ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Σπύρος Παράσχης

7 November, 2023 - 00:24

Categories: 

Τζάκσον και Τσέλσι λύγισαν την Τότεναμ στο τρελό Λονδρέζικο ντέρμπι!

 

Για τους ουδέτερους ήταν απολαυστικό, για τους φίλους των δύο ομάδων αγωνιώδες!

Σε ένα ματς... ακατάλληλο για καρδιακούς, η Τσέλσι γύρισε το εις βάρος της 1-0 και συνέτριψε την αποδεκατισμένη Τότεναμ με το θριαμβευτικό 1-4 στο Ντέρμπι του Λονδίνου.

 

• Το πρώτο ημίχρονο τα είχε - κυριολεκτικά - ολα!

Τα «Σπιρούνια» ξεκίνησαν εκπληκτικά το παιχνίδι και «κατάπιαν» την Τσέλσι στο πρώτο τέταρτο, με το γκολ να μην αργεί να έρθει.

Μόλις στο 6', ο Κουλουσέφσκι βρέθηκε με χώρο στο αμυντικό τρίτο των «Μπλε», έκανε το σουτ και η μπάλα του έκανε το... χατήρι, βρήκε στον Κόλγουιλ και κατέληξε στα δίχτυα του Σάντσες. Οι γηπεδούχοι έβαλαν ξανά την μπάλα στα δίχτυα στο 15', αλλά το γκολ του Σον ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Αυτό που ακολούθησε μπορεί να περιγραφεί με μία μόνο λέξη: χάος! Στο 18', ο Ουντόγκι γλύτωσε από την κόκκινη κάρτα για ένα επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Στέρλινγκ, ο όποιος, τρία λεπτά μετά, είχε ένα ακυρωθέν γκολ για χέρι στην περιοχή.

Η πιο τρελή φάση, όμως, έγινε στο 33'! Στέρλινγκ και Φερνάντες βρέθηκαν στο έδαφος, η μπάλα έφτασε στον Καϊσέντο, ο οποίος με μια «βολίδα» την έστειλε στα δίχτυα του Βικάριο.

Ωστόσο, το VAR και ο ρέφερι ακύρωσαν το τέρμα για οφσάιντ πάνω στο Τζάκσον και έδωσαν πέναλτι, με τον Ρομέρο να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη για το σκληρό τάκλιν πάνω στον Φερνάντες! Στο 35' πια, ο Πάλμερ δεν λάθεψε και ισοφάρισε από την άσπρη βούλα σε 1-1.

Οι «πονοκέφαλοι» έγιναν ακόμη περισσότεροι για τον Ποστέκογλου πριν την ανάπαυλα, αφού οι Μάντισον και Βαν Ντε Βεν αποχώρησαν με τραυματισμούς στο 45+1'.

 

• Η Τσέλσι ήταν κυρίαρχη, αλλά η Τότεναμ της το έκανε δύσκολο!

Το δεύτερο ημίχρονο εκτυλίχθηκε όπως θα περίμενε κανείς, με την Τσέλσι να έχει την μπάλα και την Τότεναμ να περιμένει στο δικό της μισό.

Σαν να μην έφταναν τα υπόλοιπα, τα «Σπιρούνια» έμειναν με 9 παίκτες στο 55', όταν ο Ουντόγκι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για ένα τάκλιν πάνω στον Στέρλινγκ. Όμως, ο κίπερ Βικάριο τους κράτησε στο παιχνίδι με μερικές πολύ σημαντικές επεμβάσεις.

Η σθεναρή αντίσταση των γηπεδούχων τελικά έσπασε είκοσι λεπτά αργότερα. Στο 75', ο Τζέιμς έβγαλε τον Στέρλινγκ στην πλάτη της άμυνας και εκείνος έδωσε πάσα «πάρε-βάλε» στον Τζάκσον που ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Το δράμα δεν τελείωσε εκεί, αφού μόλις τρία λεπτά μετά ο Ντάιερ σκόραρε για την Τότεναμ, αλλά το VAR τον έβγαλε οφσάιντ. Παρά την υπερπροσπάθεια των γηπεδούχων, οι παίκτες του Ποτσετίνο «κλείδωσαν» το τρίποντο στο 90+4', με τον Τζάκσον να «εκτελεί» δις στις καθυστερήσεις (90+4' και 90+7'), για να γράφει με το χατ-τρικ του, το τελικό 1-4.

 

• Η βαθμολογία

Η νίκη θα βοηθήσει τόσο ψυχολογικά, όσο και βαθμολογικά την Τσέλσι, που ανέβηκε στην 10η θέση, έχοντας πλέον 15 βαθμούς. Η Τότεναμ, από την άλλη, ηττήθηκε για πρώτη φορά φέτος στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά παραμένει στο κυνήγι του τίτλου με 26 βαθμούς, έναν λιγότερο από την πρωτοπόρο Σίτι.