδό Σκουζέ, γέμισαν από πλήθος καλεσμένων που ήθελαν να μοιραστούν τη χαρά της Διοίκησης και των εργαζομένων του σταθμού.

Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης ήταν η βράβευση του κορυφαίου συνθέτη και μαέστρου Γιώργου Κατσαρού από τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη.Την ίδια ώρα, ο Γ.Γ του Συνδέσμου Βετεράνων του Ολυμπιακού Γιάννης Γλύκας απένειμε ειδικό βραβείο στο Κανάλι Ένα 90,4 το οποίο παρέλαβε ο Πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ, Αλέξανδρος Τζεφεράκος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη διοίκηση του σταθμού να σβήνει τα 36 κεράκια στην καθιερωμένη τούρτα γενεθλίων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, οι υποψήφιοι βουλευτές Κώστας Κατσαφάδος, Θοδωρής Δρίτσας, Διαμάντω Μανωλάκου, Γιάννης Μελάς και Νόνη Δούνια, ο πρώην Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, οι Αντιδήμαρχοι Πειραιά Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου, Κυριακή Μπουρδάκου, Χαραλαμπία Ζηλάκου, Δημήτρης Καρύδης, Τάσος Μαρκαριάν, Παναγιώτης Ρέππας, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Θεόδωρος Καπράλος, η Πρόεδρος του ΣΕΦ Χριστίνα Τσιλιγκίρη, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Βετεράνων Ολυμπιακού Γιάννης Γλύκας, ο Πρόεδρος της ομάδας Βόλεϊ του Εθνικού Σπύρος Κουτούβαλης, ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, οι ηθοποιός Ειρήνη Μπαλτά, οι τραγουδιστές Σοφία Αρβανίτη, Τερέζα, Γιάννης Πετρόπουλος, Γιάννης Νικολάου κ.α.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα είναι μια ευχάριστη ημέρα για την πόλη μας, καθώς το «Κανάλι Ένα» συμπληρώνει 36 χρόνια παρουσίας στα ερτζιανά και χαίρομαι που όλοι οι εκπρόσωποι της πόλης είμαστε εδώ, δείχνοντας την αγάπη μας για το ιστορικό ραδιόφωνο του Πειραιά.

Παράλληλα εγκαινιάζουμε τις νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις του Καναλιού Ένα. Μια κτιριακή αλλαγή η οποία σηματοδοτεί μια νέα αρχή για τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά και κρίθηκε απαραίτητη, προκειμένου να δουλεύουν οι εργαζόμενοι σε ένα ανθρώπινο, φιλόξενο και μοντέρνο περιβάλλον.

Ως δημοτική αρχή δώσαμε αγώνα σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη χώρα προκειμένου να κρατήσουμε το δημοτικό μας ραδιόφωνο ανοιχτό, να μην χάσει κανένας εργαζόμενος τη δουλειά του και να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας. Κύριο μέλημά μας να αναβαθμίσουμε το Κανάλι Ένα ακόμη περισσότερο και αυτό σε ένα μεγάλο βαθμό έχει επιτευχθεί.

Θα ήθελα να συγχαρώ τον Πρόεδρο κ. Τζεφεράκο, τον κ. Σειρηνίδη, τους δημοσιογράφους, τους ηχολήπτες, τους παραγωγούς και όλους όσοι συμβάλλουν προκειμένου το δημοτικό μας ραδιόφωνο να είναι αντάξιο της ιστορίας του και να συνεχίσει να επιτελεί τον ρόλο του, ως ένα μέσο ενημέρωσης ανοικτό στην τοπική κοινωνία του Πειραιά, με πολυφωνία, πλουραλισμό και αντικειμενική ενημέρωση. Χρόνια πολλά στο «Κανάλι Ένα».

