ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Στουρνάρας

16 May, 2022 - 02:18

Categories: 

Τηλεθεάσεις, πόσοι είδαν την Eurovision και ο Χ. Σωτηρακόπουλος πάει...NOVA!

Tην περασμένη εβδομάδα στον πίνακα μέτρησης τηλεθέασης της Nielsen, το Mega και ο ΣΚΑΪ ισοβάθμησαν στην κορυφή με 13,6%. Μικρή άνοδο είχε ο Alpha, στο 12,8%, με αποτέλεσμα να βρεθεί πάνω από τον ΑΝΤ1, που είχε 12,5%. Μικρή άνοδο σημείωσε και το Star, που έφτασε το 10%, ενώ το Open παρέμεινε στο 5,1% και το Μακεδονία TV στο 1,4%.

Η ΕΡΤ κινήθηκε χαμηλά, συγκεντρώνοντας συνολικά ποσοστό 8,9%, με την ΕΡΤ1 στο 5,5%, την ΕΡΤ2 στο 1,8% και την ΕΡΤ3 στο 1,6%. 

Σάρωσε η ΕΡΤ στην τηλεθέαση της Eurovision!

Ένα πολύ αγαπημένο θέαμα, το οποίο αντέχει στον χρόνο, παραμένει ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision που χάρισε στην ΕΡΤ πολύ υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Βοήθησε, βεβαίως, σ’ αυτό η πετυχημένη επιλογή τόσο του τραγουδιού, όσο και της Αμάντας Γεωργιάδη, που εκπροσώπησαν τη χώρας μας, όπως και ο εξαιρετικός σχολιασμός του διδύμου Μαρίας Κοζάκου και Γιώργου Καπουτζίδη.

Η συντριπτική πλειοψηφία των τηλεθεατών συντονίστηκε με τη Δημόσια Τηλεόραση για περισσότερες από τέσσερις ώρες και παρέμεινε στην ΕΡΤ έως τις πρώτες πρωινές ώρες όπου και ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία.

Τον διαγωνισμό παρακολούθησαν τουλάχιστον για ένα λεπτό περισσότεροι από 4.001.125 τηλεθεατές, ενώ τα ποσοστά τηλεθέασης ήταν υψηλότατα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, την πρώτη ώρα μετάδοσης της βραδιάς, το ποσοστό τηλεθέασης κυμάνθηκε στο 44,3%, τη δεύτερη στο 51,2%, την τρίτη στο 51,4%, ενώ κατά τη διάεκεια της ψηφοφορίας εκτινάχθηκε στο 65,7%. Μάλιστα, το τέταρτο από τις 01:45 έως τις 02:00 (ψηφοφορία του κοινού), η τηλεθέαση έφτασε σχεδόν το 70% (69,1)!

Όσο για την Αμάντα Γεωργιάδη και το «Die together» φάνηκε για μια ακόμα φορά πως είχε την υποστήριξη και την αγάπη του κόσμου, καθώς το διάστημα που ήταν στη σκηνή τη θαύμασαν περισσότεροι από 2.300.000 τηλεθεατές, με την τηλεθέαση να ξεπερνά το 55%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και ο διαγωνισμός παραμένει πρώτος στις επιλογές των γυναικών, εντούτοις και οι άντρες πάτησαν στο τηλεκοντρόλ τους την επιλογή της ΕΡΤ1.

Στο δυναμικό κοινό (18-54) στις γυναίκες, την πρώτη ώρα μετάδοσης η Eurovision είχε μέσο όρο τηλεθέασης 52,3%, ενώ κατά την ώρα της ψηφοφορίας και των αποτελεσμάτων εκτοξεύτηκε στο 70,5%. Αντίστοιχα στους άντρες κυμάνθηκε από 44,1% έως 61,2%.

Όπως ήταν φυσικό η Eurovision αύξησε συνολικά τα ποσοστά τηλεθέασης της ΕΡΤ τοποθετώντας την στην πρώτη θέση στον πίνακα τηλεθέασης, με ποσοστό ημέρας 20,1%.

Έκτακτη ενημερωτική εκπομπή για το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις ΗΠΑ

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου, στις 22:00, αμέσως μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, η εκπομπή «Ανάλυσέ το» με τον Γιώργο Κουβαρά μεταδίδεται εκτάκτως, με αφορμή το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις ΗΠΑ.

Η εκπομπή μεταδίδει απευθείας τις εξελίξεις από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον και τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο στον Λευκό Οίκο.

Προσκεκλημένοι στο στούντιο η πρώην Ευρωπαία επίτροπος και πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου, ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιώργος Παγουλάτος και ο σύμβουλος Στρατηγικής Επικοινωνίας, Στράτος Σαφιολέας, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Καθημερινή», Βασίλης Νέδος και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Νίκος Μελέτης. Σε απευθείας σύνδεση από την Ουάσιγκτον, η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Λένα Αργύρη και ο απεσταλμένος της ΕΡΤ Δημήτρης Γκάτσιος. Παρεμβαίνουν ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Αληθινά εγκλήματα στο ERTFLIX με εννέα ανατριχιαστικές σειρές ντοκιμαντέρ

Κατά συρροήν δολοφόνοι, αιμοβόρες συμμορίες, και καρτέλ ναρκωτικών που κατέκτησαν τον κόσμο, μόλις έφτασαν στο ERTFLIX και σας καλούν να εξερευνήσετε έναν κόσμο γεμάτο διαφθορά, κρυμμένα ίχνη και κάλυκες. Κορυφαίες σειρές ντοκιμαντέρ, ξεδιπλώνουν το νήμα μυστηρίων που δεν διαλευκάνθηκαν ποτέ, δημιουργούν ξανά τα πορτρέτα των πιο αιμοβόρων serial killers της παγκόσμιας ιστορίας και χτίζουν τον μύθο των πιο επικίνδυνων συμμοριών. Εννέα σειρές ντοκιμαντέρ που συνθέτουν ένα σκοτεινό παζλ αιματηρά σημεία στην ιστορία του υπόκοσμου. Η νέα κατηγορία του ERTFLIX υπόσχεται να σας καθηλώσει

«11 πτώματα»

(The Eleven)

«Οι 11 που πήγαν στον παράδεισο». Αυτός ήταν ο χαρακτηρισμός που απέδωσε ο κατά συρροή δολοφόνος Εντ Μπελ, στα θύματα του μέσα από μια γραπτή εξομολόγηση. Μια σειρά ντοκιμαντέρ έρευνας βασισμένη σε όσα εξομολογήθηκε ο στυγερός δολοφόνος, σκοπεύει να ρίξει φως στον τρόπο ζωής και δράσης του, αλλά και να αποτυπώσει τις αντιδράσεις των θυμάτων του, προκειμένου να κατανοήσουμε τι συνέβη στο Γκάλβεστον την δεκαετία του ’70. Έξι επεισόδια, 11 θύματα που οδηγούν στο ίδιο πρόσωπο.

«Ποιος σκότωσε τον ράπερ Τούπακ Σακούρ;»

(Who killed Tupac?)

Ένας από τους κορυφαίους ραπ καλλιτέχνες της ιστορίας. Ένας φόνος που έμεινε στο σκοτάδι. Ο δικηγόρος Μπέντζαμιν Κραμπ, ειδικευμένος στα ζητήματα πολιτικών δικαιωμάτων, σχηματίζει μια ομάδα ειδικών, φίλων και συγγενών για να ερευνήσει τη ζωή και τον τραγικό θάνατο του Τούπακ Σακούρ. Έξι επεισόδια στη σκιά του απόλυτου μυστηρίου.

«Κυνηγώντας τον Ζόντιακ»

(The Hunt for the Zodiac Killer)

Ήρθε η στιγμή να εξερευνήσουμε κάθε πτυχή του πιο αινιγματικού δολοφόνου στην αμερικανική ιστορία. Η ταυτότητα του Ζόντιακ διερευνάται από τις αμερικανικές Αρχές μέχρι και σήμερα. Μια Σειρά ντοκιμαντέρ έρευνας, 5 επεισοδίων αναλύει όσα συνέβησαν 50 χρόνια πριν και ρίχνει φως στο σκοτάδι ενός θρύλου που στιγμάτισε την Καλιφόρνια.