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο Πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ, Αλέξανδρος Τζεφεράκος, αφού στάθηκε στα ιστορικά γεγονότα αναφορικά με τη δημιουργία του ιστορικού ραδιοφώνου, τόνισε μεταξύ άλλων: «Τότε ήταν 90,6, σήμερα είναι 90,4. Από τότε πέρασε από προβλήματα, είχε τα πάνω του, είχε τα κάτω του. Βελτιώθηκε, αντιμετώπισε την ιδιωτική πρωτοβουλία, γιατί το δημοτικό ραδιόφωνο δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές , όπως κάνει ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Εμείς είμαστε δημοτικό ραδιόφωνο, όλοι οι δήμαρχοι βάλανε πλάτη, ο Γιάννης ο Μώραλης χωρίς να το σκεφτεί καθόλου είπε στο πρώτο συμβούλιο ότι δεν κλείνουμε το Κανάλι Ένα γιατί είναι ιστορία για τον Πειραιά. Άμα το κλείναμε θα ήταν έγκλημα. Το κρατήσαμε και πλέον θέλουμε να το κάνουμε το ραδιόφωνο που θα είναι μέσα στα 5 κουμπιά που θα πατάει ο καθένας στο σπίτι του και στο αυτοκίνητό του για να το ακούει. Το ραδιόφωνο είναι οι άνθρωποί του και οφείλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζομένους και τα μέλη του ΔΣ. Δεν είμαστε ψηλά, αλλά έχουμε ανεβάσει την ακροαματικότητά μας 500 φορές και συνεχίζουμε να ανεβαίνουμε και πετύχαμε μέσα σε 4 μήνες όσες διαφημίσεις και χορηγίες είχαμε πάρει όλη την προηγούμενη δεκαετία. Το ραδιόφωνο δίνει βήμα να προβληθούν τα προβλήματα και να αντιμετωπιστούν. Είχαμε απόλυτα τη στήριξη του δημάρχου, πρέπει να μας στηρίξει και η περιφέρεια. Ευχαριστούμε όλους που μας στηρίξατε».

Η Δίκη στο OPEN

Το μακροβιότερο talk show, τη Δευτέρα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του OPEN. Η αθλητική εκπομπή των μεγάλων αποκαλύψεων δίνει πάλι τον τόνο για να μη μείνει τίποτε στο σκοτάδι: 

ΑΝΑΛΥΣΗ: Το φινάλε των play off στον σκληρότερο ανταγωνισμό της εικοσιπενταετίας - Σχολιάζουν ο πρωταθλητής Ευρώπης Γιούρκας Σεϊταρίδης, ο προπονητής Γιώργος Κούτσης και ο δημοσιογράφος Γιώργος Μπούζος. 

ΘΕΜΑ: Η επιστροφή της ελληνικής σφυρίχτρας - Στο studio ο σύμβουλος της Ένωσης Διαιτητών Γιώργος Σπανέας.  

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τι κρύβει η μεγάλη περιπέτεια του τελικού του κυπέλλου - Αναλύουν ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Πιερίας Γιάννης Αμοιρίδης και η δημοσιογράφος Μαίρη Μπενέα.  

Tα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη!

-Έξι ημέρες πριν τις εκλογές ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ανοίγει τα τελευταία του χαρτιά στους «Πρωταγωνιστές».Τι απαντά στους νέους των Τεμπών και των Πανεπιστημίων;Τι μήνυμα στέλνει στους αναποφάσιστους και με ποιους σχεδιάζει να κυβερνήσει;«Πρωταγωνιστές» με τον Σταύρο Θεοδωράκη. Δευτέρα 15 Μαΐου στις 22:50...

-Μια ενδιαφέρουσα έρευνα για την ελευθερία και τα όρια στην Τέχνη, καθώς και για την άνοια, που θεωρείται η ασθένεια του 21ου αιώνα παρουσιάζει η εκπομπή «Φάσμα», που θα μεταδοθεί από το ΕΡΤNEWS, τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2023, στις 23:00. Η Κατερίνα Αντωνοπούλου συναντά ειδικούς αλλά και οικογένειες ασθενών, ενώ με τη Άννα Διαμαντοπούλου μιλούν, με ευρωπαϊκά παραδείγματα, για τη στήριξη της τρίτης ηλικίας, αφού οι ασθενείς θα τριπλασιαστούν. Η εκπομπή μεταδίδεται κάθε δεύτερη Δευτέρα από το ΕΡΤNEWS στις 23:00 και στις 23:45 από την ΕΡΤ1...

-Στην ανανέωση 77 συμβάσεων στη Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης προχώρησε ομόφωνα το ΔΣ της ΕΡΤ, μέχρι το τέλος του χρόνου...

-Η EBU απέρριψε το αίτημα του προέδρου της Ουκρανίας Ζελένσκι να απευθυνθεί στο κοινό του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision...

- O μεγάλος τελικός της Eurovision 2023 σημείωσε μέσο όρο 35,2%, με τα ποσοστά να ανεβαίνουν στο 48,9% στο μισάωρο (01:30 – 02:00). Όσον αφορά το δυναμικό κοινό, ο μέσος όρος του τελικού της Eurovision 2023 ήταν 36,8%, με το υψηλότερο ποσοστό (46,5%) να καταγράφεται στο ίδιο μισάωρο (01:30 – 02:00)...

-Καλό βράδυ και εις αύριο τα σπουδαία!

Κ. Στουρνάρας

kostourn@yahoo.com