«Η ιστορία της διακίνησης ναρκωτικών»

(The story of drug trafficking)

Η εκπομπή φέρνει στο φως την ιστορία της παγκόσμιας διακίνησης ναρκωτικών, από τη δεκαετία του 1880 έως σήμερα, αποδεικνύοντας μέσω μιας διεξοδικής χρονολογικής έρευνας, πώς το εμπόριο ποικίλων συνθετικών ουσιών προκάλεσε διαμάχες εξουσίας μεταξύ των κρατών ανά τον κόσμο τον τελευταίο ενάμιση αιώνα.

«ΗΠΑ: Ο πόλεμος των ναρκωτικών»

(America’s War on drugs)

Ένα συναρπαστικό ταξίδι τεσσάρων επεισοδίων στις τελευταίες πέντε δεκαετίες, που αποκαλύπτει πώς η CIA, με την εμμονή της να διατηρήσει την ασφάλεια των ΗΠΑ στη μάχη κατά του κομμουνισμού, συμμάχησε με τη μαφία και τους ξένους διακινητές ναρκωτικών.

«Σωματεμπορία ανηλίκων στο Λος Άντζελες»

(Los Angeles: Sex trade in minors)

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεκάδες χιλιάδες ανήλικοι έχουν πέσει θύματα σωματεμπορίας. Το Λος Άντζελες είναι ο μεγαλύτερος κόμβος πορνείας ανηλίκων σε όλη τη χώρα. Ορδές νεαρών κοριτσιών εκδίδονται στους δρόμους του East Hollywood, σε διαμερίσματα, αλλά και σε μοτέλ υπό τον έλεγχο των προαγωγών τους. Μια σειρά ντοκιμαντέρ που ακολουθεί μια ειδική αστυνομική ομάδα, με αποστολή να σταματήσει τη δράση των προαγωγών, να εξαρθρώσει τα δίκτυά τους, να παγιδεύσει τους δράστες των σεξουαλικών εγκλημάτων και να οργανώσει επιχειρήσεις διάσωσης ανήλικων εκδιδόμενων κοριτσιών.

«Πίσω από την κλειστή πόρτα»

(Private violence)

Βία κατά των γυναικών στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Το μέρος όπου μια γυναίκα είναι λιγότερο ασφαλής από οπουδήποτε αλλού, είναι το σπίτι της. Κάθε μέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες δολοφονούνται τέσσερις γυναίκες από βίαιους πρώην συντρόφους τους. Και το ερώτημα όλων παραμένει «Γιατί δεν φεύγουν;» Στο ερώτημα αυτό δίνονται απαντήσεις μέσα από τις ιστορίες βίας δύο γυναικών που επιβίωσαν, παρά την ανεπάρκεια του συστήματος να τις προστατέψει.

«Στα άδυτα της Μαφίας»

(The Making of the Mob: Chicago)

Η σειρά ξεκινά με τα πρώτα χρόνια του Αλ Καπόνε στη Νέα Υόρκη και συνεχίζει με τη μετακόμισή του στο Σικάγο, όπου πήγε με τον μέντορά του. Όταν ξεκινά η ποτοαπαγόρευση, οι συμμορίες της πόλης μάχονται για το ποια θα κυριαρχήσει στο λαθρεμπόριο και ο Καπόνε αποφασίζει να τα βάλει με τις αντίπαλες συμμορίες.

«Στα άδυτα της Μαφίας»

(The Making of the Mob: NY)

Με αφηγητή τον βραβευμένο με Emmy ηθοποιό Ρέι Λιότα, η σειρά μας μεταφέρει  στο 1905. Αφηγείται την ιστορία του Τσαρλς (Λάκι) Λουτσιάνο, του Μέγιερ Λάνσκι, του Μπέντζαμιν (Μπάγκσι) Σίγκελ και άλλων θρυλικών γκάγκστερ από το ξεκίνημά τους ως συμμορία εφήβων της γειτονιάς μέχρι την εξέλιξή τους ως δολοφόνους, επιχειρηματίες και λαθρέμπορους και κορυφαίες μορφές του εγκληματικού υποκόσμου.

Σειρές ραδιοφώνου από το αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας   «Ο Μεγάλος Χορός» του Λεντού 

Από τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 και κάθε Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 18:30, οι ακροατές του Τρίτου Προγράμματος θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, θεατρικές ηχογραφήσεις έτσι όπως αυτές μεταδόθηκαν αρχικά από το Θέατρο Συνεχείας του ΕΙΡ και κατόπιν από τις Θεατρικές Σειρές της ΕΡΑ.

Η πρώτη ηχογράφηση της σειράς που ξεκινά τη Δευτέρα 16 Μαΐου και θα μεταδίδεται κάθε απόγευμα στις 18:30 σε συνέχειες μέχρι την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, είναι το έργο «Ο Μεγάλος Χορός» του Λεντού. Πρόκειται για διασκευή που βασίζεται στο έργο της Ουκρανής συγγραφέως εβραϊκής καταγωγής, Ιρέν Νεμιρόφσκι «Le Bal» (1930) και μεταδόθηκε πρώτη φορά τον Απρίλιο του 1957.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη σε μία από τις κυριολεκτικά λιγοστές συμμετοχές της στο ραδιοφωνικό θέατρο, η Δέσπω Διαμαντίδου, η Άννα Ραυτοπούλου και ο Γιάννης Αποστολίδης πρωταγωνιστούν στη σύντομη ραδιοφωνική ιστορία, σε σκηνοθεσία και ραδιοφωνική προσαρμογή Δημήτρη Κωνσταντινίδη.

Ο μεταφραστής, συγγραφέας, και σκηνοθέτης Δημήτρης Κωνσταντινίδης, επιμελήθηκε τις μεταδόσεις θεατρικών εκπομπών την περίοδο 1953-1968, συνεργαζόμενος με τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές του θεάτρου εκείνης της περιόδου.

Συμμετέχουν, επίσης, οι ηθοποιοί: Έλλη Ξανθάκη, Μιχάλης Μπούχλης, Γιώργος Πλούτης, Αντιόπη Λούη, Γιάννα Ολυμπίου.

Η σειρά θα ολοκληρωθεί σε 5 συνέχειες.

Η θεατροποίηση μυθιστορημάτων της παγκόσμιας λογοτεχνίας, καθώς και η διασκευή έργων από το κλασικό και σύγχρονο Θέατρο και η παρουσίασή τους σε συνέχειες ή σκηνές, όπως συχνά περιγράφονται, χρησιμοποιήθηκε ως είδος επιμορφωτικής και παράλληλα ψυχαγωγικής εκπομπής από τα πρώτα χρόνια του Ραδιοφωνικού Θεάτρου στη χώρα μας. Τα σημαντικότερα ονόματα της πνευματικής και καλλιτεχνικής ζωής του τόπου συνεργάστηκαν με το κυρίαρχο μέσο της εποχής, αφήνοντας πίσω τους το πολύτιμο Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Επιμέλεια: Μάρα Καλούδη

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6!

Άκου! Η παράσταση αρχίζει!  «Το τραγούδι της Φλέρυς»

Μια από τις πιο καταξιωμένες και αγαπημένες τραγουδίστριες, η Τάνια Τσανακλίδου επιστρατεύει αυτή τη φορά το θεατρικό της ταλέντο για να υποδυθεί τη Φλέρυ Νταντωνάκη σε ένα πρωτότυπο μονόλογο, που υπογράφει ο Δημήτρης Οικονόμου και παρουσιάζεται για πρώτη φορά τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022, στις 21:00 από το Δεύτερο Πρόγραμμα στο πλαίσιο του θεατρικού μαραθωνίου που συνεχίζεται.

«Το τραγούδι της Φλέρυς», σε σκηνοθεσία του Μάνου Καρατζογιάννη βρίσκει τη σπουδαία τραγουδίστρια και μούσα του Μάνου Χατζιδάκι σε μια ιδιαίτερη στιγμή: Το 1985 η Δήμητρα Γαλάνη καλεί τη Φλέρυ Νταντωνάκη να τραγουδήσουν μαζί σε μια συναυλία στη Ρωμαϊκή Αγορά. Το καλλιτεχνικό γεγονός παίρνει τεράστιες διαστάσεις κι ο κόσμος είναι τόσος πολύς που παρακολουθεί τη συναυλία έξω από τις πύλες.

Λίγο πριν από την έναρξη η Φλέρυ παθαίνει μια κρίση αγοραφοβίας και αρνείται να βγει στη σκηνή. Περνάει κάποια ώρα μόνη της προσπαθώντας να συνέλθει και να βρει το κουράγιο που χρειάζεται για να ξαναεμφανιστεί μπροστά στο κοινό που την υποδέχθηκε με αγάπη και ενθουσιασμό.

Πώς ένιωθε; Από πού προσπαθούσε να αντλήσει δύναμη; Ποιες ήταν οι σταθερές της; Με αυτά τα δραματικά λεπτά, τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις αγωνίες και τις ανασφάλειες της μεγάλης τραγουδίστριας καταπιάνεται το θεατρικό έργο.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Μάνος Καρατζογιάννης, ο οποίος γράφει για το έργο: «Το κοινό δεν είναι τίποτ’ άλλο παρά οι γονείς και εμείς ένα μικρό, ανυπεράσπιστο παιδί μπροστά τους» Ίσως να έχει δίκιο. Πάντως λέει την αλήθεια. Την αλήθεια της. Όπως όλοι οι «τρελοί»… Στην περίπτωσή της βέβαια το παιδί είναι ένα θαύμα και η τρέλα της έρχεται από το φεγγάρι.

Ναι, για τη Φλέρυ μιλάμε. Για «το τραγούδι της»… Μέσα από το εξαιρετικό κείμενο του Δημήτρη Οικονόμου, τα πλήκτρα του Αντώνη Παπακωνσταντίνου και την αισθαντική φωνή της Τάνιας Τσανακλίδου.

Κι ο ήχος του Μάνου Χατζιδάκι πάντα «ανεπανάληπτος», όπως χαρακτήριζε και ο ίδιος ο συνθέτης τη φωνής της.

Μια φωνή που μπορεί να ελευθερώνει την καρδιά μας.

Σημειώνουμε ότι ο σκηνοθέτης θα μιλήσει με τον Σιδερή Πρίντεζη στις 9 το βράδυ, λίγο  πριν από την έναρξη της παράστασης, στο πλαίσιο της εκπομπής προπομπό της κάθε παράστασης.

Παίζουν: Τάνια Τσανακλίδου (Φλέρυ Νταντωνάκη)

Συνθέτης: Αντώνης Παπακωνσταντίνου

Η ηχογράφηση έγινε από τον Θοδωρή Μουστάκα.

Tα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη!

-Ο Χ. Σωτηρακόπουλος αφήνει την Cosmote TV και επιστρέφει στη...ΝΟVA! Ο γνωστός σπορτκάστερ θα ανήκει στο δυναμικό της πλατφόρμας, για τις μεταδόσεις αγώνων της Premier League αλλά και της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου...

-Τον Χ. Σωτηρακόπουλο αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι δημοσιογράφοι, όχι απαραίτητα από την Cosmote TV...

-Επίσης, αρκετοί δημοσιογράφοι θα ενισχύσουν το αθλητικό τμήμα της Cosmote TV...

-Δεν έχει πάρει ακόμα τις τελικές του αποφάσεις ο ΑΝΤ1 για τον τρόπο κάλυψης του Μουντιάλ του Κατάρ. Μέσα στον μήνα αναμένονται οι τελικές αποφάσεις...

-Αλλαγές στο Γραφείο Τύπου στον Ολυμπιακό. Παραλθόν αποτελούν οι συνάδελφοι Βασίλης Δούκας και Αλέξης Περδίκης, ενώ νέο μέλος είναι ο Δημήτρης Μαργωμένος...

-H τελευταία εκπομπή Super Μπάλα της σεζόν προβλήθηκε απόψε, αφού την Τρίτη (17/5), για την τελευταία γωνιστική των paly offs, δεν θα προβληθεί...

-Το ίδιο ισχύει και για το Total Football στο OPEN TV...

-Αντίθετα, κανονικά θα προβληθεί η "Aθλητική Τρίτη" στην ΕΡΤ...

-Το Σάββατο 21/5, στις 22.00, η ΕΡΤ3 θα μεταδώσει σε μαγνητοσκόπηση τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, ανάμεσα στον ΠΑΟ και τον ΠΑΟΚ....

-Μάλιστα θα προβάλλει και ειδική εκπομπή στις 18.00....

-Καλό βράδυ και εις αύριο τα σπουδαία!

Κ. Στουρνάρας

kostourn@yahoo.com